Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ανοιχτή σύσκεψη εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό

Τη φετινή σαιζόν, οι περισσότεροι εργαζόμενοι του κλάδου μας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Άλλοι μάτωσαν στη δουλειά, για ένα δίμηνο ή τρίμηνο, άλλοι προσπάθησαν να τη βγάλουν με τα επιδόματα και άλλοι - και είναι πολλοί - ούτε έκαναν μεροκάματο, ούτε δικαιούνται καμία στήριξη με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί ως τώρα. 

Όλοι ωστόσο ζουν με την αγωνία πως θα βγει ο χειμώνας, που έφτασε πια, αλλά και τι θα γίνει του χρόνου, στη νέα σαιζόν. 
Ενώ λοιπόν οι οικογένειες των εργαζομένων στον τουρισμό, που από τη δική τους δουλειά βγήκαν δισεκατομμύρια ευρώ τα προηγούμενα χρόνια υποφέρουν, η κυβέρνηση αντί να τους εξασφαλίσει αξιοπρεπές εισόδημα, αντί να πάρει μέτρα ανακούφισης, δηλαδή να μην επιτρέψει να τους κόψουν το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, να μην τους πάρει το σπίτι η τράπεζα, να μην τους κάνει κατάσχεση η εφορία για χρέη, φτιάχνει συνέχεια νόμους ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά. 
Ενώ εμείς αγωνιούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα, οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν εξασφαλισμένες εδώ και πολλούς μήνες επιδοτήσεις, είτε για τις ασφαλιστικές εισφορές, είτε ρυθμίσεις και πάγωμα χρεών και το πράγμα θα έχει και συνέχεια. Θα ξεκοκαλίσουν δισεκατομμύρια από τα κυβερνητικά πακέτα. 
Και οι δυο μαζί, εργοδότες και κυβέρνηση δε μας έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί όλο το διάστημα της πανδημίας, με απανωτά μέτρα που ξηλώνουν τα λίγα δικαιώματα που μας απέμειναν, υποτίθεται προσωρινά και στο όνομα της “προστασίας των θέσεων εργασίας”. 
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε, ότι εργοδότες και Υπουργείο Εργασίας, προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα της επαναπρόσληψης ξεκινώντας από όσους ήταν σε αναστολή σε ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν φέτος. 
Παράλληλα στο τέλος του Νοέμβρη λήγει η μετενέργεια της Πανελλαδικής Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία ήταν υποχρεωτική ως τώρα. 
Ξέρουμε ότι οι μεγαλοξενοδόχοι, έχουν σκοπό να κάνουν μεγάλη επίθεση στα δικαιώματά μας την επόμενη σαιζόν. Θέλουν να πληρώσουμε πάλι εμείς τις συνέπειες της καινούριας κρίσης. 
Η κυβέρνηση ετοιμάζει καινούριο “πακέτο” από μέτρα. Στα ΜΜΕ ήδη κυκλοφορούν σενάρια, κατάργησης του 8ώρου, κατάργησης της αμοιβής για τις υπερωρίες, κάτι που θα χτυπήσει ακόμα περισσότερο και τους εργαζόμενους στον τουρισμό. 
Γνωρίζει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που υποφέρουν. Γι αυτό έχει φτιάξει όλους αυτούς τους νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. 
Τώρα ετοιμάζεται να φέρει καινούριο νόμο που θα βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για να ιδρύονται και να λειτουργούν τα εργατικά Σωματεία. 
Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό και τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία Amilia Mare & Paradise Village, Miramare και Sheraton, οργανώνουν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, σύσκεψη των εργαζομένων του κλάδου για όλα αυτά τα ζητήματα. Για να ενημερωθούμε και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα στην οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την επιβίωσή μας. 
Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού. 
Η σύσκεψη θα γίνει στον αύλειο χώρο της αίθουσας “Ροδίνι” και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία από τη διάδοση του ιού. 

Ρόδος, 23 Οκτωβρίου 2020 
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/