Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Τοποθέτηση Γερονικόλα στο Περιφερειακό συμβούλιο της 21.07.2021 για το θέμα αδειοδότησης των ΑΕΚΚ στη Δ.Ε. Καλλιθέας

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Κυρία Πρόεδρε,

Συμφωνώ με τον κύριο Φλεβάρη που αναφέρθηκε όπως κι εγώ στο οδικό δίκτυο και τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.
Σήμερα ήλπιζα ότι θα ήταν μία αφορμή να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και διάθεση συνεργασίας την πραγματική αιτία του προβλήματος στην αδιοδότηση από την Περιφέρεια οχλουσών δραστηριοτήτων.
Διότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη ολοκληρωμένου γενικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στο νησί της Ρόδου και συνολικά στα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Αυτό είναι το ζήτημα που σήμερα έπρεπε να συζητήσουμε. Αυτό είναι το ζήτημα που δημιουργεί τις κοινωνικές συγκρούσεις στην Δ.Ε. Καλλιθέας και θα έπρεπε να συζητήσουμε ως αιρετοί και με τους αιρετούς συνάδελφους του Δήμου Ρόδου.
Η αιτία λοιπόν συνάδελφοι, των κοινωνικών συγκρούσεων κατά την χωροθέτηση οχλουσών δραστηριοτήτων, είναι η απουσία Βιομηχανικών Επιχειρηματικών Περιοχών (Β.Ε.ΠΕ) στη Ρόδο. Στο μεγαλύτερο νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, δεν υπάρχουν ενώ όλες σχεδόν οι άλλες περιφέρειες διαθέτουν τουλάχιστον μία από το 1997.
Από την άλλη η Περιφερειακή Αρχή αρνείται να πάρει σαφή θέση και μεταθέτει την ευθύνη αδειοδότησης σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στην κείμενη νομοθεσία. Καλώ λοιπόν τον κ Χατζημάρκο και δεσμεύομαι εφόσον το πράξει να τον στηρίξω, έστω και τώρα να αναλάβει όπως οφείλει την πρωτοβουλία σε συνεργασία με δήμους την θεσμοθέτηση Β.Ε.ΠΕ.
Ο Περιφερειάρχης σήμερα ενοποιών του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητάει ψήφισμά να μεταφερθεί η αρμοδιότητα υπογραφής από τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους στους αιρετούς. Ωστόσο, τέτοιου είδους αποφάσεις, δεν μπορεί να είναι ορθές αν δεν βασίζονται σε στρατηγικό σχεδιασμό χρήσεων γης.
Επί της ουσίας όμως, η πρόταση αυτή της περιφερειακής αρχής είναι προσχηματική , παραπλανητική δεν έχει σχέση κατά τη γνώμη μου με το ζήτημα. έχει σκοπό να δώσει πολιτικό άλλοθι.
Η εισήγηση των κκ Ευστρατίου και Χατζημάρκου, βασίζεται σε εσφαλμένη βάση. Ούτως η άλλως η επιτροπή περιβάλλοντος έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα για τις περιπτώσεις των μελετών Α2 και όχι καθοριστικό. Οπότε η πρόταση προς ψήφιση πάλι δεν επιλύει το ζήτημα και δεν δίδει αποφασιστικό χαρακτήρα σε πολιτικούς παράγοντες. Θα το δουν στο υπουργείο και δεν θέλετε να ξέρετε τι εντύπωση θα κάνουμε σαν όργανο.
Ο πολιτικός ισχυρισμός του ότι μόνο με νόμο μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά στην λειτουργία των υπηρεσιακών και μιλάμε για τους δντες που έχουν το δικαίωμα υπογραφής αποφάσεων δεν ισχύει.
Θα ίσχυε μόνο εφόσον αυτοί είχαν τοποθετηθεί με την τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο και εγκυκλίων διαδικασιών αξιολόγησης, μοριοδότησης, από τα ανεξάρτητα Συμβούλια Επιλογής Προσωπικού, Υπηρεσιακά κτλ.
Αυτά επιβεβαιώνονται από τις επίσημες διαμαρτυρίες, καταγγελίες και εξώδικα του τοπικού και πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων Περιφερειών και τις αναρτημένες αποφάσεις σας στο διαύγεια.
----Δηλώνω δε προς την πρόεδρο ότι αποστέλλω τα έγγραφα για να επισυναφθούν στα πρακτικά προς τους συναδέλφους
Στην περιφέρεια από το 2015 μέχρι και σήμερα όλοι οι προϊστάμενοι τοποθετούνται με πολιτική απόφαση του κ Χατζημάρκου ο οποίος με αυτή τη μέθοδο ελέγχει απόλυτα πολιτικά τις υπηρεσίες.
Επίσης εφόσον οι αποφάσεις εκδόθηκαν σύννομα από τους διευθυντές της Περιφέρειας και δεν έχω λόγο να αμφιβάλω , είναι φανερό ότι ακόμα και αν μεταβιβαστεί η αρμοδιότητα υπογραφής σε πολιτικά πρόσωπα αυτά ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ. Αν από την άλλη αμφιβάλει ο κ Χατζημάρκος ότι οι δντες που ο ίδιος όρισε δεν υπέγραψαν νόμιμα μπορεί και πρέπει άμεσα να ανακαλέσει τις αποφάσεις τους, να διατάξει Ε.Δ.Ε. και να τους αντικαταστήσει άμεσα.
Και ευχαριστώ τον κύριο Κούρτη που με επιβεβαίωσε ότι είτε από υπάλληλο είτε από πολιτικό πρόσωπο εάν δεν εκδοθεί άδεια σε αίτηση που διαθέτει όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά συνιστά παράβαση καθήκοντος.
Οπότε επειδή δεν θεωρώ ότι ο ίδιος προσωπικά, αλλά και κανένας συνάδελφος εδώ μέσα μπορεί να μετατρέπεται πολιτικά σε μαριονέτες (και δανείζομαι χαρακτηρισμό από τον Κύριο Κρητικό) σε μια στημένη πολιτική σκηνή, δηλώνω ότι καταγγέλλω την διαδικασία, άσχετη με το ζήτημα, και γιαυτό απέχω από την ψηφοφορία και καλώ τα μέλη του οργάνου να κάνουν το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/