Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Euroleaks: Ήρθε η ώρα για διαφάνεια, ανάληψη ευθυνών και δημοκρατία εντός της ΕΕ

MέΡΑ25 Δωδεκανήσου 

Euroleaks: Ήρθε η ώρα για διαφάνεια, ανάληψη ευθυνών και δημοκρατία εντός της ΕΕ 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Πολλές από αυτές τις αποφάσεις παίρνονται σε συνεδριάσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς πρακτικά και χωρίς καμία ευθύνη απέναντι στους πολίτες. 
Το 2015, η κυβέρνηση της Ελλάδας επιχείρησε να διαπραγματευτεί τις οικονομικές συνθήκες οι οποίες την είχαν εγκλωβίσει σε μόνιμη φτώχεια. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η ΕΕ, πίσω από κλειστές πόρτες, μπορεί να μας δώσει σημαντικά μαθήματα σχετικά με το ποια είναι η ΕΕ, ποιος την ελέγχει και πώς μπορούμε να την ξαναδιεκδικήσουμε για τους πολίτες της. 
Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 στηρίζουν αυτόν τον αγώνα για δημοκρατία και διαφάνεια δίνοντας στην δημοσιότητα τα #Euroleaks στις 14 Μαρτίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το euroleaks.mera25.gr
Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και ώρα 12.00 ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου που θα γίνει στην αίθουσα Atlantis στο ισόγειο του Radison Blue Athens Park (πρώην ξενοδοχείο Πάρκ) - Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10. 
Αντικείμενο της συνέντευξης η δημοσιοποίηση των ηχητικών εγγράφων από τα Eurogroups του 2015. 
– Σε μια εποχή που τα στρεβλά παρουσιασμένα γεγονότα του ‘15 χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις ανάλγητες πολιτικές του ’20, 
-Σε μια εποχή που οι αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές μας λαμβάνονται πίσω από κλειστές, αδιαφανείς πόρτες ενισχύοντας την αποδόμηση της Ευρώπης στα μάτια των λαών, 
-Σε μια συγκυρία, τέλος, που η οικονομική ζημιά από τον κορωναϊό θα ρίξει την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά Ύφεση, και το Eurogroup συνεδρίασε εκτάκτως για να αποφασίσει ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που … δε θα κάνουν τίποτα. 
Η αλήθεια για το πως λειτουργεί αυτό το «άτυπο όργανο» με την τόσο καθοριστική επίδραση στις ζωές μας, πρέπει να βγει στο φώς. 
Για την ΠΣΕ Δωδ/σου ο Συντονιστής και υπεύθυνος επικοινωνίας Μπαράκας Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/