Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Παρακολούθηση Πολιτών: Ψεύδεται ή έχει χάσει τον έλεγχο της αστυνομίας η Κυβέρνηση;

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2019 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Παρακολούθηση Πολιτών: Ψεύδεται ή έχει χάσει τον έλεγχο της αστυνομίας η Κυβέρνηση;» 

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 29 Νοεμβρίου 2019 η Επίκαιρη Ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, Βουλευτή Δυτικής Αθήνας, με θέμα την «Παράνομη παρακολούθηση διαδηλωτών από την Ασφάλεια» στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελ. Οικονόμου. 
Η ερώτηση αφορούσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα και αφορούν μεγάλο αριθμό καταγγελιών από άτομα με ενεργή πολιτική δράση, οι οποίοι βρήκαν συσκευές γεωεντοπισμού (GPS tracker) εγκατεστημένες, ενδεχομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την ασφάλεια, στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους. 
Η ερώτηση αφορά πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο για πλήθος Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτωνας Αρσένης:
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είτε γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης πολιτών με κοινωνική δράση και το αποκρύπτει, είτε έχει χάσει τον έλεγχο ενός κομματιού της αστυνομίας. Το ένα ενδεχόμενο συναγωνίζεται το άλλο στην επικινδυνότητα για την δημοκρατία. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και δυστυχώς κλιμακούμενη. Αφορά ενεργούς πολίτες με αντιρατσιστική και περιβαλλοντική δράση. Αφορά την κατάφορη παραβίαση των άρθρων 5 και 7 του Συντάγματος. Έφερα στην ολομέλεια και κατέθεσα στα πρακτικά μηχάνημα παρακολούθησης που βρήκε πολίτης στην μοτοσικλέτα του. Ο υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως είχε αρνηθεί πριν λίγο καιρό τις κατηγορίες για αστυνομική βία, για να έρθει πριν λίγες μέρες να συστήσει ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της.» 

Παρακολουθήστε το video της επίκαιρης ερώτησης εδώ

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης. 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
Θέμα: «Παράνομη παρακολούθηση διαδηλωτών από την Ασφάλεια» 
Πληροφορούμαστε από τον Τύπο (Εφημερίδα των Συντακτών, 19.11.2019) για πλήθος καταγγελιών από άτομα με ενεργή πολιτική δράση, οι οποίοι βρήκαν συσκευές γεωεντοπισμού (GPS tracker) εγκατεστημένες, ενδεχομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την ασφάλεια, στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους. 
Οι συσκευές αυτές διαθέτουν κάρτα SIM ώστε να μπορούν να εντοπίζονται μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και έχουν σημειωμένο έναν χειρόγραφο αριθμό, ενώ σύμφωνα με τις παραπάνω καταγγελίες έχουν εγκατασταθεί από άτομα με πολιτικά. 
Πληροφορούμαστε επίσης ότι ένας από τους πολίτες στου οποίου το όχημα εγκαταστάθηκε μια συσκευή τέτοιου είδους, έχει προβεί σε αναφορά προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το Συνήγορο του Πολίτη και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Δεδομένου ότι η παρακολούθηση πολιτών από την αστυνομία με κριτήριο την πολιτική δράση τους αποτελεί καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων (Άρθρο 5 και Άρθρο 7) και δεδομένου ότι τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλα περιστατικά καταστολής και φακελώματος των πολιτών το τελευταίο διάστημα. 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 
1. Είναι ακριβείς οι καταγγελίες ότι συσκευές γεωεντοπισμού έχουν τοποθετηθεί από την ασφάλεια σε οχήματα πολιτών με κοινωνική δράση; Δεσμεύεται να ξεκινήσει ΕΔΕ για το ζήτημα και να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους πρακτικές της αστυνομίας; 
2. Έχει εκπονηθεί από την ΕΛΑΣ ή την ΕΥΠ σχέδιο παρακολούθησης πολιτών που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/