Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Τοπική αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα… Ένα βήμα πριν από το νέο lockdown

Ρόδος, 31 Ιουλίου 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Τοπική αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα
Ένα βήμα κυριολεκτικά πριν από το νέο lockdown και την επιβολή σκληρών μέτρων, από την κυβέρνηση αλλά το χειρότερο από τις τουριστικές αγορές από τις οποίες αντλεί τουρίστες βρίσκεται η Ρόδος. Και η τοπική πολιτική ηγεσία απλά παρακολουθεί και… καταγράφει τις εξελίξεις.
Γιατί καταγραφή εξελίξεων, τόσο για τον τουρισμό όσο και για την πανδημία ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια. με την συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων.
Όσο για την συμφωνία να υπάρξει συντονισμός ενεργειών ώστε να λειτουργήσουν το συντομότερο, δυνατόν Κινητές Μονάδες Εμβολιασμού, αυτή έπρεπε να γίνει πριν από μήνες, ίσως και από τις αρχές του έτους, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή και μη καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, να είχε εμβολιαστεί μέχρι την αρχή της σεζόν.
Εκ των υστέρων με τα κρούσματα να αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα κάθε ημέρα είναι πολύ δύσκολο, να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα τώρα.
Και στην αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού δεν αρκεί η έκφραση της ανησυχίας για το Lockdown που έρχεται Δευτέρα ή Τρίτη.
Τελικά αποδεικνύεται πως η αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας είναι δέσμια του αλαλούμ, της γενικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.
Αν δεν δημιουργηθεί δημόσιο δίκτυο μαζικών ελέγχων για τη διενέργεια μαζικών τέστ, όπως από την αρχή έχει προτείνει το ΜέΡΑ 25, αν δεν γίνεται σωστή ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και αν δεν προσεγγιστούν οι πολίτες με το σωστό τρόπο, ώστε να πεισθούν για τους εμβολιασμούς η κατάσταση θα επιδεινώνεται συνεχώς με ολέθρια αποτελέσματα τόσο για τη Ρόδο όσο και για τα άλλα νησιά.
Όσο για τo green pass γίνεται φανερό πως έχει καταστεί το …διαβατήριο της διασποράς του κορονοϊού.
Αποδεικνύεται τώρα και στην πράξη από τα κρούσματα που έχουμε στην περιοχή μας, πως και όσοι έχουν εμβολιαστεί, μπορεί να νοσήσουν μεν ελαφρά αλλά μπορεί να διασπείρουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους εμβολιασμένους και μη.
Αυτό δείχνει πως είναι πλέον απαραίτητο και οι εμβολιασμένοι να κάνουν σε εβδομαδιαία βάση τέστ ώστε να ελέγχονται τακτικά και να περιορίζεται η διασπορά των κρουσμάτων.
Όμως σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχει ουσιαστικά συντονισμός, αφού οι συσκέψεις γίνονται για να γίνονται και εκ των υστέρων αφού δηλαδή μας έχουν προλάβει οι εξελίξεις. Τέλος η υποχρεωτικότητα και ο τρόπος επιβολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Χρειάζεται λόγος και πειθώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/