Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Diem25 για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ σε όλη την Ευρώπη

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Diem25 για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ σε όλη την Ευρώπη το Σάββατο 3 Ιουλίου:

1. Στην Αθήνα, στις 11.00 έξω από τη Βρετανική Πρεσβεία
2. Στη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο στις 11.00 έξω από τα κατά τόπους Βρετανικά Προξενεία
3. Στο Βερολίνο, τη Μπρατισλάβα, τη Λισαβόνα, το Βίλνιους και έξω από τη Φυλακή Μπέλμαρς του Λονδίνου όπου κρατείται ο συνοδοιπόρος μας Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ο ιδρυτής των Wikileaks. Τα Wikileaks είναι ένας παγκόσμιος, πραγματικά ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός. Ακριβώς αντίθετα από τα κυρίαρχα media, τα wikileaks δημοσιεύουν πληροφορίες που οι ισχυροί αυτού του κόσμου δεν θέλουν να δουν δημοσιευμένες:
Τα βασανιστήρια στο Γκουαντανάμο και οι δολοφονίες αμάχων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν από το στρατό των ΗΠΑ θα παρέμεναν καλά κρυμμένα μυστικά, αν δεν υπήρχαν τα wikileaks και ο Τζούλιαν Ασάνζ.
Για τη δράση του αυτή, που είναι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας, ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται εδώ και μία δεκαετία υπό άγριο διωγμό από το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ. Ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια, μετά τη σύλληψή του μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, βρίσκεται σε ένα απάνθρωπο καθεστώς απομόνωσης στη Φυλακή Μπέλμαρς στην Αγγλία.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοσή του με την κατηγορία της κατασκοπείας(!) και μέχρι στιγμής το δικαστήριο έχει αρνηθεί εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας του. Βρίσκεται όμως θαμμένος ζωντανός, απομονωμένος από τον έξω κόσμο εδώ και μια δεκαετία και με την απειλή της θανατικής ποινής αν εκδοθεί στις ΗΠΑ, μόνο και μόνο γιατί έκανε τη δουλειά του που είναι να ενημερώνει το κοινό για τις αυθαιρεσίες των ισχυρών.
Στο πρόσωπό του διώκεται η ιδέα της ελευθερίας του Τύπου. Θέλουν να παραδειγματίσουν και να υποτάξουν έτσι όλους και όλες τις δημοσιογράφους. (Όλες και όλους όσους δεν έχουν εξαγοραστεί τουλάχιστον)
Η απαίτηση να ελευθερωθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ πρέπει να είναι απαίτηση όλων μας. Ειδικά στην Ελλάδα.
Όχι μόνο γιατί τα Wikileaks έχουν αποκαλύψει σημαντικές πληροφορίες που μας αφορούν, με πρόσφατο παράδειγμα το σχεδιασμό των ΗΠΑ για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας στη χώρα μας προς όφελος αμερικάνικων κολλεγίων.
Αλλά και γιατί στην Ελλάδα βλέπουμε ξεκάθαρα πόσο επικίνδυνο είναι να χειραγωγείται και να φιμώνεται η δημοσιογραφία από τις λίστες του ΔΝΤ ή τις λίστες Πέτσα.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ένας από εμάς. Για την ακρίβεια ένας από τους καλύτερούς μας. Το θάρρος, η εξυπνάδα και η ακεραιότητά του έχουν τεθεί στην υπηρεσία των ανθρώπων και ενάντια στην ολιγαρχία. Να μην αφήσουμε την ολιγαρχία, που έχει βάλει στο στόχαστρο την ελευθερία μας, να θάψει αυτό τον άνθρωπο. H απελευθέρωση του Ασάνζ είναι και δική μας υπόθεση.
· Απαιτούμε να σταματήσει το βασανιστήριο της απομόνωσης του Ασάνζ.
· Απαιτούμε να αποσυρθεί η άθλια δίωξη του Τζούλιαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
· Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του από τις βρετανικές φυλακές.
Μπαράκας Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/