Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ανακοίνωση ΔΑΣ για τη στάση της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Δελτίο Τύπου 

Η εξαγγελία «ενημερωτικής συγκέντρωσης», από την ηγεσία του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων την ίδια μέρα και την ίδια ώρα και αφού είχε ανακοινωθεί η ανοιχτή σύσκεψη στην οποία καλούν τρία επιχειρησιακά Σωματεία και άλλοι εργαζόμενοι του τουρισμού, ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας. 
Πολύ περισσότερο που εβδομάδες τώρα τους αναζητούμε στα τηλέφωνα για να συνεδριάσει το Σωματείο, να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. 
Μετά από δικό μας αίτημα, την Πέμπτη 18 Ιουνίου συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου. Ζητήσαμε να γίνει κινητοποίηση στις 25 Ιουνίου, ημέρα που και άλλα Σωματεία σε όλη τη χώρα είχαν εξαγγείλει κινητοποιήσεις. Μάλιστα η ομοσπονδία μας εξέδωσε ανακοίνωση ότι τις στηρίζει! ( http://poeet.gr/index.php/news/923-d-t-i-kyvernisi-oi-ergodotes-kai-oi-ergazomenoi ) . Η απάντηση που έδωσε η ηγεσία του Σωματείου ήταν ότι ήθελαν μια – δυο μέρες προθεσμία για να απαντήσουν η οποία τους δόθηκε. Ωστόσο έκτοτε εξαφανίστηκαν, δεν απάντησαν ξανά τα τηλέφωνά τους. 
Μπροστά στην προοπτική να εκφυλιστεί η κατάσταση και να μη γίνει τίποτα, αλλά και επειδή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τα Διοικητικά Συμβούλια τριών επιχειρησιακών Σωματείων και πρωτοπόρους εργαζόμενους του κλάδου, να καλέσουμε σε ενημερωτική σύσκεψη στο αμφιθέατρο του αρχαίου σταδίου. Ακριβώς για να αντιμετωπίσουμε αυτή την αδράνεια, προτάθηκε η ίδρυση επιτροπής αγώνα του κλάδου στο τέλος της συγκεκριμένης σύσκεψης. 
Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι 4 ώρες μετά την ανακοίνωση αυτής της πρωτοβουλίας μας στα ΜΜΕ, η ηγεσία του Σωματείου ανακοίνωσε την ίδια μέρα και την ίδια ώρα «ενημερωτική συγκέντρωση», στο χώρο του Εργατικού Κέντρου και μας καταγγέλλει και από πάνω! 
Αποδεικνύεται ότι ο σκοπός τους δεν είναι η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, αλλά αντίθετα η υπονόμευση της όποιας προσπάθειας σε αυτή την κατεύθυνση. 
Σε εμάς δεν κάνει εντύπωση, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Οι εργαζόμενοι όμως, ιδιαίτερα αυτό το τμήμα τους που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τα Σωματεία, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους έγκαιρα. 
Αν υπάρχει μέσα στην πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου έστω ένα τίμιο στοιχείο, πρέπει αυτή τη συμπεριφορά να την καταδικάσει και να διαχωρίσει τη θέση του. 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου στην ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 25/6 στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του αρχαίου σταδίου. 

Ρόδος, 23 Ιουνίου 2020 

Οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου 
Μιχάλης Τσουρούτης 
Τσαμπίκα Παττελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/