Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση συγκέντρωση για το ασφαλιστικό πλ. Κύπρου 30/11/2019 11.00 πμ

Όλοι στη συγκέντρωση των Σωματείων ενάντια στην καινούρια αντιασφαλιστική επίθεση το Σάββατο 27 Νοέμβρη 2019. 
Αυτό το διάστημα είναι σε πλήρη εξέλιξη η καινούρια επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση. Προωθείται ακόμη πιο αποφασιστικά η ιδιωτικοποίηση, στο έδαφος που έστρωσε ο νόμος-λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση όπως ονόμασαν οι εργαζόμενοι το νόμο Κατρούγκαλου. 
Με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τις νέες αλλαγές που φέρνει, γίνονται ακόμα μεγαλύτερα βήματα στο να μετατραπούν όποια ψήγματα κοινωνικής ασφάλισης έχουν απομείνει σε αποκλειστικά ατομική υπόθεση των εργαζομένων. Έτσι οι εργαζόμενοι μόνο θα πληρώνουν. Το τι θα πάρουν δε θα το ξέρει κανένας. 
Θα απαλλαγούν εργοδότες και κράτος από τις ασφαλιστικές εισφορές και την ευθύνη να παρέχονται συντάξεις. Το μόνο που θα εγγυάται το κράτος θα είναι η λεγόμενη εθνική σύνταξη πτωχοκομείου των 384 ευρώ. Ήδη όμως με το νόμο Κατρούγκαλου για να πάρει ένας εποχικός ξενοδοχοϋπάλληλος «πλήρη» σύνταξη και να συμπληρώσει τα 6000 ένσημα που απαιτούνται θα πρέπει κατά μέσο όρο να δουλεύει 60 χρόνια! 
Με τη νέα επίθεση, οι εργαζόμενοι από ασφαλισμένοι θα γίνουμε «πελάτες» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που θα παίζουν τις εισφορές μας στο καζίνο του χρηματιστηρίου. Είναι πολλά τα παραδείγματα και στη χώρα μας και διεθνώς που αυτό το τζογάρισμα οδήγησε στο να χαθούν οι κόποι μιας ζωής για τους εργαζόμενους. 
Αυτές τις μέρες κυκλοφορούν τα διάφορα ρεπορτάζ, οι μελέτες του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) διαφόρων «ινστιτούτων» προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για να πλασάρουν τα δικά τους αιτήματα ως μια εξέλιξη που ευνοεί τους εργαζόμενους την ίδια στιγμή που τους ανοίγει στην κυριολεξία το λάκκο! Προσδοκούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να βάλουν στο χέρι ως και 80 δισεκατομμύρια ευρώ από τον ιδρώτα μας τις επόμενες δεκαετίες. 
Η υπόθεση της κοινωνικής ασφάλισης και οι εξελίξεις που έχουμε απαιτούν οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την αντίθεσή τους, να σηκώσουν ανάστημα. 
Με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων γίνονται το Σάββατο 30 Νοέμβρη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα. Τα Σωματεία μας πήραν μέρος στη σύσκεψη που οργάνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ στις 18/11 και αποφάσισαν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Σαββάτου. 
Καλούμε τους εργαζόμενους κα τα Σωματεία της περιοχής μας να πάρουν μέρος. 

Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Ρόδου Amilia Mare kai Paradise Village 
Σωματείο Εργαζομένων στο Miramare 
Σωματείο Εργαζομένων στο Sheraton 

Ρόδος 27 Νοέμβρη 2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/