Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΡ στην συγκέντρωση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ 

Στις 22/5 στην πλατεία του Δημαρχείου στις 17:00 ο Σύλλογος μας θα σταθεί πλάι στους ξενοδοχοϋπαλλήλους εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας. Τα αιτήματα τους είναι και δικά μας, όπως και τα δικά μας αιτήματα είναι και δικά τους. 
Η νέα οικονομική κρίση η οποία ήρθε και έδεσε με την πανδημία του κορονοϊού απέδειξε στην πράξη το εύθραυστο της πολυδιαφημισμένης τουριστικής ανάπτυξης. 
Τα ρεκόρ κερδών και αφίξεων για τους μεγαλοξενοδόχους στην φάση της ανάπτυξης τα πληρώναμε με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, με πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς πείνας για πολλούς εργαζόμενους, με υποστελεχωμένες και ανύπαρκτες υποδομές για το νησί μας, όπως συμβαίνει με το νοσοκομείο, τα κέντρα υγείας και Π.Ι.. 
Οι όποιες υποδομές χρηματοδοτήθηκαν και στηρίχθηκαν από το κράτος, την περιφέρεια, τον δήμο και την ΕΕ είχαν να κάνουν περισσότερο με την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας. Χρήματα που εξασφάλισαν με την βαριά φορολογία της λαϊκής οικογένειας. 
Τώρα στην φάση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης έρχονται πάλι να μας φορτώσουν τα βάρη της, μέσα στην έξαρση της πανδημίας του κορονοϊου, που το κράτος δεν πρέπει να εξασφαλίσει μόνο το εισόδημα των οικογενειών μας, που σχεδόν στο 90% εξαρτιέται από τον τουρισμό, αλλά και την υγεία μας. 
Εμείς οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στηρίζουμε τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων γιατί είναι δίκαια. Γιατί είναι και δικά μας αιτήματα, αφού οι οικογένειες μας, οι γονείς μας, τα αδέρφια μας και τα παιδιά μας εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού. Γιατί η οικονομία είναι μια αλυσίδα και αν χτυπηθούν τώρα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι γνωρίζουμε ότι μετά έρχεται η σειρά μας 
Σε αυτή τη μάχη πρέπει όλος ο λαός της Ρόδου να σμίξει σαν μια γροθιά εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, πλάι στον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα. Οι αυτοαπασχολούμενοι με τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που συνθλίβονταν σε περίοδο ανάπτυξης από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τώρα με την κρίση δέχονται το τελειωτικό χτύπημα, να σταθούν και αυτοί πλάι μας με αιτήματα που θα συμβαδίζουν με τα δικά μας. Εξίσου οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες που αδυνατούσαν να ανταγωνιστούν τους μεγαλέμπορες εισαγωγείς, με τα φτηνά και αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα που μας ταΐζουν. 
Οι εργαζόμενοι όλου του νησιού να βάλουμε στο στόχαστρο τον κοινό εχθρό, τον φανερό εχθρό την ΕΕ, την μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, το ίδιο το σύστημα που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών. Έχουμε πικρή δεκαετή πείρα από την προηγούμενη κρίση 

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ 

Ο πρόεδρος 
Χαρίλαος Μπαρός 

Η γραμματέας 
Ελένη Αγγέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/