Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 29/11 13:45 μ.μ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση που καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών την Παρασκευή 29/11 στις 13:45 μ.μ. στη Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, με αιτήματα που αφορούν στη μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους που συμμετείχαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις μαχητικές πορείες και συγκεντρώσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. 
Αναδείχθηκε ότι μονόδρομος απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την οργάνωση της πάλης από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, ο συντονισμός δράσης τους, με νέα πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Παιδείας και πανελλαδικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ βαθαίνει τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου με την αντιδραστική αξιολόγηση, την παραπέρα αυτονομία – κατηγοριοποίηση των σχολείων, τη διατήρηση και επέκταση του νόμου για το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο, τις απολύσεις των αναπληρωτών με το ν. 4589/19. 
Άλλωστε αυτό έδειξε και η τελευταία εξέλιξη με την ανάρτηση πινάκων του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή. Στη χθεσινή συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τη Διοίκηση του ΑΣΕΠ, επιβεβαιώθηκαν τα κραυγαλέα λάθη και οι παραλήψεις στους νέους πίνακες όπως η λανθασμένη μοριοδότηση, οι απορριφθέντες λόγω παραβόλου οι οποίοι φτάνουν τους 1.183. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το απαράδεκτο 3ετές κλείσιμο των πινάκων, οδηγούν ουσιαστικά στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας! Μάλιστα η Διοίκηση του ΑΣΕΠ πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στους συναδέλφους που έκαναν τις αιτήσεις και απορρίφθηκαν παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ασάφειες και δυσλειτουργίες στο σύστημα! Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να λύσει το πρόβλημα με άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πεταχτούν από την εκπαίδευση χιλιάδες συνάδελφοι μας που εδώ και πάνω από 10 χρόνια έτρεχαν σε κάθε άκρη της Ελλάδας για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. 
Στο πλαίσιο αυτό η ΑΣΕ έγκαιρα κατέθεσε πρόταση για κινητοποίηση την Παρασκευή στις 13.45 μ.μ. στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα ΔΣ ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ από την Κυριακή 24/11/2019, με στόχο να παρθούν μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης. 
Σε ότι αφορά το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρόδου καμία παράταξη δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΑΣΕ. Στην ΕΛΜΕ απάντησε θετικά μόνο η ΑΕΚΚΣ, ενώ Εκπαιδευτική Συνεργασία (ΔΑΚΕ) και ΠΕΚ δεν απάντησαν. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 
Για μια φορά ακόμη αποδεικνύεται ότι αυτές οι δυνάμεις δεν κουνάν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να οργανώσουν τον αγώνα. Δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να κατευθύνουν το κίνημα σε πορεία σύγκρουσης με την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική, γιατί πολύ απλά συμφωνούν με αυτήν. 
Η μαχητική απάντηση ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω είναι η μοναδική διέξοδος! 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στα αγωνιστικά μας ραντεβού 
Στην κινητοποίηση που καλεί η Α.Σ.Ε, δασκάλων και καθηγητών, μόνιμων και αναπληρωτών, στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Ζέφυρο, στις 29//11 13.45 μ.μ. με αιχμή να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες του ΑΣΕΠ και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. 
Στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη στις 11.00 π.μ., στην Πλατεία Κύπρου, ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα, στη συμπόρευση 
των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο κοινό αγώνα 
εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών. 
ΡΟΔΟΣ ,26//11/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/