Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση για την απάντηση σε Ερώτηση του ΚΚΕ για τις κατασχέσεις μισθών των εργαζομένων στο τουρισμό

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Για την Απάντηση της Κυβέρνησης σε Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για: τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και δεσμεύσεις στις τράπεζες μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε στις 23/11/2017 Ερώτηση σε 4 Υπουργούς(Οικονομίας&Ανάπτυξης,ΚοινωνικήςΑσφάλισης, Τουρισμού και Ναυτιλίας&Νησιωτικής Πολιτικής με συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν άμεση σχέση με τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων στα νησιά μας και απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Συγκεκριμένα:
1.Σε τι μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιστραφούν δεσμευμένα ποσά από μισθούς και επιδόματα, που τα συνολικά εισοδήματα τους είναι στο όριο του ισχύοντος αφορολογήτου ορίου.
2.Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση , στο επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της απληρωσιάς, ή της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων από πλευράς εργοδοτών, εκμεταλλευόμενοι τη μη αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, με αποτέλεσμα όταν αυτά καταβληθούν μαζεμένα ο εργαζόμενος με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία να έρχεται αντιμέτωπος με τη δέσμευση και κατάσχεση του ποσού πάνω από το ακατάσχετο όριο των 1.200 ευρώ.
3.Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου το επίδομα ανεργίας στους χιλιάδες εργαζόμενους να μη δεσμεύεται ή να κατάσχεται στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας , όταν αυτός δεν είναι ακατάσχετος.

Οι απαντήσεις των Υπουργείων αποδεικνύουν την άβυσσο που υπάρχει ανάμεσα στις αγωνίες και τα βάσανα του λαού με την πολιτική εξουσία, που η μόνη της έννοια είναι να εφαρμοστεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική με κάθε τίμημα. 
Η Υπουργός Τουρισμού απάντησε λες και η ερώτηση έγινε για τους ξενοδόχους, ενώ για το πρόβλημα των εργαζομένων δηλώνει αναρμόδια , αναφέροντας επί λέξει: «…Παρά ταύτα σας ενημερώνουμε ότι, το Υπουργείο Τουρισμού, συνεργάζεται με τα συναρμόδια υπουργεία, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα και επιδιώκει συντονισμένα τη στήριξη και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος!!!..Αυτή ήταν η κυνική απάντηση της Υπουργού Τουρισμού, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στα νησιά μας είναι αντιμέτωποι με δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές στους φορομπηχτικούς μηχανισμούς, αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και δεσμεύσεις μισθών και επιδομάτων στις τράπεζες, ξεροσταλιάζοντας ώρες και μέρες στις ουρές του ΟΑΕΔ για το πενιχρό επίδομα των 360 ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομίας μέσω της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου& Προστασίας του Καταναλωτή δεν απάντησε συγκεκριμένα τι θα κάνει στη περίπτωση συγκεντρωτικής καταβολής των μισθών μηνών από την εργοδοσία στο λογαριασμό του εργαζόμενου, όταν το ποσό ξεπερνά τα 1200 ευρώ. Ίσα – ίσα που επικαλέστηκε τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων !!!και άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για συνέχιση των δεσμεύσεων και των κατασχέσεων.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής δηλώνει κατ’ αρχήν αναρμόδιο για τα προβλήματα των νησιωτών, αλλά κατά τα άλλα «…συνεργάζεται συστηματικά με τα συνερωτώμενα υπουργεία για την εξεύρεση λύσεων που θα ανακουφίσουν κοινωνικές ομάδες, ενώ παγίως στηρίζει τον εποικοδομητικό διάλογο όλων των φορέων προς επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων»!!! Δηλαδή αφρός…στο κύμα…
Το δε Υπουργείο των ψαλιδοχέρηδων ( Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης ), που έχει καρατομήσει ό,τι είχε απομείνει σε κατακτήσεις των εργαζομένων δεν αξιώθηκε να απαντήσει. 
Επομένως, αντί να περιμένει ο λαός τη ...ΔευτέραΠαρουσίαπου του υπόσχονται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του, το συμφέρον του είναι να πάρει σήμερα την υπόθεση στα δικά του χέρια και να οργανώσει την πάλη του.

ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ
Αυτόπουχρειάζεται ΤΩΡΑ είναιναανασυνταχθείτοεργατικόκίνημα.Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι,οι αυταπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες.Μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι μέσα από τα Σωματεία μας, τις Επιτροπές Αγώνα, τους συλλόγους, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, ανεξάρτητα από το τι είχε ψηφίσει ο καθένας τα προηγούμενα χρόνια.Μόνο εκεί μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό,διέξοδο για να αντισταθούμε στα μέτρα,να βάλουμε φρένο στα επόμενα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα,αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής,που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται.

Ρόδος 29/01/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/