Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Το "άδειασμα" Ευστρατίου, η αλήθεια για την περιοχή "Ψαλίδι" και οι άδειες χωροθέτησης σε “κουμπάρες" για οχλούσες βιομηχανικές μονάδες

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Ρόδος 26. 7.21

Το "άδειασμα" Ευστρατίου, η αλήθεια για την περιοχή "Ψαλίδι" και οι άδειες χωροθέτησης σε “κουμπάρες" για οχλούσες βιομηχανικές μονάδες από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου"
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου να μετατοπίσει τις ευθύνες της για τις άδειες χωροθέτησης σε οχλούσες βιομηχανικές μονάδες-ΑΕΚΚ στην περιοχή Αφαντου-Ψινθου-Καλυθιων Νήσου Ρόδου.
Από τη μια η λαϊκή οργή των χιλιάδων κατοίκων και από την άλλη οι αποκαλύψεις και η πολιτική πίεση που ασκείται στο Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο οδηγεί σε σύγχυση, άτακτη οπισθοχώρηση και "άδειασμα" του Χωρικού Αντιπεριφερειαρχη Δωδεκανησου κ. Ευστρατίου όπως έγινε στην εισήγηση του για την περιοχή" Ψαλίδι " στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν. Αιγαίου !
Ο κ. Ευστρατίου ανέλαβε τη "βρώμικη δουλειά " με λαϊκισμό και κρύβοντας την αλήθεια να εμφανίσει σε συνεντεύξεις και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου ότι :
α) οι υπάλληλοι υπέγραψαν τις άδειες Χωροθετησης σε βιομηχανικές μονάδες-ΑΕΚΚ στη Ρόδο που θα λειτουργήσουν σε βάρος της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος και η πολιτική ηγεσια της Π. Ν. Α. απλώς... προεδρεύει!
β) ότι η κατάργηση του καταφυγιου άγριας ζωής στην περιοχή" Ψαλίδι" Καλλιθέας και Αφαντου τον Αύγουστο του 2009( από τον υπογράφοντα το παρόν Δελτίο Τύπου που διατελουσε τότε Γενικός Γραμματέας της Π. Ν. Α.) δηλαδή πριν δώδεκα (12)χρονια δίνει... το χώρο για να γίνουν βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή....!!!Επιχείρησε ανεπιτυχώς, άδικα και προκλητικά να εμπλέξει και τον τότε δήμαρχο Καλλιθέας Ρόδου κ. Γιάννη Ιατρίδη!
Η αλήθεια για τα παραπάνω είναι η εξής :
α) Υπάρχει πολιτική ευθύνη που έχει ο κ. Χατζημάρκος, ο κ.Ευστρατιου και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Κανένας υπάλληλος στέλεχος της Π. Ν. Α. " δεν κάνει του κεφαλιού του." Με την ηγεσία της Π. Ν. Α. συνεννοουνται και λαμβάνουν εντολές! Ρωτάμε ευθεως τα εξής :
-είναι "σύμπτωση" και ισχύει ότι χωροθετουν βιομηχανική μονάδα που ετοιμάζεται στην περιοχή χωρίς λαϊκή συναινεση και είναι συμφερόντων κουμπαράς του κ. Χατζημάρκου και μητέρα στενού συνεργάτη του ?
-Ο κ. Ευστρατίου είναι το ίδιο πρόσωπο ή... απλή" συνωνυμία " στην ανάρτηση στο Διαύγεια " 96ΗΣ7ΛΞ-0ΝΛ με ημερομηνία 22.10 19 που βεβαιώνει χωροθέτηση ΑΕΚΚ?
Μήπως μετά " βόλευε" οι υπαλλήλοι της Π.Ν.Α. να υπογράφουν χωροθέτηση ΑΕΚΚ για να" ποιει τη νησσα" η ηγεσία της Π. Ν. Α.
β) Ο αποχαρακτηρισμός μιας περιοχής που είχε πάψει προ πολλού και πριν την λήψη της απόφασης του υπογράφοντας το Δελτίο Τύπου τον Αύγουστο του 2009 να αποτελεί "καταφύγιο άγριας ζωής", δεν αποτελεί άδεια για να δημιουργηθούν ΑΕΚΚ και μονάδες οχλούσες για το περιβάλλον και τους κατοίκους! Οι "λαϊκιστές"που επικαλούνται την συγκεκριμένη απόφαση να διαβάσουν και να ενημερώσουν για ολόκληρο το ΦΕΚ -Αριθμο Φύλλου 1895 στις 4.9.2009. Αναφέρει δεκατρείς (13) των λογους και εισηγήσεις που οδήγησαν στην απόφαση για το" Ψαλίδι ". Μεταξύ αυτών :
-Την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου τμήματος και του Δ/ντη Δασών Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/