Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Δήθεν «παραγωγική ανασυγκρότηση» μέσα στην Ε.Ε.


ΔΗΚΚΙ
Τηλ. & Φαξ: 210 52 34 289 
                                                                     ΔΕΛ ΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                           16/04/201 8

Δυστυχώς φανφάρες όλα, από το 1ο έως και το 13ο περιφερειακό συνέδριο
για την δήθεν «παραγωγική ανασυγκρότηση» μέσα στην Ε.Ε.
Από ΔΗΚΚΙ

-Στο τυπικό μέρος:
Το 13ο τελευταίο περιφερειακό, διήμερο συνέδριο 16-17.04.2018, στη Ρόδο, δήθεν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γίνεται μόνο για δωρεάν προπαγανδιστική καμπάνια πολλών υπουργών, υφυπουργών και γεν. γραμματέων, όπως επίσης και περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, αφού αυτοί είναι οι ομιλητές.
Δηλαδή, τους παραγωγικούς φορείς της περιφέρειας, θα τους εκφράσουν στο συνέδριο οι υπουργοί;
Ή μήπως οι υπουργοί θα εκφράσουν τις επιβληθείσες απαιτήσεις των μη εκλεγμένων της Ε.Ε., με μερικά π.χ. περί συσκευασίας των προϊόντων για μεγαλύτερη τιμή πωλήσεώς τους, όπως έκαναν κατά κόρον και στα προηγούμενα συνέδρια;
Με ουσιαστικούς και πραγματικούς ποιοτικο-ποσοτικούς στόχους ή λόγια του αέρα, περί «δυναμικής ανάκαμψης», «εμπιστοσύνης», «αναβάθμισης», «νέο επιχ. περιβάλλον», «προσέλκυση επενδύσεων», κλπ;
Στα ωριαία διαλείμματα έχει προβλεφθεί να γίνουν και … διμερείς συναντήσεις.
Μετά από όλους τους ομιλητές κάθε ενός από τα 8 υπουργεία (επί 3 τουλάχιστον ώρες), στο τέλος έχουν προβλεφθεί … παρεμβάσεις προσκεκλημένων.
Υποτίθεται πως θα ακολουθήσει και γενικό συνέδριο, το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει προεκλογικά και να αφορούσε το πρόγραμμα των εκλογών του 2015, η κυβέρνηση το εξήγγειλε για να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017, αλλά προφανώς θα γίνει προεκλογικά -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις- τον Οκτώβριο του 2018.

-Στο ουσιαστικό μέρος:
Όπως έχουμε αναφέρει από τότε που η περιορισμένη κυβέρνηση ανακοίνωσε τα περιφερειακά συνέδρια, ουδεμιά παραγωγική ανασυγκρότηση μπορεί να επιλέξει ένα κράτος - μέλος της Ε.Ε., αφού έχουν τεθεί αυστηρά όρια προστατευτισμού της μητρόπολης της Ε.Ε. (Γερμανίας) και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με βαρβαρότητα κατά των οικονομιών των περιφερειακών κρατών και αποκλεισμό τους από τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
Τα σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, η λιτότητα, η σκλ ηρή απορρύθμιση και η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτουςείναι η τεχνολογία της εξουσίας, που προσομοιάζει με την αντίστοιχη μορφή μιας αποικιοκρατικής διακυβέρνησης. Αυτά μόνο έχουν την δυνατότητα να κάνουν.
Τα υπόλοιπα αφορούν στην αφαίμαξη πολιτών και κράτους για να οδηγήσουν στη σκλαβιά και διαμελισμό της χώρας.

Ισχυριζόμαστε πως για την Ελλάδα και πολύ περισσότερο για την καθημαγμένη πια παραγωγική της βάση και οικονομία:
-χρειάζεται να μη λέγονται ψεύδη ότι τελειώνουν τα μνημόνια, ενώ απλώς θα αντικατασταθούν,
αλλά το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας για έξοδο από αυτά,
-χρειάζονται όχι φανφάρες, που γίνονται παρατεινόμενο φιάσκο, αλλά ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης (μετασχηματισμού), με κεντρικά κατευθυνόμενη οικονομία, με μοχλό τις λαϊκές δυνάμεις, όπως είναι ο μόνος δυνατός τρόπος να συμβεί, από μία φιλολαϊκή κυβέρνηση.
-χρειάζονται όχι ψεύδη περί μείωσης της ανεργίας κατά 10% ανά έτος, και
-χρειάζονται όχι ψεύδη για επενδύσεις, που στην πραγματικότητα είναι απατεώνικες εξαγορές,
αλλά μια σειρά ενεργειών που έχουμε εκθέσει ως ΔΗΚΚΙ και ως ΛΑ.Ε., όπως π.χ. μεδημόσιες τράπεζες, διαγραφή του χρέους, εθνικό νόμισμα, επανεθνικοποίηση όλων των στρατηγικών υποδομών και των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, αυτοδιαχείριση επιχειρηματικών μονάδων από εργαζόμενους, κλπ, για τον μηδενισμό της ανεργίας και αληθινά πολυδιάστατη εξωτερική, παραγωγική και εμπορική πολιτική.

Έχουμε αναφέρει πως, όταν π.χ. μια τεράστια επένδυση της τάξεως των € 2 δις, εντάσεως εργασίας, μπορεί να απασχολεί το μέγιστο 10.000 εργαζόμενους, που ακόμη και 10 τέτοιες επενδύσεις θα απασχολούσαν 100.000 εργαζόμενους, δεν λύνουν το πρόβλημα οι αναφερόμενες από το δίπολο ως «θαυματουργές επενδύσεις», την ώρα που, το 1/3 του πληθυσμού είναι άνεργο, την ώρα που έφυγαν 500.000 Έλληνες στο εξωτερικό, που αντικαθίστανται από πολλαπλάσιους μετανάστες και πρόσφυγες και παρά το ότι μας έχει επιβληθεί τεράστια υπογεννητικότητα.

Τα περί αύξησης επενδύσεων, αύξησης εργασίας, κλπ (από δεξιά, δήθεν σοσιαλιστική ή δήθεν αριστερή φιλο-ιμπεριαλιστική - φιλελεύθερη - φιλο-μνημονιακή κυβέρνηση), είναι τόσο αστεία, όσο μια δραματική μείωση που φθάνει κάτω στο 1 και όταν γίνει 2 λέγεται πως είναι αύξηση 100%.

Βασικός στόχος των πολιτών πρέπει να είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και βασική αρχή το ότι «Πρέπει να σωθεί η πατρίδα για να σωθούν οι πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/