Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ.

ΔΗΚΚΙ 18/12/2016
Κάνιγγος 12 - 106 82 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. & Φαξ: 210 52 34 289 

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ.
ΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΥΡΙΑΣ

- Ο χαιρετισμός της μεγάλης νίκης του Συριακού λαού στο Χαλέπι αποτελεί διεθνιστικό καθήκον όλων των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της Ν.Α. Μεσογείου και της Βαλκανικής.

- Η σκυτάλη της νίκης του Συριακού λαού πρέπει τώρα να περάσει στην Κύπρο και το Αιγαίο με την ματαίωση της πολιτικής των ΗΠΑ - Ε. Ένωσης-Τουρκίας-Ισραήλ για τον κατακερματισμό της περιοχής μέσω της νεκρανάστασης του σχεδίου Ανάν και της αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λοζάνης.

- Η σκυτάλη της νίκης πρέπει επίσης να περάσει στον αγώνα των λαών της Τουρκίας ενάντια στον ισλαμοφασισμό και στο κράτος τρομοκράτη της Άγκυρας το οποίο προπηλακίζει, απολύει και συλλαμβάνει ποδοπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Το κράτος το οποίο – με την άμεση ή την έμμεση στήριξη των ΗΠΑ – διενεργεί σήμερα στρατιωτική εισβολή ταυτόχρονα σε τρείς γειτονικές χώρες (Συρία, Ιράκ, Κύπρος), παραβιάζει συστηματικά τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο και τοFIR Αθηνών και εμφανίζεται επίσημα σε διεθνή φόρα (πρόσφατα στην Παγκόσμια Ισλαμική Διάσκεψη) ως «εκπρόσωπος των μουσουλμάνων της Βαλκανικής».

- Τα προοδευτικά και αριστερά κόμματα της περιοχής μας πρέπει να ανταποκριθούν θετικά στην έκκληση που απευθύνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας και να αναπτύξουν κοινή δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον άξονα Τουρκίας - Ισραήλ για την υπεράσπιση και την απελευθέρωση από την νεοαποικιοκρατία των χειμαζόμενων λαών της Ν.Α. Μεσογείου και της Βαλκανικής.

- Σαν πρώτο βήμα διεθνιστικής αλληλεγγύης να σπάσουν το όργιο παραπληροφόρησης για τα τεκταινόμενα επί του Συριακού εδάφους στο οποίο επιδίδονται τα Μ.Μ.Ε. της Δύσης και ιδίως το μνημονιακό - Ευρωατλαντικό πολιτικό μπλοκ της χώρας μας και να απαντήσουν στην χυδαιότητα της «αναβίωσης» ενός ψυχροπολεμικού κλίματος εναντίον χωρών που στηρίζουν (με βάση το διεθνές δίκαιο) την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, όπως η Ρωσία.

- Ιδιαίτερα για την χώρα μας πιστεύουμε πως δεν μπορεί να υπάρξει πολιτικός αγώνας κατά των Μνημονίων και της Ευρωκατοχής, δεν μπορεί να υπάρξει αγώνας υπεράσπισης των κοινωνικών - ταξικών κατακτήσεων του λαού, χωρίς την σαφή διεθνιστική τοποθέτηση και συμβολή εναντίον της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης πραγμάτων σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή από την Ουκρανία μέχρι την Κύπρο, το Ιράκ και την Υεμένη.

-Το συνεπές αντιμνημονιακό κίνημα χρειάζεται να αποκαλύψει την ψευδο-φιλειρηνική τακτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και το θύμα, ανάμεσα στην φιλειρηνική συνύπαρξη και την υπεράσπιση των υπαρχόντων συνόρων και στη νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση η οποία έχει ανάγει σε κύριο στόχο της την κατάλυση των «εθνών - κρατών». Να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις που έχει κατά απαράδεκτο τρόπο διακόψει με την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. Να ανοίξει αμέσως την πρεσβεία της στην Αθήνα, να σταματήσει την συμμετοχή της στο εμπάργκο κατά του Συριακού λαού!

Η νίκη στο Χαλέπι αποδεικνύει ότι, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες και δύσκολες καταστάσεις, οι λαοί μπορούν να νικήσουν όταν διακρίνουν με σαφήνεια τον εχθρό και ενώνονται για να τον αντιμετωπίσουν.

Το γράμμα έκκληση του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος 

«Όπως είναι γνωστό, το κόμμα μας, μαζί με άλλα προοδευτικά και πατριωτικά κόμματα της Συρίας, αγωνίζεται ενάντια σε μια από τις πιο βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.

Ο αγώνας μας έρχεται σε σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας και ειδικότερα στην περιοχή που ονομάζεται «Νέα Μέση Ανατολή».

Μέχρι τώρα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων δολοφονήθηκαν, χιλιάδες οι τραυματίες και χιλιάδες οι οικογένειες που διέφυγαν σε πιο ειρηνικές περιοχές της Συρίας κι εκτός Συρίας. Αμέτρητες οι υλικές ζημιές. Χιλιάδες μικρές, μικρομεσαίες και μεγάλες βιομηχανίες καταστράφηκαν. Οι υποδομές της χώρας, σχολεία, νοσοκομεία, αρχαιολογικοί χώροι κι αρχαίες πόλεις καταστράφηκαν. Το Συριακό πετρέλαιο κι οι υπόλοιπες πλουτοπαραγωγικές πηγές του λαού μας έγιναν αντικείμενο κλοπής και λαθρεμπορίου στην Τουρκία, του καθεστώτος της που είναι σύμμαχος των τρομοκρατικών οργανώσεων. Η αξία αυτών των ζημιών υπολογίζεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λαός της Συρίας, μαζί με την κυβέρνηση, τον στρατό και τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αντιστέκεται με θάρρος απέναντι στην επίθεση που ξεκίνησε το 2011.

