Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου συμπαραστέκεται στους απολυμένους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζουλη 30.

Κιν.6946423121- email. idiotikoirodos@gmail.com
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου συμπαραστέκεται στους απολυμένους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ και τους καλεί να συσπειρωθούν στο κλαδικό Σωματείο μας για τους αγώνες που θα επακολουθήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι 450 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα έχουν πεταχτεί στην ανεργία μετά την πτώχευση της επιχείρησης.

Πρέπει να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, να τους καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας για όλο το διάστημα που θα βρίσκονται στην ανεργία και να υπάρξει άμεση στήριξή τους με καταβολή έκτακτου επιδόματος.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται «στον αέρα», αφού η εργοδοσία δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων. Έτσι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν τις αποζημιώσεις τους, να τους εξασφαλιστεί ασφαλιστική κάλυψη, ούτε καν να εγγραφούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να λάβουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας που δικαιούνται.

Η εργοδοσία, που δεν έχει προσέλθει στις δύο προγραμματισμένες τριμερείς συναντήσεις, δεν έχει κάνει καμιά ενημέρωση στους εργαζόμενους, δεν έχει δεσμευτεί για την αποζημίωσή τους και τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, που απορρέουν από τις συμβάσεις τους.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η επιχείρηση μεθόδευσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη όλο το προηγούμενο διάστημα, κλείνοντας καταστήματα, δίνοντας αναγκαστικές άδειες σε υπαλλήλους και κρατώντας τους στο σκοτάδι για τα σχέδιά της.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η επιχείρηση συσσώρευσε κέρδη με την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Επέβαλε μειώσεις μισθών, προχώρησε σε απολύσεις. Έφτασε, στο σημείο να ζητήσει από τους εργαζόμενος να προσφέρουν το μισθό ενός μήνα για να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που όχι μόνο όπως και οι προηγούμενες με την πολιτική της προστατεύει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που με το νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφίσει, περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων (αποζημιώσεις κ.ά.) σε σχέση με αυτά των άλλων πιστωτών της εταιρείας, αλλά και εμπαίζει τους εργαζόμενους παραπέμποντάς τους στα διάφορα κακοπληρωμένα προγράμματα τύπου «voucher» και παροτρύνοντάς τους να διεκδικήσουν δικαστικά τις αποζημιώσεις τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, που απορρέουν από τις συμβάσεις τους και να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις των εργαζομένων με προτεραιότητα έναντι των αξιώσεων των τραπεζών και του δημοσίου από την εταιρεία.

Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Ανεργίας για όλο το διάστημα που θα βρίσκονται στην ανεργία και να υπάρξει άμεση στήριξή τους με καταβολή έκτακτου επιδόματος».

Το κλείσιμο της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ» είναι αποτέλεσμα της κρίσης του ίδιου του συστήματος και του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους, που απαιτούν από αυτούς θυσίες για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους και στη συνέχεια τους πετούν στην ανεργία. Είναι η ίδια συνταγή σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, είναι ίδια η εκμετάλλευση που υφίστανται όλοι οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση με την οργάνωση της πάλης τους, τη συσπείρωσή τους στους μαζικούς τους φορείς, στα συνδικάτα τους. Δεν κάνουμε πίσω από τα δικαιώματά μας – Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/