Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τη λειτουργία του Δ.Σ. και τη συνάντηση με Γεν. Γραμματέα και Γιατρό Εργασίας


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
(για τη λειτουργία του Δ.Σ. και τη συνάντηση με Γεν. Γραμματέα και Γιατρό Εργασίας) 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η οποία ήταν έκτακτη μετά από απαίτησή μας, πραγματοποιήθηκε στις 27 Μάη. Το θέμα για το οποίο ζητήσαμε συνεδρίαση αφορούσε την κατάθεση έγγραφου αιτήματος στο Δήμαρχο για ακρόαση, προκειμένου να του εκθέσουμε τις αντιρρήσεις μας και την αγανάκτησή μας για το κύμα εκφοβισμού με μετακινήσεις και ΕΔΕ, που είχε εξαπολύσει εκείνο το διάστημα και συνεχίζει. Ο Πρόεδρος βέβαια, εν αγνοία μας, είχε ήδη στείλει το ευχαριστήριο προς τον Δήμαρχο «για τις ενέργειές του που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πληρωμή των δικαιούχων υπαλλήλων του Δήμου αορίστου-ορισμένου χρόνου, των αγωγών 163/18, 174/18, των δώρων και επιδομάτων για έτη 2014-2016». Για χρήματα δηλαδή που οι εργαζόμενοι νομίμως δικαιούνταν με βάση τις δικαστικές αποφάσεις. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και το Δ.Σ. δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά. Φαίνεται πως έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα των εργαζομένων στο Δήμο μας, πως δεν υπάρχουν προβλήματα ή και επείγοντα θέματα που τους αφορούν. Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τακτική συνεδρίαση την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, δεν υλοποιείται με ευθύνη του Προέδρου και της παράταξής του. Σαν ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου έχουμε ζητήσει πολλές φορές την σύγκλιση του Δ.Σ. αλλά και τη διενέργεια Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου. Η μαζική συμμετοχή σε συλλογικές διαδικασίες (ενημέρωση, συζήτηση κι αποφάσεις) αποτελεί προϋπόθεση για την λύση οποιουδήποτε προβλήματος απασχολεί τους εργαζόμενους. Όμως όλες οι προσπάθειές μας έπεσαν στο κενό. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Είναι πλέον φανερό πως στόχος των μελών της πλειοψηφίας είναι η απομαζικοποίηση του Συλλόγου και η μετατροπή του σε σωματείο σφραγίδα. Ξεγελούν τους εργαζόμενους και τους οδηγούν σε συμβιβασμό, αναμονή και απογοήτευση. Συνεργάζονται άνετα με κάθε Δημοτική Αρχή που εφαρμόζει την αντεργατική νομοθεσία όλων των κυβερνήσεων, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου, παρά τον αρνητικό συσχετισμό, δεν υποχωρούμε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας, κόντρα στον εκφυλισμό του Δ.Σ. από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, εκφραστή του οποίου αποτελεί η παράταξη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου. 
Στο πλαίσιο της δράσης μας, απευθυνθήκαμε και συζητήσαμε την Τετάρτη (12/8/2020) με τη Γεν. Γραμματέα του Δήμου ορισμένα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους/σσες. Την ενημερώσαμε για ονόματα συναδέλφων συνταξιούχων και αποβιωσάντων συναδέλφων συνταξιούχων που απουσίαζαν από τη συμπληρωματική λίστα της απόφασης 1092/2018 που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα και που αφορούσε την αποτίμηση σε χρήμα Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών. Ζητήσαμε εξηγήσεις για την καθυστέρηση που υπάρχει στην προμήθεια των Μ.Α.Π. του έτους που διανύουμε, υπενθυμίζοντας πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά της Δημοτικής Αρχής. Επισημάναμε το γεγονός της μη επίδοσης στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους που τυχόν απασχολούνται στην αποκομιδή υπολειμμάτων/σκουπιδιών από ξενοδοχεία καραντίνας, όχι απλά των συμβατικών μέσων προστασίας αλλά κάποιων εξειδικευμένων, ειδικότερα μετά και το κρούσμα κορωνοϊού σε συνάδελφο. Ζητήσαμε ενημέρωση για το ποια είναι τα ξενοδοχεία καραντίνας στην περιοχή μας ώστε οι εργαζόμενοι να προσέχουν περισσότερο και η απάντηση ήταν πως η πληροφορία είναι απόρρητη. Της προτείναμε πως θα πρέπει να γνωστοποιηθούν για λόγους πρόληψης και ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και των γειτόνων των συγκεκριμένων ξενοδοχείων. Την ίδια μέρα συναντηθήκαμε και με τον γιατρό εργασίας, στον οποίο θέσαμε τα ίδια ζητήματα και πήραμε σχεδόν τις ίδιες απαντήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο έδωσαν βαρύτητα στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων, οι οποίοι τα Μ.Α.Π. “δεν τα φοράνε ακόμα κι αν τα έχουν”. Προτείναμε στον γιατρό εργασίας να προχωρήσει στην οργάνωση ενός σεμιναρίου ώστε όλοι οι συνάδελφοι/σσες, ιδιαίτερα οι νέοι της 3Κ, να μάθουν πως και γιατί πρέπει να διεκδικούν και να χρησιμοποιούν τα Μ.Α.Π. προκειμένου να κατανοήσουν την ανάγκη της χρήσης τους και να διασφαλίσουν την υγεία τους. 
Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα η περιπέτεια της υγείας του συναδέλφου εργαζόμενου και απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε απολυμάνσεις όλων των χώρων εργασίας και συχνότερα, να επιταχύνει την προμήθεια των Μ.Α.Π., να ενισχύσει όλα τα μέτρα υγιεινής-ασφάλειας και να εφαρμόσει τακτικά τεστ στους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με το κοινό. 

Ρόδος 17/8/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/