Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Σχόλιο της ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων για την ανακοίνωση της απερχόμενης πλειοψηφίας.

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων για την ανακοίνωση της απερχόμενης πλειοψηφίας.

Η ανακοίνωση της απερχόμενης πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων μόνο εμετό μπορεί να προκαλέσει και είναι ενδεικτική του επιπέδου και της ποιότητας των συντακτών της. Είναι συνέχεια μιας πολύμηνης χυδαίας επίθεσης που γίνεται στις δυνάμεις και τα στελέχη μας. Τα όρια τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού.
Στην πραγματικότητα βέβαια με το στόμα της ηγεσίας του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων μιλάνε οι μεγαλοξενοδόχοι και τα κυβερνητικά στελέχη.
Εκτιμούμε ότι ο κόσμος της περιοχής, ιδιαίτερα οι σκληρά εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, μπορούν και θα βγάλουν συμπεράσματα.
Όσο όμως και αν προσπαθούν με ψέμματα και “τρίπλες” να πετάξουν τη μπάλα στην εξέδρα δε μπορούν να κρυφτούν οι μεθοδεύσεις τους. Αν και θα μπορούσαμε να πούμε πολλά θα επισημάνουμε μόνο τα εξής:
Στην καταγγελία μας ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων είναι μέλος του σωματείου, απαντούν ότι τον έγραψαν μέλος επειδή ως το 2016 ήταν λογιστής! Ωστόσο ο Μαρκόπουλος είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων από το 2011. Τουλάχιστο από το 2013 υπάρχει αρχείο δημοσιευμένο στο ΓΕΜΗ σύμφωνα με το οποίο είναι πρόεδρος του ΔΣ της επιχείρησής του. Το 2017 συνυπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων. Η ουσία είναι ότι όταν φτάνουν στο σημείο να έχουν γράψει μέλος του σωματείου τον πρόεδρο των ξενοδόχων καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται σε αυτό το μητρώο και πως γίνονται οι εκλογές του σωματείου. Την ίδια στιγμή που έχουν γραμμένο τον πρόεδρο των ξενοδόχων κάνουν ότι μπορούν για να βάζουν εμπόδια στο να γραφτούν εργαζόμενοι αν δεν πηγαίνουν με τα νερά τους!
Δεν έχουν λένε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Όμως στο συνδυασμό τους έχουν συμπεριλάβει για πολλοστή φορά, γνωρίζοντας καλά ποιος είναι, τον Σωτήρη Αγγέλου, πρωτοπαλίκαρο της ΧΑ στη Ρόδο και υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο “Ελληνική Αυγή Νοτίου Αιγαίου” ακόμα και το 2019. Οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τον φυλακισμένο πλέον εγκληματία Παναγιώταρο, είναι ενδεικτικές.
Όσο για την απάντηση που έδωσαν για την υποψηφιότητα Ψαρομπά, ότι δηλαδή “θα φανεί αν τον θέλει ο κόσμος”, εμείς δεν έχουμε τίποτα να σχολιάσουμε. Είχαμε άλλωστε πει εδώ και μήνες ότι δεν είναι ο μόνος που εκφράζει τέτοιες απόψεις. Όμως οι υπόλοιποι υποψήφιοι πως αισθάνονται που είναι στον ίδιο συνδυασμό μαζί του; Πως αισθάνονται που ο συνδυασμός στον οποίο συμμετέχουν χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές και τέτοια γλώσσα η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το εργατικό κίνημα και τις αρχές του;
Τα παραπάνω είναι πρόσθετος λόγος για να τους τιμωρήσει ο κόσμος. Ακόμα και οι ίδιοι οι υποψήφιοι τους να τους εγκαταλείψουν και να δώσουν τη μάχη μαζί μας.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε είναι ανάγκη να ενισχύσουμε τα σωματεία, να γίνει πιο μαχητικό το εργατικό κίνημα. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τις δυνάμεις που στέκονται δίπλα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία. Οι μεθοδεύσεις και η συμπεριφορά της ηγεσίας του Σωματείου όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγήσει ένα σημαντικό τμήμα των μελών του σωματείου να αηδιάσουν και να απέχουν εντελώς από τις διαδικασίες του. Αυτούς τους συναδέλφους τους καταλαβαίνουμε, αλλά εκτιμούμε ότι η αποχή βολεύει αυτό το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί. Καλύτερη τιμωρία είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές και το “μαύρισμα” της πλειοψηφίας, ακόμα και κάτω από άνισες συνθήκες.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να εμπιστευτούν όσους έδωσαν και δίνουν μάχη, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο πρόσφατα, για την εξασφάλιση εισοδότηματος και δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό γενικότερα. Για αυτό είναι ανάγκη να ενισχύσουν τη ΔΑΣ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/