Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων, μπροστά στην νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 30/11/2019 κα ώρα 11 στην πλατεία Κύπρου. 
Με το «νέο Ασφαλιστικό» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί νέα κλιμάκωση της επίθεσης διαρκείας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, πατώντας πάνω στα αντιλαϊκά θεμέλια που έβαλαν όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι, με κορωνίδα τον νόμο Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016. 
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι το ασφαλιστικό αφορά όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους και σε κάθε ηλικία, γιατί ασφαλιστικό σημαίνει υγεία και παροχές σε περίπτωση ασθένειας, οικογένεια - που ιδιαίτερα οι νέοι συνάδελφοι χρειάζονται υποστήριξη για να κάνουν και να τα βγάλουν πέρα - υγιεινή στους χώρους δουλειάς, μισθός και κατά πόσο μειώνεται με τις εισφορές μας και φυσικά εφάπαξ και σύνταξη. Σημαίνει δηλαδή τη ζωή μας όλη, η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί κατάκτηση και κάθε επίθεση σ’ αυτή είναι αιτία πολέμου! 
Το μοντέλο των «τριών πυλώνων» που προτείνει η ΝΔ έχει δοκιμαστεί σε άλλες χώρες και έχει ήδη σε ένα βαθμό νομοθετηθεί, μέσα από τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των προηγούμενων χρόνων. Ο νέος γύρος της επίθεσης βαθαίνει την ιδιωτικοποίηση. 
Σε αυτό το μοντέλο, η δημόσια ασφάλιση («πρώτος πυλώνας») μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε... πτωχοκομείο, αποδίδοντας συντάξεις - ψίχουλα, στο ύψος των προνοιακών επιδομάτων (έχει φροντίσει ήδη γι' αυτό ο νόμος Κατρούγκαλου). 
Η επικουρική ασφάλιση («δεύτερος πυλώνας»), με την παραπέρα ενίσχυση των ιδιωτικών χαρακτηριστικών της, κυρίως μέσα από το κομβικό στοιχείο του «νέου Ασφαλιστικού» που φέρνει η ΝΔ, δηλαδή την παράδοση των εισφορών των νέων ασφαλισμένων στον χρηματιστηριακό τζόγο, αποκόπτεται οριστικά από τη δημόσια ασφάλιση. Καταλήγει ουσιαστικά να είναι «δίδυμο αδελφάκι» της ιδιωτικής ασφάλισης («τρίτος πυλώνας»), ωστόσο, σε αντίθεση με αυτή, θα είναι υποχρεωτική. 
Ταυτόχρονα, προβλέπεται παραπέρα ενίσχυση του «τρίτου πυλώνα», των προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης, μέσα από φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις, ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. 
Το αντιδραστικό σχέδιο ολοκληρώνεται με την προώθηση των επαγγελματικών ταμείων, που νομοθέτησε το 2002 το ΠΑΣΟΚ. Αυτά λειτουργούν σε επίπεδο επαγγελμάτων και κλάδων και έχουν ανάλογα χαρακτηριστικά με τον «δεύτερο πυλώνα» που προωθεί η ΝΔ. Μάλιστα, αποτελεί επιδίωξη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις, η δημιουργία ενός Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου. Η διεθνής πείρα λέει ότι, όταν χρεοκοπούν τα επαγγελματικά ταμεία οι εργαζόμενοι χάνουν τα πάντα π.χ. όταν χρεωκόπησε η αμερικάνικη εταιρεία enron, άφησε 150.000 εργαζόμενους στον αέρα! 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 
30/11/2019 11 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 

ΡΟΔΟΣ, 25/11/2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/