Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Θανάσης Μπαράκας: Το «νέο» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζεται με τις απευθείας αναθέσεις

Ρόδος, 10 Ιουλίου 2021

Θανάσης Μπαράκας: Το «νέο» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζεται με τις απευθείας αναθέσεις

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε πως γίνονται πολλές απευθείας αναθέσεις και πρόχειροι διαγωνισμοί, για την υλοποίηση έργων τόσο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και από το Δήμο Ρόδου με τη βούλα της Μητσοτάκης ΑΕ.
Θυμίζουμε πως την υλοποίηση των έργων, με τη συγκεκριμένη διαδικασία διευκόλυνε νομοθετικά η κυβέρνηση, με την αντικατάσταση του άρθρου 118 του ν. 4412/2016.
Έτσι τώρα πλέον προσφυγή στη διαδικασία, της απευθείας ανάθεσης επιτρέπεται όταν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, είναι ίση ή κατώτερη από το όριο των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ. Επιπρόσθετα για τις διαδικασίες ανάθεσης σύμβασης έργου και τις συμβάσεις υπηρεσιών, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των άρθρων 107 έως 110, το ποσό για την ανάθεση είναι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ.
Η τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου, έγινε για να διευκολυνθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού και να μην χάνεται χρόνος όταν κάποιο έργο, είναι απολύτως αναγκαίο. Αλλά στην περίπτωση του Νοτίου Αιγαίου και της Ρόδου, περάσαμε στο αντίθετο άκρο καθώς δεκάδες 25αρια πηγαίνουν σε απευθείας αναθέσεις για την υλοποίηση έργων.
Φθάσαμε στο σημείο να ιδιωτικοποιηθεί, ακόμη και το κοιμητήριο της Ρόδου και η λειτουργία του, να ανατεθεί έναντι 35.000 ευρώ, σε ιδιώτη με απευθείας ανάθεση. Στην προκειμένη περίπτωση η πρόκληση συνίσταται στο γεγονός, ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης, έχει συνεργαστεί με τη δημοτική αρχή, πριν αναλάβει τα καθήκοντα της.
Για λόγους ηθικής τάξεως, έπρεπε να διεξαχθεί διαγωνισμός, ώστε να δίνονταν η ευκαιρία και άλλες εταιρείες, να καταθέσουν προτάσεις και να αναλάβουν το έργο.
Ιδιωτικοποίηση έχουμε και για 12 βιολογικούς, για τους οποίους έχει βγει προκήρυξη που αφορά την αναβάθμιση και τη λειτουργία τους για δύο συν δύο χρόνια.
Στο τέλος όμως, με το επιχείρημα της έλλειψης προσωπικού και μέσων από την ΤΑ θα μονιμοποιηθεί η διαχείριση και η λειτουργία τους από ιδιώτες.
Να σημειωθεί πως σε αυτό το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, βασικός σύμμαχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε πως παρά τις ανακοινώσεις της νομαρχιακής επιτροπής, ουδείς από τα στελέχη του κόμματος που υπηρετούν στο Δήμο Ρόδου έχει παραιτηθεί.
Ακόμη και αυτοί που έριξαν φωτοβολίδες, περί τις συνεργασίας με την παράταξη του κ. Στράτου Καρίκη για τα μάτια του κόσμου , δεν διέγραψαν τα μέλη τους, που ακολούθησαν τη γραμμή που άλλοι τους υπέδειξαν αγνοώντας τις αρχές του κόμματος από το οποίο προέρχονται.
Δεν τους διέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ,γιατί η πολιτική του είναι κοινή με αυτή της ΝΔ.Το είδαμε άλλωστε το 2015 με την συνθηκολόγηση και την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Ας μην παραπλανούν λοιπόν τον κόσμο, ότι δήθεν κόπτονται για τη συνεργασία των δύο παρατάξεων και την απόκλιση από τις αρχές που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι ίδιοι συνηγορούν με την πολιτική που εφαρμόζει η Μητσοτάκης ΑΕ.
Όσο για τις συνέπειες από τα πάρτι, με τις αναθέσεις που πάνε σύννεφο στη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο, θα τις υποστεί η κυβέρνηση γιατί δεν απευθύνονται σε ιθαγενείς, αλλά σε πολίτες που ανεβαίνουν Γολγοθά με την πανδημία, υποφέρουν και κυρίως αγανακτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/