Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Ορισμός μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Άλλη μια επιβράβευση των «ημετέρων»…

Αθήνα 5- 7 -2021

Αρ. Πρωτ.: 138

Ορισμός μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου 
Άλλη μια επιβράβευση των «ημετέρων»…

Βαφτίζοντας «το κρέας, ψάρι» και πασχίζοντας να χαρακτηρίσει αντιπροσωπευτική την συμμετοχή του 29% στις εκλογές για τους αιρετούς στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, πανηγυρίζοντας με τους αυλικούς εκπροσώπους της στις ταβέρνες και κλείνοντας τα αυτιά της στις καταγγελίες για τους εκβιασμούς, τις πιέσεις και τους «διπλούς» κωδικούς η Περιφερειακή Αρχή Πατούλη έκανε το επόμενο αντιδημοκρατικό βήμα…, μη περιμένοντας την εκδίκαση της Αίτησης Ακύρωσης που έχει κατατεθεί στο ΣΤΕ.
Για άλλη μια φορά θαυμάσαμε την «δημοκρατία» της Περιφερειακής Αρχής της ΝΔ, που με κάθε τρόπο «επιβραβεύει» τα δικά της παιδιά… και τα κομματικά της στηρίγματα.
Θαυμάσαμε την ευρηματικότητά της για να ακυρώσει ακόμα και τα ψήγματα αντικειμενικότητας σε νομοθετικές ρυθμίσεις, που προβλέπουν ότι τα τρία «διορισμένα» μέλη του Υ.Σ. είναι οι αρχαιότεροι Διευθυντές…
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για τις εκτιμήσεις μας ότι με παρασκηνιακές διαδικασίες εδώ και καιρό η Διοίκηση Πατούλη δρομολογούσε την ανασυγκρότηση του ΥΣ και την αντικατάσταση της προέδρου του ΥΣ, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά της για τις αποφάσεις του ΥΣ, τις οποίες όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει με κάθε ευκαιρία «πετούσε στο καλάθι των αχρήστων»….
Αναφερόμαστε στην από 2/7/2021 Απόφαση του Περιφερειάρχη για τον «Ορισμό μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής», όπου έβαλε πρόεδρο και μέλος του Υ.Σ. από την συνομοταξία των αυλικών!!!, που βέβαια έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους σε όλες τις διαδικασίες.
Ο μεν διορισμένος πρόεδρος, που είναι τοποθετημένος από τον Πατούλη ως αναπληρωτής προϊστάμενος της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών!!! ήταν και υποψήφιος με το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, το δε μέλος και αναπληρωτής πρόεδρος, που είναι τοποθετημένος ως αναπληρωτής προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς & Νήσων η Διοίκηση Πατούλη τον έχει τοποθετήσει και μέλος στο Δ.Σ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑΑ)!!!
Βγάζουν μάτι οι σχεδιασμένες παρεμβάσεις για να φτιαχτεί μηχανισμός στήριξης της Περιφερειακής Αρχής και οι επιβραβεύσεις των ημετέρων
Βέβαια για να βγουν τα χρόνια… και να είναι οι συγκεκριμένοι μέσα στους αρχαιότερους Δ/ντές όχι μόνο προσμετρήθηκαν και τα χρόνια των αναθέσεων!!! είτε ως Δ/ντές, είτε ως Γενικοί Δ/ντές, αλλά και σήμερα τους έχει τοποθετήσει σε Διευθυντική θέση ως αναπληρωτές.
Είναι χαρακτηριστική η μετακίνηση του διορισμένου προέδρου τον Νοέμβρη του 2020 από την Δ/νση Τεχνικών Έργων στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών σε θέση προϊσταμένου της Γραμματείας και στη συνέχεια ο ορισμός του ως αναπληρωτής προϊστάμενος της Δ/νσης!!! Εάν δεν είχε τότε οριστεί αναπληρωτής προϊστάμενος Δ/νσης δεν θα μπορούσαν σήμερα να τον τοποθετήσουν – διορίσουν στο ΥΣ…
Όλα βάσει σχεδίου…
Βέβαια οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που «λύνουν τα χέρια» κάθε περιφερειάρχη, υπουργού, και δήμαρχου για να κάνει ότι θέλει, φέρνουν τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). Με αυτές τις ρυθμίσεις δεν έχουν γίνει για περισσότερα από δέκα χρόνια «κρίσεις», και στις «κρίσεις» όταν θα γίνουν… τον καθοριστικό ρόλο θα παίξει η συνέντευξη και η μοριοδότηση των αναθέσεων, δηλαδή θα γίνουν με σημαδεμένα χαρτιά…
Κι όλα αυτά γιατί με κάθε τρόπο προσπαθούν να στήνουν μηχανισμούς, να έχουν τους εργαζόμενους υποταγμένους, να έχουν Σωματεία εργοδοτικά, στηρίγματα των πολιτικών τους επιλογών, για να κάνουν εν τέλει κουμάντο ανενόχλητοι οι λίγοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος των πολλών, του λαού και των εργαζομένων.
Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό πόσοι αναπληρωτές είναι στην απόφαση του Περιφερειάρχη για τον «Ορισμό μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής»!!!, πόσοι είναι οι ημέτεροι, που τους χαρίστηκε η ιδιότητα του προϊσταμένου… και ποια είναι η μεταχείριση των προϊσταμένων, που έχουν «εκατό φορές» επιλεγεί στη θέση που κατέχουν!!!
Αναφερόμαστε στην πρόεδρο και στα μέλη του προηγούμενου Υ.Σ., που τιμώντας την ιδιότητά τους λειτουργούσαν το ΥΣ, ως «ανεξάρτητο όργανο» κι όχι ως φερέφωνο της Διοίκησης.
Δεν πείθουν κανέναν όσο κι αν τα μαγειρεύουν, ότι το Υ.Σ. με την πλειοψηφία των μελών του θα λειτουργήσει με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Οι εργαζόμενοι θυμούνται ανάλογες εποχές…, κι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Γι αυτό εξάλλου γύρισαν την πλάτη στις διάτρητες διαδικασίες της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, γύρισαν την πλάτη στους ανθρώπους του Περιφερειάρχη, που θέλουν να παρουσιάζονται και σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να είναι παρών σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων, θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τον αυταρχισμό και τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες και ενέργειες και να παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/