Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο τύπου για το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου
Για το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Καμιά συναίνεση στο νέο αντιλαϊκό κατήφορο

Ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτώβρη στο Βόλο, το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με θέμα: την «Αλλαγή του Καλλικράτη-Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους» και κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων-προτάσεων προς την Κυβέρνηση, το περιεχόμενο του οποίου, αναδεικνύει το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, ως κρατικού μηχανισμού που υλοποιεί όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις των εκάστοτε κυβέρνησεων και μάλιστα πολλές φορές τις προπορεύεται.
Στο κείμενο αυτό συμφώνησαν όλες οι άλλες παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης έχοντας άλλη αφετηρία, άλλο κριτήριο, αυτό της ανάδειξης των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας και της ικανοποίησης των αναγκών της.
Η ΚΕΔΕ, στο όνομα της δήθεν οικονομικής αυτοτέλειας, εισηγείται την επιβολή νέων τοπικών φόρων. Προτείνουν "την θεσμοθέτηση ενός νέου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφού αυτός ο φόρος θεωρείται ο πλέον δίκαιος φόρος (...)", την "αύξηση της αντιληπτικότητας του φόρου", όπως προκλητικά περιγράφουν την ένταση της ανταπόδοσης!
Επιδιώκουν δίπλα στη φορολογική επιδρομή του κράτους να στηθεί ένας ακόμη φοροεισπρακτικός κατασταλτικός μηχανισμός με κορμό τους Δήμους, που θα συμπληρώνει την φοροαφαίμαξη των εργατικών-λαϊκών νοικοκυριών. 
Συναγωνίζονται με την Κυβέρνηση, ποιος θα ανοίξει πιο γρήγορα την πόρτα των δήμων στην επιχειρηματική λειτουργία, ποιος θα στρώσει στέρεο δρόμο, ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ανοίξουν κερδοφόρες μπίζνες πάνω στη δημοτική ακίνητη περιουσία, να εκμεταλλευτούν πόρους, υποδομές και δομές των δήμων. 
Οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΚΚΕ, χάλασαν και στο συνέδριο την ομοφωνία της αντιλαϊκής συναίνεσης.
Ανέδειξαν ότι οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις σε κράτος και Τοπική Διοίκηση που εξελίσσονται, ούτε έφεραν ούτε θα φέρουν ποτέ ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Δεν μπορούν να αναιρέσουν τις οικονομικές περιφερειακές ανισομετρίες, ούτε τη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια και θα λειτουργήσουν εχθρικά και σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.
Καμία φιλολαϊκή περιφερική και τοπική πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει, όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή.
Γι' αυτό και η εναντίωση στις αντιδραστικές ανατροπές σε κράτος και Τοπική Διοίκηση για εργαζόμενους και εκλεγμένους στα τοπικά και περιφερικά όργανα σημαίνει πρώτα και κύρια την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου και ΕΕ.
Καλούμε όσους από τους αιρετούς επιμένουν να έχουν ως αφετηρία και έγνοια τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού, να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς οι δήμοι θα γίνουν πιο λειτουργικοί στην προώθηση μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής.
Να απορρίψουν τις θέσεις της ΚΕΔΕ, που συνθέτουν πλάι σε αυτές της κυβέρνησης ένα νέο αντιλαϊκό κατήφορο στους δήμους.
Γνωρίζουμε, φυσικά, ότι δεν φτάνει η βούλησή μας για να ανατραπούν αυτές οι αντιλαϊκές πολιτικές, που μετατρέπουν τους δήμους όλο και περισσότερο σε ένα ακόμα φορομπηχτικό μηχανισμό. Είναι ο λαϊκός παράγοντας η δύναμη που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά, για να ανατρέψει το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών, που μετατρέπουν σε συντρίμμια τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας του σε εμπόρευμα, το μόχθο και τη ζωή τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ρόδος 21-10-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/