Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ 
ΕΛΛΑΔΑΣ 
Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε- έτος ίδρυσης 2012 

Αθήνα, 22-07-2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων συμμετέχει, στην συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ, που αποφάσισε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ (σχετ. το με αριθμ. πρωτ.: 231/16-7-2020), από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και για το έτος 2019, επικεντρώνοντας στα εξής σημεία: 
ü Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει, από εκεί που άφησε το νήμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την αντίθεσή μας. 
ü Η προώθηση της νέας ηλεκτρονικής αξιολόγησης, δείχνει ότι η κυβέρνηση προχωράει την επίθεσή της στους Δημοσίους Υπαλλήλους, ενισχύοντας το νομοθετικό οπλοστάσιο, της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης στο Δημόσιο. 
ü Επιδιώκει να παγιώσει αυτό τον μηχανισμό, προωθώντας μαζί του, και τα άλλα εργαλεία που διαθέτει και που συνδέονται αρνητικά με την μισθοδοσία, την υπηρεσιακή εξέλιξη, με τα ψηφιακά οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, την κινητικότητα και την στοχοθεσία. 

ü Η απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, είναι και τώρα αναγκαία γιατί παραμένουν σε ισχύ, όλοι εκείνοι οι αρνητικοί παράγοντες, που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016). 

Συνεχίζουμε γιατί: 
· Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στον Συντονιστή να δίνουν «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν, να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία. 
· Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στον Συντονιστή να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν, «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλουν, μέσα από τα «περιγράμματα θέσεων εργασίας» ως ιδιαίτερης σημασίας!!! 
· Δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε στο μέλλον την απόλυση κανενός συναδέλφου. 
· Το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ δεν εκχωρείται σε κανέναν και είναι μη διαπραγματεύσιμο. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους 
· Να απέχουν καταρχήν και να καταθέσουν στην συνέχεια στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους, δηλώσεις συμμετοχής τους στην Απεργία-αποχή είτε χειρόγραφα είτε με e-mail. 
· Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. 
· Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος, προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες. 
Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό. 
Οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας, όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. 

Επισημαίνουμε σε όλους τους υπαλλήλους, ότι : 
1. Με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΣΕΑΔΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη όλοι οι υπάλληλοι ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλη του Συλλόγου. 
2. Η μη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης δεν επηρεάζει, την συμμετοχή στην κινητικότητα σύμφωνα με το Ν. 4440/16. Τον κύριο ρόλο τον έχει η συνέντευξη στον φορέα υποδοχής. 
3. Η μη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης, των αξιολογούμενων, δεν επηρεάζει την συμμετοχή τους, στις αναμενόμενες διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς δεν θα προσμετρηθούν στην πρώτη εφαρμογή και έρχονται επιπρόσθετα και δικαστικές αποφάσεις, ακύρωσης πλέον του αποκλεισμού ακόμα και από παλαιότερες διαδικασίες επιλογής, που μας δικαιώνουν και αυτές, όπως πρόσφατα η 559/2020 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κα. 
4. Σημειώνεται, ότι η ως άνω αποχή των υπαλλήλων, που εκπροσωπούμε, από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από το αρμόδια Δικαστήρια (ενδεικτικά Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά, απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωρισμένη ως μορφή απεργίας. 

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δεν χειραγωγούνται! 
Έχουμε πετύχει νίκες και συνεχίζουμε. 
Για το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/