Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τις δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου


Ρόδος 09/07/2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
(για τις δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου) 

Συνάδελφοι/φισσες, 
Στον ηλεκτρονικό Τοπικό Τύπο διαβάσαμε τις δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής : 
Η παράταξη του Προέδρου έχει απαξιώσει το Σύλλογο αφού, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία του Δ.Σ., δεν προχωρά στη σύγκλισή του, δεν έχει προτεραιότητα τις συλλογικές διαδικασίες ούτε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες που πρέπει να δοθούν για όσα σοβαρά ζητήματα μήνες τώρα απασχολούν τους εργαζόμενους συναδέλφους μας. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου είχε καταθέσει αίτημα για σύγκλιση του Δ.Σ. από την 1η Ιουλίου με θέμα το νομοσχέδιο που χθες ψηφίστηκε στη Βουλή και με το οποίο μπαίνουν εμπόδια στη διοργάνωση συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων. Ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί “…Γενική Συνέλευση, συγκέντρωση, κάτι τέλος πάντων για να ενημερώσουμε, να κουβεντιάσουμε με τους συναδέλφους...” αλλά απάντηση δεν πήραμε ποτέ, ούτε το Δ.Σ. συνεδρίασε. 
Αντ’ αυτού είδαμε φωτογραφία της εισόδου του Δημαρχείου με αναρτημένο πανό ενάντια στο νομοσχέδιο, το οποίο υπογράφεται από τα Σωματεία Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου. Χωρίς καμία ενημέρωση, ειδοποίηση, απόφαση και κυρίως χωρίς καμία οργάνωση, κάλεσμα των εργαζομένων για συγκέντρωση την ώρα της στάσης εργασίας. 
Διαβάσαμε επίσης στις δηλώσεις του Προέδρου για την πραγματοποίηση δύο συναντήσεων με το Δήμαρχο. Ίσως ξεχνάει πως το Δ.Σ. μόνο ΜΙΑ ΦΟΡΑ συναντήθηκε με το Δήμαρχο, στα τέλη του Νοέμβρη του προηγούμενου έτους. Μπερδεύεται φαίνεται ο Πρόεδρος από τις πολλές φορές που μπαινοβγαίνει μόνος του στο γραφείο του Δημάρχου, ως συνεταιράκι του… Η δήλωσή του δε, πως τα “περισσότερα αιτήματά μας έχουν διευθετηθεί…”, μένουν ασχολίαστα από εμάς. Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του συνδικαλισμού, που βαράνε προσοχή στον εργοδότη. Αυτός είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. 
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου έχει καταθέσει προφορικό αίτημα προς το Δήμαρχο από τις 7/5 για ακρόαση και από τις 29/5/2020 έγγραφο αίτημα από τέσσερα μέλη του Δ.Σ. 
Συνάδελφοι/φισσες, έχουμε μπροστά μας δύσκολο κι ανηφορικό δρόμο. Ιδιωτικοποιήσεις Υπηρεσιών, καταργήσεις ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ, όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που υφίστανται αλλά και το χουντικής κοπής νομοσχέδιο που ψηφίστηκε μόλις χθες στη Βουλή για την κατάργηση του δικαιώματος των διαδηλώσεων, ουσιαστικά των διεκδικήσεων των εργαζομένων. 
Δε θα τους περάσει. Στο χέρι μας είναι να μείνει στα χαρτιά. Συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα είναι η δική μας απάντηση, για την δική μας δυναμική αντεπίθεση, διεκδικώντας και απαιτώντας σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες για τη κάλυψη όλων των αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/