Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Δελτίο Τύπου για την απεργία στον Τουρισμό

Δελτίο Τύπου

Στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας στον Τουρισμό τα επιχειρησιακά Σωματεία στα ξενοδοχεία AmiliaMare&ParadiseVillage, Sheratonκαι Miramare, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ταξικού κινήματος και συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΟΤ στις 9 το πρωί.
Λίγο μετά τις 10, κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κύπρου όπου έμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα και ενημερώνοντας τον κόσμο για τις μεσαιωνικές συνθήκες στα ξενοδοχεία.
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε έξω από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου όπου και έγινε ομιλία από εκπρόσωπο των τριών επιχειρησιακών Σωματείων, ο οποίος τόνισε τα εξής:
«Σήμερα, σε ολόκληρη τη χώρα,οι υγιείς δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, δίνουν από τα χαράματα τη μάχη της απεργίας, μιας απεργίας που μπορεί να γίνει η αρχή για μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων στην κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους ανθρώπους της μέσα στο εργατικό κίνημα που είναι όλοι μαζί προσηλωμένοι στον «εθνικό στόχο» της ανάπτυξης»

και συνέχισε:
« Ήρθαμε σήμερα εδώ, έξω από την Ένωση Ξενοδόχων για να πούμε δυο πράγματα: 
1ον ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι, με την πολυδιαφημισμένη σε ολόκληρη τη χώρα Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων που τάχα δίνει αυξήσεις και τάχα εφαρμόζεται παντού. Η αλήθεια είναι ότι στα ελάχιστα ξενοδοχεία που εφαρμόζεται αφορά μια μικρή μερίδα των εργαζομένων, αφού διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν εξοπλίσει την εργοδοσία με χίλιους δυο νόμιμους τρόπους να αποφεύγουν την εφαρμογή της.
Εμείς λοιπόν, και αυτό είναι το δεύτερο που θέλουμε να πούμε, δεν έχουμε παραιτηθεί από δικαίωμα από τη διεκδίκηση να αναπληρώσουμε τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης. Όταν όμως τα επιχειρησιακά Σωματεία έκαναν αυτό το σύνθημα πράξη και διεκδίκησαν επιχειρησιακές συμβάσεις με αυξήσεις ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση, συντονισμένη και ενιαία από την εργοδοσία. Εμείς από αυτό το στόχο δεν έχουμε παραιτηθεί και προειδοποιούμε να κατεβάσουν τα χέρια τους από τα Σωματείαγιατί δε θα κάτσουμε φρόνιμα, θα απαντήσουμε αξιοποιώντας όλους τους δυνατούς τρόπους.»

Και έκλεισε την ομιλία τονίζοντας:
«Είμαστε σίγουροιη μόνη απάντηση στα προβλήματα που συσσωρεύονται είναι η οργανωμένη δράση. Από αυτή την άποψη είμαστε σίγουροι ότι τα τρία συνεργαζόμενα επιχειρησιακά Σωματεία θα παίξουν σπουδαίο ρόλο το επόμενο διάστημα εμπνέοντας τους ξενοδοχοϋπαλλήλουςνα οργανώσουν την πάλη τους πρώτα απ όλα μέσα στο χώρο της δουλειά τους.»

ΣωματείοΕργαζομένωνAmilia Mare & Paradise Village
Σωματείο Εργαζομένων Sheraton
Σωματείο Εργαζομένων Miramare

Ρόδος 20 Ιούλη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/