Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

ΔΑΣ-ΟΤΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ρόδος 21/06/2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που γίνονται πανελλαδικά, μετά από την απόφαση-κόλαφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Σκουρλέτη, όπου όλοι οι συμβασιούχοι των Δήμων βρίσκονται υπό απόλυση, οι συμβασιούχοι του Δήμου Ρόδου αποφάσισαν την κατάληψη του ΧΥΤΑ σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο.

Από το ΔΣ του Συλλόγου των υπαλλήλων, παρούσα ήταν μόνο η ΔΑΣ-ΟΤΑ, η οποία ήταν από την αρχή του αγώνα στο πλευρό τους. Από το υπόλοιπο ΔΣ κανένας εκπρόσωπος άλλης παράταξης δε μπόρεσε να έρθει (!!!). Ο Πρόεδρος της Ένωσης του εργατοϋπαλληλικού & επιστημονικού προσωπικού εργαζομένων Δ. Ρόδου που ήταν παρών, δήλωσε ότι στηρίζει τους εργαζόμενους και τους υπέδειξε να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα!!!!!!!!!

Ήταν φανερή η προσπάθειά του ν’ αποτρέψει κάθε είδους δυναμική κινητοποίηση,ειδικά όταν προτάθηκε από τους συμβασιούχους η κατάληψη του ΧΥΤΑ. Όπως εξάλλου είπαν οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, θα έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα η κατάληψη του ΧΥΤΑ αφού έτσι θα εμπόδιζαν το άδειασμα των απορριμματοφόρων του εργολάβου της καθαριότητας, που έχει και τα περισσότερα. 

Σήμερα, εργαζόμενοι συμβασιούχοι μας ενημέρωσαν ότι δέχτηκαν πιέσεις από μέλη της Ένωσης εργαζομένων, οι οποίοι τους τρομοκρατούσαν για να τους διασπάσουν, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα που έβαλε ο Πρόεδρος του Σωματείου περί παρέμβασης του Εισαγγελέα, προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επιχειρήματα δηλαδή που χρησιμοποιεί κάθε κυβέρνηση, Δήμαρχοι και διάφοροι μηχανισμοί, για να εκφοβίζουν και να σπάνε τις απεργίες στην καθαριότητα. 

Η αποστασιοποίηση της Ένωσης Εργατοϋπαλληλικού και Επιστημονικού Προσωπικού του Δήμου Ρόδου από την κινητοποίηση που οι ίδιοι οι συμβασιούχοι αποφάσισαν και η τακτική του εκφοβισμού και της ηττοπάθειας που έσπειραν στους εργαζόμενους, οδήγησαν στην ανατροπή της απόφασης για κατάληψη του ΧΥΤΑ. Αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους στο συνδικαλιστικό κίνημα που λειτουργεί ως πυροσβέστης των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους για το δίκαιο αίτημά τους για το ψωμί της οικογένειάς τους. Δεν κάνουν πίσω και δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς, γνωρίζοντας ότι η μάχη δεν είναι εύκολη.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ δηλώνει ότι ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό τους, όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερο πείσμα για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία, όσα εμπόδια και αν βάζουν Κυβέρνηση, ΚΕΔΕ και οι σύμμαχοι τους. 

Σήμερα είναι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αύριο θα είναι η σειρά μας. Όταν δε θα μπορούν οι υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους εξαιτίας της έλλειψης αλλά και του γερασμένου προσωπικού ώστε να έρθουν με τις ιδιωτικοποιήσεις οι μεγαλοεργολάβοι ως σωτήρες. 

Αποδείχθηκε και στην πράξη ότι η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει πρόθεση να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, ενώ τώρα μιλά μόνο για εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους!

Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη τη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους Δημάρχους να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, κοιμητηρίων κλπ, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

Ζητάμε από την κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση μετατρέψει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Καμιά απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/