Οι τρομοκράτες που πραγματοποιούν αυτή την επίθεση, έχουν έρθει από 80 χώρες κι υποστηρίζονται από τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους.

Τώρα η απειλή επεκτείνεται από τη Συρία σε άλλες περιοχές και χώρες, όπως στη Γαλλία, στο Βέλγιο, σε όλη την Ευρώπη. Τώρα η τρομοκρατία είναι ένα διεθνές φαινόμενο κι οι ΗΠΑ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα υποστηρικτής του σχεδίου αυτού, που υλοποιούν τρομοκράτες και μισθοφόροι μαζί με ειδικούς δυτικών χωρών. Χρηματοδοτούνται από αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, τα οποία προσφέρουν υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις σε συνεργασία με την Τουρκία.

Μπροστά σ’ αυτή τη σκληρή κατάσταση, η Συρία όφειλε να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Μόσχα πρόσφερε στη Συρία την αναγκαία υποστήριξη για την Αντίσταση σ’ αυτή τη βάρβαρη επίθεση. Η Ρωσική βοήθεια αποδιοργάνωσε τις δυτικές κυβερνήσεις και τα αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, άλλαξε ριζικά τη σχέση δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και η Συρία μπόρεσε να ανακτήσει σημαντικό τμήμα από το έδαφος της μέσα σε 6 μήνες . Η Συρία θα συνεχίσει τον αγώνα υπερασπιζόμενη το λαό της και θα ελευθερώσει κάθε σπιθαμή γης του Συριακού εδάφους από τους επιτιθέμενους.

Η κυβέρνηση της Συρίας πληροφόρησε τη διεθνή κοινότητα για τους λόγους αίτησης βοήθειας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η βοήθεια ήταν αποτέλεσμα νόμιμης αίτησης από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. Σε συμφωνία με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις διεθνείς αποφάσεις για την αντιμετώπιση επίθεσης σε εσωτερικές υποθέσεις από άλλα κράτη. Κάθε χώρα που δέχεται επίθεση, έχει το δικαίωμα της άμυνας, σύμφωνα με τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες.Ενώ οι νόμιμες δυνάμεις που εκπροσωπούν τη Συρία συνεχίζουν την απελευθέρωση των περιοχών που κατέκτησαν οι τρομοκράτες, οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους θεσμοθετημένους πριν 1.500 χρόνια, διαπράττοντας εγκλήματα , η Συρία επιδιώκει κι υποστηρίζει την πολιτική επίλυση της κρίσης, στη βάση διακοπής των πολεμικών επιχειρήσεων και την πλήρη αποχώρηση από τις κατεχόμενες περιοχές των ξένων τρομοκρατικών δυνάμεων. Επιδιώκει, επίσης, δημοκρατικές εκλογές στη χώρα και εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση που εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα της χώρας. Όμως, οι τρομοκράτες που διατηρούν σχέσεις με ορισμένες αντιπολιτευόμενες ομάδες, επιχειρούν τη συνέχιση της επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης, ώστε να αποτύχουν οι πολιτικές διεργασίες της Γενεύης 1 και 2, η συνάντηση της Βιέννης και η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Το αίμα τρέχει ακόμη στη Συρία κι ειδικά στο Χαλέπι, τη δεύτερη πρωτεύουσα της χώρας, απελευθερωμένη από τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τους συμμάχους του. Οι τρομοκράτες αρνούνται τη διακοπή των εχθροπραξιών για να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές των αμάχων, τους οποίους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες. Σύντροφοι, το κόμμα μας επιβεβαιώνει τα εξής πραγματικά γεγονότα και στοιχεία: Είναι απαράδεκτο να μπαίνουν στο ίδιο επίπεδο οι εισβολείς με τα θύματα. Οι διεθνείς νόμοι δεν επιτρέπουν σε καμία χώρα να υπεισέρχεται στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας. Όμως, αυτό ακριβώς κάνουν στη Συρία οι τρομοκράτες κι οι υποστηρικτές τους, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Άσαντ, όταν αυτό είναι μια απόφαση που ανήκει μόνον στην λαό της Συρίας.

Οι εισβολείς έχουν ολόκληρη την ευθύνη για τις απώλειες και τις ζημιές στη χώρα. Η ιμπεριαλιστική επίθεση συνεχίζεται με την υποστήριξη μιας ιμπεριαλιστικής καμπάνιας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που πληρώνουν με εκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ κι η Σαουδική Αραβία. Έτσι, τα γεγονότα που περιγράφουν για τη Συρία είναι πλαστογραφημένα. Αυτά τα πλαστογραφημένα γεγονότα διαδίδονται σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Και στο Ιράκ δέχονται την ίδια επίθεση κι ο Ιρακινός λαός αντιστέκεται. Το καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κόσμου είναι η Αλληλεγγύη στην Αντίσταση των λαών της Συρίας και του Ιράκ, εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στη Συρία αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο κι ενάντια στο άδικο οικονομικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας. Ο λαός της Συρίας απέδειξε τον πατριωτισμό του, στη διάρκεια των χρόνων της ιμπεριαλιστικής επίθεσης, βασισμένο στις ιδέες της δημοκρατίας, της προόδου και της ανεξαρτησίας. Ταυτοχρόνως υποστηρίζει την πολιτική λύση της κρίσης. Το δικό μας κόμμα, στο πνεύμα της αμοιβαίας συνεργασίας είναι έτοιμο να προσφέρει όλες τις απαντήσεις που αφορούν την κατάσταση στη Συρία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας καλεί τα δικά σας πολιτικά κόμματα κι όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις να συνεργαστούν, ώστε να εγγυηθούμε την ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/