Η Αναγέννηση του DiEM25(«DiEM25 2.0) στο πανευρωπαϊκό συνέδριο της Πράγας σηματοδοτεί την ατζέντα του «μετα-καπιταλισμού» » γύρω από την οποία θα οργανωθούν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι σε όλη την Ευρώπη -ή ακόμα και εκτός αυτής.

Οι προτάσεις που εγκρίθηκαν αφού συζητήθηκαν σε βάθος θα μπουν πλέον στην τροχιά της μετατροπής τους σε πράξη, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο ευρύτερος στόχος: Το πέρασμα του DiEM25 στο νέο συναρπαστικό του κεφάλαιο, όπου η συσσωρευμένη πείρα θα συνδυαστεί με τον ιδεαλισμό, για την επίτευξη των στόχων του κινήματος:
-την εφαρμογή της «Πράσινης Συμφωνίας» για την Ευρώπη,
-την ενδυνάμωση της Προοδευτικής Διεθνούς
-τη μετάβαση στον Μετακαπιταλισμό για την οριστική επίλυση της Κρίσης, τόσο της οικονομικής όσο και του κοινωνικού συμβολαίου που κονιορτοποιήθηκε κατά τη διάρκειά της.
Το Συνέδριο έκλεισε με την προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά “Adults in the Room” που υπενθύμισε στους θεατές της με τον τρόπο που μόνο η Τέχνη μπορεί να κάνει, από πού ξεκίνησαν όλα και ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία του DiEM25.
Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του Γραμματέα του ΜεΡΑ25 και συνιδρυτή του DiEM25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έκανε έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του κινήματος, ανέλυσε τί δούλεψε και τί χρειάζεται ακόμα δουλειά, θέτοντας τους στόχους για το «DiEM 2.0», το οποίο θα βασίζεται στους εξής άξονες:

· Επανεξέταση των συμμαχιών μας, εστιάζοντας στη δημιουργία «εκλογικών βραχιόνων» σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ώστε να αποφεύγονται «ευκαιριακές συνεργασίες», αλλά παράλληλα να μην διολισθήσουμε στο μονοπάτι του απομονωτισμού.



· Η «Νέα Πράσινη Συμφωνία» μας, συνιστά το πρώτο ελπιδοφόρο βήμα για ένα καλύτερο μέλλον. Πρέπει όμως τώρα να καταθέσουμε στους πολίτες το όραμα μας για το τι θα ακολουθήσει αυτό το καπιταλιστικό σύστημα. Μια καλύτερη δημοκρατία, όπου κανείς δεν θα μπορεί να κατέχει μετοχές μιας επιχείρησης στην οποία ο ίδιος δεν θα είναι εργαζόμενος, όπου δεν θα υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες αλλά αν’ αυτών η Κεντρική Τράπεζα θα παρέχει τη δυνατότητα για δωρεάν ηλεκτρονικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλους τους πολίτες. Μια κοινωνία που θα παρέχει έναν αποταμιευτικό λογαριασμό σε κάθε παιδί που γεννιέται. Οι σπόροι ενός τέτοιου οράματος ενυπάρχουν ήδη στο πρόγραμμα και το μανιφέστο μας. Έργο του «DiEM 2.0» είναι να αναπτύξει με αυτούς τους σπόρους την ατζέντα του «μετά-καπιταλισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου