Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Η ενορχηστρωμένη επίθεση των καλοπληρωμένων Μ.Μ.Ε

Η ενορχηστρωμένη επίθεση των καλοπληρωμένων Μ.Μ.Ε. με το ποσό των 32 εκ. ευρώ στο πρόσωπο του Βαρουφάκη έχει τον μαέστρο του και παρακάτω σας παραθέτουμε τι ακριβώς ενόχλησαν το μνημονιακό τόξο. 

Ένα σύντομο χρονικό των "Διακοπών στην Αίγινα": 
1) Πριν από 9 μέρες ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε κάνει εισήγηση για να γίνονται οι διαδικασίες της Βουλής μέσω τηλεδιάσκεψης. Αγνοήθηκε. 
2) Πριν από 2 μέρες, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε το μέγα λάθος να πάει από την Αίγινα, όπου μένει εδώ και ένα μήνα, στο Κοινοβούλιο για να αντισταθεί σε μια κυβέρνηση σκληροπυρηνική προς τον ελληνικό λαό και μαλθακή στις διεθνείς σχέσεις. Αναφέρθηκε στο κούρεμα χρεών, στη δημιουργία δημόσιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, τον τερματισμό των κατασχέσεων α' κατοικιών. Εξήγησε την αναγκαιότητα άσκησης βέτο στο Eurogroup & δημιουργίας ευρωπαϊκής ομοσπονδιακής τράπεζας που θα δικαιούται να εκδώσει ομόλογα για €1 τρις. Μετά την ομιλία του επέστρεψε στο σπίτι του στην Αίγινα. 
3) Την επόμενη μέρα (Παρασκευή για να φένεται σαν διακοπές) σφυρίζει η κυβέρνηση στα φερέφωνα της ότι ο Βαρουφάκης πήγε στην Αίγινα. Χαμός! Την ίδια ώρα ανέβηκε στο σάιτ του κόμματος άρθρο με τίτλο «Το πραγματικό κόστος Μητσοτάκη» στο οποίο γίνεται λόγος για το πώς μπήκανε οι βάσεις για το πέμπτο μνημόνιο στο τελευταίο Eurogroup. Απόσπασμα: "Οι «Εννιά» [κυβερνήσεις] πούλησαν το ευρωομόλογο, αποδέχθηκαν δάνεια από τον ESM που νομοτελειακά θα φέρουν νέα λιτότητα, ασήμαντα επιχειρηματικά δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μια ψευδο-αμοιβαιοποίηση επιδομάτων ανεργίας. Με αντάλλαγμα την επίταση και μονιμοποίηση της ευρωπαϊκής φτώχειας. Θλιβερό θέαμα: ο Μητσοτάκης, ο Κόντε, ο Σάντσεζ, λίγες ώρες μόνο αφότου δήλωναν οπως η Ευρώπη είναι καταδικασμένη χωρίς ευρωομόλογα, να πανηγυρίζουν για την πλήρη καταδίκη των ευρωομολόγων (...) Αυτοί που ζητούσαν ευρωομόλογο, ανάμεσα σε αυτούς ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σταϊκούρας, χειροκροτούσαν που δεν πήραν ευρωομόλογο! Δεν είναι ότι δεν βλέπουν την αλήθεια: τη γνωρίζουν καλά — και επιλέγουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ολιγαρχιών των κρατών τους αντί για την προοπτική επιβίωσης του λαού τους." 
Γιατί ασχολούνται όλοι λοιπόν με την Αίγινα και με το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη; Για τον ίδιο λόγο που ασχολούνταν με τα πουκάμισα και τη μηχανή του: για να μην αναγκαστούν να ασχοληθούν με τις αλήθειες που μας λέει μόνο αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/