Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Όλοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 7.00μμ

Η σαιζόν για τους περισσότερους από τους λίγους εργαζόμενους που δούλεψαν φέτος, είτε τέλειωσε, είτε τελειώνει τις επόμενες μέρες. Η ένταση στους περισσότερους χώρους χτύπησε κόκκινο, οι μισθοί σε πολλούς χώρους ήταν “ψαλιδισμένοι”, αλλού δεν έχουν δει ακόμα ευρώ! 

Οι υπόλοιποι, αυτοί που έμειναν σε αναστολή είτε άνοιξαν τα ξενοδοχεία στα οποία εργάζονται είτε όχι, προσπάθησαν να τα βγάλουν πέρα με τα 534 ευρώ που και αυτά δίνονταν με μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία. 
Στον επισιτισμό, χιλιάδες συνάδελφοι έμειναν χωρίς κανένα εισόδημα και σύμφωνα με όσα έχει ως τώρα ανακοινώσει η κυβέρνηση, δε δικαιούνται καμία άλλη στήριξη. 
Πληθαίνουν στην περιοχή μας οι περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν ανάγκη ακόμα και από τρόφιμα. Με τους λογαριασμούς του ρεύματος απλήρωτους, με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να τους κόβουν το ρεύμα για δυο απλήρωτους λογαριασμούς. Με τις τράπεζες να στέλνουν τα εξώδικα απανωτά, με την εφορία να απαιτεί να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Άλλοι που δεν έχουν να πληρώσουν τα νοίκια τους κινδυνεύουν να βρεθούν άστεγοι στο δρόμο. 
Με άλλα λόγια οι εποχικοί εργαζόμενοι του τουρισμού, αυτοί που σήκωσαν στις πλάτες τους το τουριστικό θαύμα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 
Είναι λοιπόν ανάγκη να κάνουμε δική μας υπόθεση την επιβίωσή μας, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος για όλους. 
Είναι επίσης βέβαιο ότι κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζουν από κοινού επίθεση στα δικαιώματά μας. Θέλουν να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της νέας κρίσης. 
Μόλις πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει την πρόθεση να δώσει στους μεγαλοξενοδόχους αυτό που ζήταγαν από την αρχή, κατάργηση του δικαιώματος της επαναπρόσληψης! Τέλος του Νοέμβρη επίσης, λήγει η μετενέργεια της πανελλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στα ξενοδοχεία, η οποία ήταν υποχρεωτική. 
Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί μας και το δικαίωμα επαναπρόσληψης είναι στον αέρα, αφού και η τοπική σύμβαση που έχει υπογραφεί το Μάρτιο, δεν είναι υποχρεωτική. 
Οι μεγαλοξενοδόχοι, επιβάλλουν τα θέλω τους, στέλνουν ραβασάκια στο υπουργείο Εργασίας και αυτό υλοποιεί τις απαιτήσεις τους. 
Είναι λοιπόν ανάγκη να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους, να καταδικάσουν τη γραμμή του συμβιβασμού, τη γραμμή της “ντουντούκας της κυβέρνησης” που ακολουθούν η πλειοψηφία του του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. 
Από την άλλη είναι κρίσιμο ζήτημα για τους εργαζόμενους της περιοχής μας, η διεκδίκηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα στα σχολεία με λιγότερους μαθητές και περισσότερους εκπαιδευτικούς, επαρκές προσωπικό καθαριότητας με πλήρη δικαιώματα. Να μεταφέρονται τα παιδιά μας με μέσα στα οποία να τηρούνται τα μέτρα, όχι με λεωφορεία φίσκα! 
Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε να στελεχωθεί το νοσοκομείο της Ρόδου, με μαζικές προσλήψεις αφού λείπει το 50% του οργανογράμματος, πάνω από 350 άτομα συνολικά, καθιστώντας την κατάσταση επικίνδυνη για το λαό της περιοχής, ακόμα και χωρίς την πανδημία. 
Την Τρίτη 13 Οκτώβρη, σε όλη τη χώρα, ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, το υγιές συνδικαλιστικό κίνημα, οργανώνουν συλλαλητήρια για αυτά τα ζητήματα: Την προστασία της υγείας του λαού και την απαίτηση της κατάργησης όλων των αντεργατικών μέτρων που πάρθηκαν με πρόσχημα την πανδημία, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος και μέτρων ανακούφισης όσων χτυπιούνται από την κρίση δηλαδή των ανέργων, των ενταγμένων στα “μέτρα στήριξης” της κυβέρνησης. Στη Ρόδο πρωτοβάθμια Σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου την Τρίτη 13 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα. 

Διεκδικούμε: 
• Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. 
• Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet, για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. 
• Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές στην τάξη. 
• Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου. Να στελεχωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή τα αγροτικά ιατρεια, τα Κέντρα Υγειας, τα πολυδύναμα ιατρεία. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών, για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, και των ιδιωτικών ΜΕΘ. 
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 
• Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. 

Ρόδος, 10 Οκτώβρη 2020 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MIRAMARE 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ SHERATON 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/