Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για την απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!
Δίνουν νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις, δίνοντας χίλια παραθυράκια στην εργοδοσία να μην τις εφαρμόζει, κουτσουρεύοντας κι άλλο τον κατώτερο μισθό, θεσμοθετώντας να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα οι επιχειρησιακές – ατομικές συμβάσεις. Ενώ όπως όλα δείχνουν θα αυξήσουν και το όριο των ομαδικών απολύσεων από το 5 στο 10%
Θα επεκτείνουν ακόμα παραπέρα τις λεγόμενες ευέλικτες μορφές απασχόλησης, τη δουλειά για λίγες ώρες τη βδομάδα και μισθούς των 100 ευρώ. Ήδη με τέτοιες σχέσεις εργασίας δουλεύουν οι περισσότεροι από όσους έχουν προσληφθεί τα χρόνια της κρίσης Το καλύτερο δώρο μάλιστα το έκανε με τροπολογία που έφερε αυτές τις μέρες η νέα υπουργός εργασίας, με την οποία επεκτείνεται η δράση των δουλεμπορικών γραφείων, για να έρθουν να… κουμπώσουν αυτά τα δυο!
Κατεβάζουν κι άλλο το αφορολόγητο, στα 5000 ευρώ. Πως αλλιώς θα βγουν τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν αποφασίσει και υπογράψει άλλωστε. Αυτά και άλλα πολλά προβλέπει ταξικός προϋπολογισμός «φωτιά» που κατέθεσαν για ψήφιση. 4,5 δις επιπλέον θα βγουν από τις άδειες λαϊκές τσέπες.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια.
Και φυσικά επειδή γνωρίζουν καλά κυβερνώντες και αφεντικά ότι η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση όλων αυτών των χρόνων θα γίνει κάποια στιγμή συνείδηση και δράση, θέλουν να βάλουν καινούρια εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων και στο δικαίωμα στις κινητοποιήσεις με πρώτο πρώτο αυτό της απεργίας.
Μη μένεις αμέτοχος. Η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, τους μεγαλοξενοδόχους, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.
Βιομήχανοι εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό! Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για συναίνεση!
Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να δώσουν τη μάχη της προετοιμασίας, της ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. 
Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά των σοφών, τις συμφωνίες τους που φαρδιά πλατιά έχουν υπογράψει οι κοινωνικοί εταίροι, ανάμεσά τους και η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Όλοι στην απεργία στις 8/12 και στη συγκέντρωση 11πμ πλ. Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/