Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα ο κ. Σαντορινιός, δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των δημοσιευμάτων για «τα οφέλη της Δωδεκανήσου από την υπουργοποίησή του» και έδωσε νέα δείγματα γραφής για το ποιον στην πραγματικότητα υπηρετεί και αυτός και η κυβέρνησή του.
Διαβάζουμε στα τοπικά ΜΜΕ ένα Δελτίο Τύπου το οποίο μας πληροφορεί ότι από σύσκεψη του ιδίου με την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας προέκυψε ότι με πρόσφατη τροποποίηση νόμου «απλοποιούνται οι διαδικασίες για την επιδότηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων». Αυτό το σκόπιμα παραπλανητικό περιεχόμενο είχε το δημοσίευμα.
Ένας πιο ταιριαστός όμως τίτλος θα ήταν: «Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την επιδότηση των ξενοδόχων με λεφτά των εργαζομένων», γιατί αυτό στην πραγματικότητα συνέβη! Η συγκεκριμένη τροποποίηση του νόμου αφορά την επιδότηση ξενοδόχων με χρήματα του ΟΑΕΔ στην περίπτωση που παραμένουν οι ξενοδοχειακές μονάδες ανοιχτές τη νεκρή περίοδο.
Όμως ο κ. Σαντορινιός, εχει συνείδηση σε ποιον απευθύνεται και θέλει με ένα σμπάρο να χτυπήσει δυο τριγώνια. Έτσι λοιπόν από τη μια στέλνει μήνυμα προς το ισχυρό τουριστικό κεφάλαιο της εκλογικής του περιφέρειας, ότι αγωνιά και υπερβαίνει ακόμη και τις αρμοδιότητές του για να τους εξασφαλίσει όρους μεγαλύτερης κερδοφορίας και από την άλλη να παραπλανήσει τους ξενοδοχοϋπάλληλους ότι αγωνίζεται για τα συμφέροντά τους.
Αν η κυβέρνηση κόπτεται στην πραγματικότητα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους να καταργήσει το πλαφόν-λαιμητόμο των 400 ημερών επιδότησης και των 230 ενσήμων που στερεί από ένα σωρό οικογένειες τη δυνατότητα να έχουν ένα εισόδημα τους μήνες που είναι άνεργοι και να επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς 5μηνης ή μεγαλύτερης επιδότησης.
Αν τους ενδιέφερε η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα μπορούσε να στελεχώσει τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στις οποίες δημιουργούνται κάθε χρόνο ουρές και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην κατάθεση των δικαιολογητικών, άρα και στην έναρξη της επιδότησης, για όσους τη δικαιούνται. Θα έλυνε το ζήτημα της πολύμηνης καθυστέρησης του επιδόματος ασθενείας.
Πολύ περισσότερο, δε θα τους καταργούσε το εφάπαξ στην 20ετία!
Όμως δεν μπορεί να λύσει τέτοια ζητήματα προς όφελος των εργαζομένων μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να βάλει στο γύψο το δικαίωμα της απεργίας, να νομοθετήσει υποκατώτατους μισθούς και να καταργήσει τις ΣΣΕ. Γι αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει όχι μόνο να βγάλουν συμπεράσματα αλλά και να ανάβουν δράση.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
17 Νοέμβρη 2016
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου