Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Το αληθινό πρόσωπο του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας δεν κρύβεται…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
ΑΤΤΙΚΗΣ 

Αθήνα 25- 11 -2020 
Αρ. Πρωτ.: 334 

Περιφερειακή Αρχή Αττικής 
Το αληθινό πρόσωπο του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας δεν κρύβεται… 

Ο σφιχτός εναγκαλισμός της παράταξης του Περιφερειάρχη, με τον φασίστα Τζήμερο, τα ορφανά της Χρυσής Αυγής και τους «ανεξάρτητους» ακόλουθους του Πατούλη έδωσε για άλλη μια φορά καρπούς στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Καταψήφισαν το αίτημα των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» & «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» για ένταξη στα προ ημερήσιας διάταξης το ζήτημα των αυθαίρετων «μετακινήσεων», των αυθαίρετων τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης και των συνδικαλιστικών διώξεων, όπως αυτές αναφέρονται στο υπ΄αριθ. 329/22-11-2020 έγγραφό μας. 
Με 43 ψήφους υπέρ της συζήτησης, 52 κατά και 1 απών δεν δέχτηκαν να γίνει συζήτηση. Έφτασαν δε εισαγωγικά, να ισχυριστούν ότι «κάνουν μόνο κάποιες μικρές, διορθωτικές κινήσεις»!!!! και ένας «μάνατζερ πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κάνει μετακινήσεις των υπαλλήλων»!!! 
Φοβούνται να ακουστεί η αλήθεια και γι αυτό όπου τους «παίρνει» αλωνίζουν… Τι να πουν; Πως να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Πως να απαντήσουν στις καταγγελίες μας, για τις θέσεις ευθύνης, που παλεύουν να καλύψουν με τα «δικά τους παιδιά», αντί να τις προκηρύξουν; 
Πως να μπαλώσουν αυτά που λένε αντιπεριφερειάρχες σε συναδέλφους, που τους καλούν για να τους πουν «σε κάναμε προϊστάμενο και εσύ μπήκες σε άλλο ψηφοδέλτιο»; 
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα… Έχουν δει χρόνια τώρα, πολλά με μάτια τους… Έχουν δει νομάρχες και περιφερειάρχες και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν… 
Όσο και να προσπαθούν οι εργαζόμενοι ξέρουν την αλήθεια, γιατί τη ζουν καθημερινά και κατανοούν τις σκοπιμότητες και τους σχεδιασμούς τους. Γι αυτό συνεχίζουν στο δρόμο της διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων τους με όλα τα μέσα, με όλες τις μορφές πάλης. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 

**** 
Δήλωση εργατικού ατυχήματος και τήρηση ειδικού βιβλίου ατυχημάτων 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
ΑΤΤΙΚΗΣ 

Αθήνα 22- 11 -2020 
Αρ. Πρωτ.: 327 

Προς 
1. Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας 
2. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού 
3. Γραφείο Νομικής Υποστήριξης Περιφερειάρχη 

Θέμα: Δήλωση εργατικού ατυχήματος και τήρηση ειδικού βιβλίου ατυχημάτων 
Σας στέλνουμε αντίγραφο του υπ’ αριθμ. 389781/19-11-2020 εγγράφου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Αθηνών-Αν. Αττικής – Κρήτης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που αναφέρεται στο θέμα και συγκεκριμένα στις υποχρεώσεις του εργοδότη, σύμφωνα με τις οποίες «οφείλει να αναγγέλλει στις αρμόδιες Επιθεωρήσεις Εργασίας, στις πλησιέστερες αστυνομικές αρχές και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού στον οποίο υπάγεται ο εργαζόμενος, εντός 24 ωρών, όλα τα εργατικά ατυχήματα» και στην δυνατότητά του να παρέχει σχετική εξουσιοδότηση εάν θέλει. 
Θεωρώντας ότι το ΣΕΠΕ ως αρμόδιος φορέας επιβεβαιώνει όλα όσα σας έχουμε επαλειμμένα τονίσει και ζητήσει ως Σύλλογος, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και εισηγήσεις, για τυχόν εξουσιοδοτήσεις και λοιπά ζητήματα που προκύπτουν. 
Παράκληση να κοινοποιηθεί το παρόν δια μέσου της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού, στους Γιατρούς και Τεχνικούς Ασφαλείας, που έχει σύμβαση η Περιφέρεια, δεδομένου ότι δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει. 


Για το Δ.Σ. 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
 
****
Δήλωση εργατικού ατυχήματος και τήρηση ειδικού βιβλίου ατυχημάτων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ-ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΡΗΤΗΣ
Ταχ. Δνση : Αγησιλάου 10, ΑΘΗΝΑ 
Ταχ. Κώδικας : 10437 
Πληροφορίες : Ν. Φραγκιαδάκης 
Τηλέφωνο : 210 5289149 
Fax : 2105246478
Αθήνα, 19-11-2020 
Αρ.Πρωτ.: 389781 

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11743 
ΚΟΙΝ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
ΑΤΤΙΚΗΣ 
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 80-88, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 11741 

ΘΕΜΑ: Δήλωση εργατικού ατυχήματος και τήρηση ειδικού βιβλίου ατυχημάτων. 
Σε συνέχεια εγγράφου προς την υπηρεσία μας από τον <Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής> σχετικά με την υποχρέωση δήλωσης των εργατικών ατυχημάτων από τον εργοδότη και της τήρησης σχετικών ειδικών βιβλίων ατυχημάτων, σας επισημαίνουμε τα κάτωθι: 
Σύμφωνα με το Ν.3850/10 (ΦΕΚ 84/Α/10), άρθρο 43, παρ. 2α, ο εργοδότης οφείλει να αναγγέλλει στις αρμόδιες Επιθεωρήσεις Εργασίας, στις πλησιέστερες αστυνομικές αρχές και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ασφαλιστικού οργανισμού στον οποίο υπάγεται ο εργαζόμενος, εντός 24 ωρών, όλα τα εργατικά ατυχήματα. Προκειμένου να καταστεί δυνατό ο Περιφερειάρχης Αττικής ως εργοδότης να εφαρμόσει την ανωτέρω διάταξη της εργατικής νομοθεσίας δύναται λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (πληθώρα εγκαταστάσεων/υπηρεσιών, απουσία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κ.λ.π.) να εξουσιοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να προβαίνουν στη δήλωση των εργατικών ατυχημάτων. 
Σύμφωνα με το Ν.3850/10 (ΦΕΚ 84/Α/10), άρθρο 43, παρ. 2β, ο εργοδότης οφείλει να τηρεί ειδικό βιβλίο ατυχημάτων στο οποίο να αναγράφονται τα αίτια και η περιγραφή των ατυχημάτων. 
Να ληφθεί άμεσα μέριμνα για την υλοποίηση των ανωτέρω διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας και σχετική ενημέρωση της υπηρεσίας μας. 


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΚΤΣΙΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/