Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Άμεση έκδοση απόφασης από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για εκ περιτροπής εργασία, προς αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο 
Θέμα: Άμεση έκδοση απόφασης από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για εκ περιτροπής εργασία, προς αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Κύριε Υπουργέ, 
ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.) κ. Ιωάννης Σάββας μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί ως όφειλε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές ΠΝΠ και εγκυκλίους του ΥΠΕΣ, στην έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης που αφορά την προσαρμογή της λειτουργίας των υπηρεσιών με εκ περιτροπής εργασία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Α.Δ.Μ.Θ. (Διευθυντές, Δασάρχες κλπ) αδυνατούν να προχωρήσουν στην περαιτέρω εξειδίκευση του πλάνου εργασιών επιτακτικής ανάγκης στο χώρο ευθύνης τους και οι υπηρεσίες λειτουργούν σε πλήρη σύνθεση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων αλλά και την δημόσια υγεία σε όλη την Περιφέρεια. 
Αρκετοί εργαζόμενοι των υπηρεσιών αυτών, από όσους δεν βρίσκονται στο χώρο εργασίας, χρεώνονται υποχρεωτικά με ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, παρά και ενάντια στις προβλέψεις των ΠΝΠ και των σχετικών εγκυκλίων. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις σχετικές Ανακοινώσεις-Καταγγελίες και Επιστολές της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) τόσο προς εσάς όσο και από σχετική τους Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό. 
Κατόπιν των ανωτέρω, προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά γιατί η Α.Δ.Μ.Θ. παραμένει η μοναδική Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που δεν έχει βγάλει μέχρι σήμερα τις σχετικές αποφάσεις για εκ περιτροπής εργασία, στην βάση των ΠΝΠ και των εγκυκλίων σας, όπως έχουν ήδη πράξει οι άλλοι 6 Συντονιστές των λοιπών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου : 
1. Να προστατευτεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών της Α.Δ.Μ.Θ. και η προστασία της υγείας των εργαζομένων σε αυτές ; 
2. Να εκδοθεί η προβλεπόμενη Απόφαση από τον Συντονιστή της Α.Δ.Μ.Θ. 

Ο ερωτών βουλευτής 
Γεώργιος Αρβανιτίδης 
Αθήνα, 24.03.2020 

Γαβριήλ Ιωαννίδης 
Πρόεδρος του ΔΣ της "Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας" 
& μέλος του ΔΣ του"Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής" 
Ιστοσελίδα Ομοσπονδίας : www.oseade.blogspot.gr Τηλ.6909612632 
Ιστοσελίδα Πρωτοβάθμιου : www.syllogosada.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/