Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Μανώλης Σαββής : Αλλαγή και ανατροπή χρειάζεται στο Δήμο Ρόδου

Δελτίο τύπου
Ρόδος 05/01/2023

Κριτική στη δημοτική αρχή Ρόδου άσκησε μιλώντας στον Sky σήμερα ο κ. Μανώλης Σαββής που διεκδικεί την αρχηγία στον συνδυασμό που θα προκύψει από την συνένωση των παρατάξεων των κυρίων Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά.
Εξήγησε πως πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί από την Εθνική Τράπεζα γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα κοινά.
«Πρέπει να γίνει αλλαγή στο Δήμο. Είναι απαραίτητη η αλλαγή και θα έλεγα πως θέλει και ανατροπή γιατί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Δεν προσθέτουμε τίποτε στον τόπο. Μάλλον αφαιρούμε από αυτά που παραλάβαμε . Όσο και αν προσπαθούν να τα ωραιοποιήσουν όλα. Είναι και πολλά άλλα θέματα ιδιαίτερα στη λειτουργία του Δήμου, τη δημοκρατία του την έντονη αυταρχική λειτουργία του τη διαχείριση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματικότητα και τη σκοπιμότητα της διαχείρισης . Όλοι πιστεύω οι πολίτες στην πόλη στα Αφάντου στον Αρχάγγελο και αλλού λένε πως ο Δήμος είναι απών. Ως εκ τούτου πρέπει να γίνει αλλαγή. Σε αυτή την αλλαγή θέλω να συμβάλω. Μετά από μια απουσία δέκα ετών θεωρώ πως μπορώ να καταθέσω τη διαθεσιμότητα μου να μετέχω στην προσπάθεια που γίνεται έχοντας την προτροπή πολλών συμπολιτών μου»είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαββής που χαρακτήρισε τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στο νέο συνδυασμό πρωτόγνωρη.
«Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και εμπεριέχει τη δημοκρατία και κυρίως τη συμμετοχή ανθρώπων που βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι στο παρελθόν για να προσφέρουμε στον τόπο μας. Ερχόμαστε να ανανεώσουμε αυτή την επιθυμία να την εμπλουτίσουμε να τη διευρύνουμε και να καταθέσουμε νέες προτάσεις. Στα πλαίσια αυτά εκδήλωσα ενδιαφέρον να είμαι επικεφαλής της παράταξης», είπε ο κ. Σαββής .
Σύντομα είπε ο κ. Σαββής θα δημιουργηθεί μια νέα παράταξη που θα είναι ανοικτή σε νέους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.
Σε ερώτηση για τι επιθυμεί να προσφέρει και τι οραματίζεται για τη Ρόδο ο κ. Σαββής δήλωσε:
«Θα έλεγα πως η νέα δημοτική αρχή που θα καταλήξει στο 2028 θα πρέπει να παραδώσει ένα νησί πιο σύγχρονο με έντονο αποτύπωμα στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί με υποδομές και καλό οδικό δίκτυο. Είναι δυνατό στη διαδρομή για τη Νότια Ρόδο οι διπλές λωρίδες κυκλοφορίας να είναι μέχρι τα Κολύμπια και θα χρειάζεται μια ώρα για να φθάσει κανείς; Η συγκεκριμένη περιοχή έχει γεμίσει από πολυτελή ξενοδοχεία. Είναι δυνατό να συζητάμε ακόμη το θέμα της υδροδότησης των χωριών; Είχε γίνει ετοιμασία για τη λύση των προβλημάτων αυτών. Η νέα δημοτική αρχή δυστυχώς δεν πρόσθεσε κάτι. Ταλανίζεται ακόμη σε μια προσπάθεια μπαλωμάτων και έργων που είναι δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας. Μερικά είναι εγκληματικής αισθητικής . Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ασφαλτοστρώνονται τα καλντερίμια χωριά μας με άσφαλτο. Δεν είναι αυτή η Ρόδος του μέλλοντος. Δεν μπορεί το νησί που θέλουμε να είναι πρώτο στον τουρισμό να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Ακόμη υπάρχουν τα θέματα που κυκλοφοριακού και των χώρων στάθμευσης. Δεν υποτιμώ τη δυσκολία τους αλλά δεν βλέπω και καμία βελτίωση».
Σε ερώτηση για το αν έχει κατά νου εμβληματικά έργα για τη Ρόδο ο κ. Σαββής δήλωσε:
« Η Ρόδος χρειάζεται εμβληματικά έργα που θα της προσθέσουν πόντους στο brand name της στην παγκόσμια αγορά του τουρισμού. Η Μεσαιωνική Πόλη πρέπει να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην επέκταση της σεζόν . Η επισκευή του Εθνικού Θεάτρου πρέπει να γίνει. Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στην υπηρεσία που ολοκλήρωσε ένα μεγάλος μέρος των μελετών. Δούλεψε επίσης επί δημαρχίας του κ. Στάθη Κουσουρνά ένας μεγάλος αριθμός μηχανικών για να τελειώσουν οι μελέτες και να γίνει το έργο. Εύχομαι να παραδοθεί ένα έργο που είναι εμβληματικό. Για τη Νέα Αγορά ακούμε πολλά και τώρα τρία χρόνια μετά έχουμε τους σοβάδες να πέφτουν και μάλιστα με επικινδυνότητα. Η εικόνα του ιστορικού κτιρίου δεν είναι αυτή που είχαμε εμείς πριν από πολλά χρόνια που ήταν το εμπορικό κέντρο του νησιού. Για την επιχειρηματικότητα δεν υπήρξε μέριμνα και δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει».
Ο κ. Σαββής αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Ρόδου και είπε:
«Η αναπτυξιακή εταιρεία πήρε προίκα από το Δήμο 4 εκατομμύρια ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο. Δαπανάται καθημερινά σε απευθείας αναθέσεις σε έργα αμφιβόλου αναγκαιότητας σε εταιρείες των Αθηνών. Ακόμη έχουμε υψηλές αμοιβές σε στελέχη και συνεργάτες του δημάρχου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/