Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

· Από το 1993 μέχρι σήμερα, πληρώνεις πάνω από 4 φορές παραπάνω εισφορές σε ένα Ταμείο που σου «υπόσχεται» λιγότερο από το μισό της σύνταξης που υπολόγιζες να πάρεις. 

· Η φοροληστεία σου σφίγγει τη θηλιά γύρω από λαιμό και, μαζί με τις εισφορές, σε σπρώχνει βίαια έξω από το επάγγελμα, με την απειλή της κατάσχεσης να κρέμεται σαν Δαμόκλειος Σπάθη πάνω από το κεφάλι σου. 

· Οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν «γαλέρα» πολύ πριν έρθει η κρίση, με τα 10ωρα και τα 12ωρα δουλειάς με μπλοκάκι χωρίς δικαιώματα να γίνονται όλο και περισσότερο καθεστώς και – σήμερα πλέον – η εργοδοσία, αποθρασυμένη, να σου επιβάλλει να δεχθείς ακόμα και ατομικές συμβάσεις με βάση ξένο δίκαιο. 

· Με τη νομοθεσία για τα έργα και τις μελέτες, μέσω των ΣΔΙΤ, των Συμβάσεων Παραχώρησης, της κατάργησης των ελάχιστων αμοιβών κλπ., όλη η δουλειά συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας μεγάλων ομίλων, ενώ για εσένα προβλέπεται το κυνήγι πιστοποιητικών (ταυτότητας κτηρίων, ενεργειακών κ.λπ.) για «τρεις κι εξήντα». 

· Στο ίδιο αποτέλεσμα συντείνει και η εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ για την πιστοποίηση και την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος. Το δίπλωμά σου σου «εξασφαλίζει» απλά το εισιτήριο για ένα ατέλειωτο «γαϊτανάκι» εξετάσεων και πιστοποιήσεων, μέσω του οποίου λίγοι και «εκλεκτοί» θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα, ενώ οι υπόλοιποι μετατρέπονται σε φτηνή, ευέλικτη επιστημονική εργατική δύναμη για να κερδίζουν τα μονοπώλια. 

· Χιλιάδες νέοι συνάδελφοι είναι άνεργοι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ή ξενιτεύονται αναγκαστικά για να επιβιώσουν. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Τ.Ε.Ε ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Ο πραγματικός αντίπαλός μας έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν. Είναι η εγχώρια άρχουσα τάξη (ΣΕΒ, ΣΤΕΑΤ κ.λπ.), η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ «ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Οι νέες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι η επερχόμενη ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων θα μεταφρασθεί σε ευημερία για όλους μας, είναι καθαρή εξαπάτηση. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ»…

…ίσα-ίσα, αυτός είναι ο δρόμος που οδήγησε από το κακό στο χειρότερο! Ενίσχυσε τις αυταπάτες ότι, τάχα, θα μας σώσει κάποια «αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση» χωρίς σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την άρχουσα τάξη και την ΕΕ που τη στηρίζει.Συναδέλφισσα – συνάδελφε, πάρε θέση για την οργάνωση της αντεπίθεσης, υποστήριξε το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ , στην τοπική και κεντρική Αντιπροσωπεία, η οποία στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό των Μηχανικών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Οι υποψήφιοι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ, Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Μηχανικών για την τοπική και Κεντρική Αντιπροσωπεία.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 

1 . ΖΕΡΒΟΣ Αντώνιος Ν. Π 
2 . ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κλεόβουλος Ν. Αγρ. Τ. 
3 . ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ Ιωάννης Κ. Π 

ΕΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/