Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE

Ρόδος, 30 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 29/11 στην επιθεώρηση εργασίας Ρόδου, εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Amilia Mare συνοδευόμενοι από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού τους σωματείου.
Από την 1η Νοέμβρη η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε 26 απολύσεις σε 2 φάσεις, ενώ όπως φαίνεται, πρόθεσή της είναι η “εκκαθάριση” σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων.
Το Σωματείο είχε προβεί σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας από τις 5 Νοέμβρη αφού ήδη από την πρώτη φάση των απολύσεων ο αριθμός ξεπερνούσε το όριο του 5% που θέτει ο νόμος σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, καθώς επρόκειτο για 14 απολύσεις σε σύνολο 150 περίπου εργαζομένων.
Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την επιχείρηση να προβεί σε 12 επιπλέον απολύσεις κάτω από τη μύτη της επιθεώρησης εργασίας, πριν ακόμη τη διενέργεια εργατικής διαφοράς που ήταν ορισμένη για τις 15 Νοεμβρίου, στην οποία μάλιστα η εργοδοσία δεν προσηλθε, προφασιζόμενη ότι δεν είχε ενημερωθεί.
Στις 17 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης της εργατικής διαφοράς, ο προϊστάμενος της επιεθεώρησης εργασίας ανάμεσα σε άλλα έλεγε “εντάξει παιδιά να το ξέρουμε, κάποιοι θα φύγουν”, “ελεύθερη οικονομία έχουμε”. Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι του σωματείου αποτύπωσαν τη γνώμη τους στο πρακτικό που συντάχθηκε, ότι δηλαδή επρόκειτο για παράνομες ομαδικές απολύσεις και ζήτησαν την άποψη της υπηρεσίας για το ζήτημα αυτό αφού ο αριθμός τους ξεπερνά το όριο που προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει.
Έτσι, τη Δευτέρα 29/11 οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας απαιτώντας από τον προϊσταμενο της επιθεώρησης εργασίας να κάνει το αυτονόητο. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας επανέλαβε τα περί “ελεύθερης οικονομιας” αλλά και προσχηματικούς ισχυρισμούς της επιχείρησης για τις προθέσεις της.
Μετά την παρέμβαση των εργαζομένων, ο προϊστάμενος της επιθεώρησης εργασίας δεσμεύθηκε ότι θα ολοκληρώσει το πρακτικό της εργατικής διαφοράς με την άποψη της υπηρεσίας μέχρι την 1η Δεκέμβρη. Μένει να επιβεβαιωθεί, αλλά και να αποτυπωθεί η πραγματικότητα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/