Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΟΓΕ Καταδίκη διεθνούς συμφωνίας με την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ ενάντια στις αμβλώσεις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ως συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΔΟΓ, έστειλε μήνυμα σε όλες τις οργανώσεις της παγκόσμιας γυναικείας ομοσπονδίας καταδίκης της ποινικοποίησης της άμβλωσης που προωθεί παγκόσμια η Συμφωνία της Γενεύης που υπογράφτηκε από 34 κράτη, ανάμεσα στα οποία και οι ΗΠΑ, καθώς και της προσπάθειας απαγόρευσης των αμβλώσεων που επιχειρήθηκε από την Πολωνική κυβέρνηση που αποτράπηκε κάτω από τις μεγάλες κινητοποιήσεις. Παρακάτω ακολουθεί το μήνυμα της ΟΓΕ : 
Η ΟΓΕ καταδικάζει την “Συμφωνία της Γενεύης” που ποινικοποιεί τις αμβλώσεις 
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απεχθή «Διακήρυξη Συμφωνίας της Γενεύης» που οι ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2020 συνυπέγραψαν μαζί με άλλες 33 σκοταδιστικές κυβερνήσεις όπως η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ, το Σουδάν, η Λιβύη και από την Ευρώπη η Ουγγαρία και η Πολωνία. 
Αυτή η Διακήρυξη στέλνει τα δικαιώματα των γυναικών στο απόσπασμα, καθώς ποινικοποιεί το δικαίωμα των γυναικών για νόμιμη και ασφαλή άμβλωση και απευθύνει έκκληση για «να μην υπάρχει διεθνές δικαίωμα στην άμβλωση». 
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει επίσης κατηγορηματικά την απαράδεκτη και σκοταδιστική απόφαση του Πολωνικού Δικαστηρίου για απαγόρευση των αμβλώσεων. 
Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στην εποχή μας εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να υποστούν επικίνδυνες παράνομες αμβλώσεις που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. 
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις στην Πολωνία που απαίτησαν την αποποινικοποίηση και κατάφεραν την προσωρινή μη εφαρμογή της απαράδεκτης δικαστικής απόφασης. 
Καλούμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο να ακυρώσουν την πιο πάνω Διακήρυξη και να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στην αναπαραγωγική υγεία στο πλαίσιο ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας που θα εξασφαλίζει την επιστημονική κρατική στήριξη των γυναικών μέσω οικογενειακού προγραμματισμού και σεξουαλικής αγωγής για να εξασφαλίζεται η ασφαλής αντισύλληψη για όλες, όπως και το δικαίωμα στην νόμιμη, δωρεάν και ασφαλή άμβλωση. 

9.11.2020 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) 
11.11.2020 
Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/