Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Διεκδικούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΡΟΔΟΥ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, εξελίξεις που οδηγούν σε  όξυνση του ανταγωνισμού, συρρίκνωση της αγοράς που οδηγεί σε πτωχεύσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ισχυροποιώντας τη θέση τους πολυεθνικοί όμιλοι οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στην ανεργία.
Βασικό στοιχείο της επίθεσης στους εργαζομένους είναι να μειωθούν και άλλο οι μισθοί, να αποδιοργανώσουν πλήρως της εργασιακές σχέσεις, τα ωράρια εργασίας, να γενικεύσουν της ατομικές συμβάσεις, θα προχωρήσουν σε νέους φόρους, θα πάρουν χειρότερα μέτρα για την υγεία, την παιδεία, τις συντάξεις.
Η έξοδος από την καπιταλιστική κρίση για λογαριασμό του κεφαλαίου απαιτεί νέα ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, τα έχουν ήδη αποφασίσει, κυβέρνηση και ευρωπαϊκή ένωση, προδιαγράφουν την κόλαση που θα ζήσει ο κάθε εργαζόμενος αλλά και τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζουν.
Τώρα πια είναι φανερό σε κάθε εργαζόμενο πως δεν πρόκειται για μπόρα που θα περάσει, πως ο συμβιβασμός, η υποταγή κανένα δεν γλίτωσε, πως καμία συνταγή διαχείρισης που δεν θίγει τα κέρδη και την ιδιοκτησία των μονοπωλίων δεν είναι φιλολαϊκή.
Οι εξελίξεις στο κλάδο με βάση την πείρα του σωματείου
Οι συνθήκες δουλειάς συνολικά έχουν χειροτερεύσει τόσο στα πολυκαταστήματα, στα σούπερ μάρκετ, της εταιρίες , η μερική απασχόληση έχει φτάσει το 60%-70% ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Συμβάσεις 8ωρων μετατρέπονται σε 6ωρες- 4ωρες, η ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά κυριαρχούν, επιχειρήσεις  κλείνουν η μια πίσω από την άλλη εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι ( δεδουλευμένα- αποζημιώσεις) χωρίς να γνωρίζουν εάν και πότε θα δουν το χρώμα του χρήματος. Η εκμετάλλευση των εργαζόμενων αυξάνεται είτε εντατικοποιώντας την δουλειά, είτε αυξάνοντας της ώρες εργασίας ( 10ωρα-12ωρα)
Χιλιάδες εργαζόμενοι και στο κλάδο είναι ανασφάλιστοι και βρίσκονται όμηροι της εργοδοσίας, η ανεργία αξιοποιείται ασκείται πίεση από το κεφάλαιο και τη μεγαλοεργοδοσία στους εργαζόμενους, συντηρείται ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας, με την απειλή απόλυσης, ώστε να κάμπτονται οι όποιες αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στοχεύει την εργατική τάξη συνολικά επιβάλλοντας συνθήκες ασταμάτητης δουλειάς. Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ανοίγει το δρόμο για 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους.
Ειδικότερα για τους εμποροϋπαλλήλους σημαίνει δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα για 400 ευρώ μισθό, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Με τη διευθέτηση του ωραρίου εργασίας μέσα σε ένα τεράστιο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, γενικεύονται οι ελαστικές μορφές εργασίας.
Με βάση αυτές τις εξελίξεις το σωματείο μας καθόρισε την δράση του, όλο το προηγούμενο
διάστημα έδωσε όλες του της δυνάμεις και αγωνίστηκε για :                                                                               Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και το άνοιγμα του ωραρίου των καταστημάτων για την τουριστική περίοδο με όλες τις δυνάμεις του.                                                                                                                                                                             Μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.
Αγωνίστηκε ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
Αγωνίστηκε ενάντια στους αντιασφαλιστικούς και αντεργατικούς νόμους κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ.
Αγωνίστηκε για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία. Για το δικαίωμα στον αθλητισμό και πολιτισμό.
Αυτή η δουλειά του σωματείου είχε ως αποτέλεσμα τη συσπείρωση όλο και περισσοτέρων εργαζόμενων στο σωματείο, πετύχαμε επίσης :
•  Συνάδελφοι μας  να πληρώνονται και να ασφαλίζονται σύμφωνα με τη σύμβαση .
• Να πάρουν τα δεδουλευμένα τους απλήρωτοι συνάδελφοι
• Συνάδελφοι μας με την στήριξη του σωματείου να μην υποκύψουν στις απειλές της εργοδοσίας, για την υπογραφή ατομικής σύμβασης με σκοπό την μεγαλύτερη μείωση των δικαιωμάτων τους.
• Να ανακληθούν τρομοκρατικές απολύσεις .
Κανένας εργαζόμενος δεν ευθύνεται για την κρίση και δε συμμετείχε στο φαγοπότι του κεφαλαίου.
Αιτία της κρίσης δεν είναι η διαφθορά και τα λαμόγια. Γενεσιουργός αιτία της κρίσης και αυτών των φαινομένων είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, όπου η οικονομία σχεδιάζεται με κριτήριο να κερδίζουν οι λίγοι και όχι να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πολλών. Όσο τα καταστήματα, τα εργοστάσια, είναι στα χέρια των λίγων η δουλειά μας θα δημιουργεί αμύθητο πλούτο για αυτούς, φτώχεια και ανεργία για μας και τις οικογένειες μας.
Λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να δοθεί στα πλαίσια του καπιταλιστικο  συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο . Όσο τα μονοπώλια είναι εξουσία η αλλαγή προσώπων ή κομμάτων στην κυβέρνηση καθιστά τις όποιες κατακτήσεις μας προσωρινές και υπό αμφισβήτηση.
Το κεφάλαιο δεν τιμωρείται ούτε με σοσιαλδημοκρατική, ούτε νεοφιλελεύθερη (ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται) κυβέρνηση ούτε με αλλαγές στη συνταγή διαχείρισης. Αντίθετα, αυγαταίνει όλο και περισσότερο τα κέρδη του στην πλάτη των εργαζομένων.
Σήμερα χρειάζεται κίνημα ισχυρό, μαζικό, ταξικά προσανατολισμένο που θα παλεύει για όλα τα λαϊκά προβλήματα σε αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
Η λαϊκή συμμαχία σε επίπεδο κλάδου, η συντονισμένη ανάπτυξη της κοινής πάλης της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και των νέων από τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες είναι μονόδρομος για να υπάρξουν εξελίξεις προς όφελος μας.
Μόνο με ισχυρό σωματείο ριζωμένο στους χώρους δουλειάς ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει συνθήκες δουλειάς και μισθούς που να του επιτρέπουν να ζήσει αξιοπρεπώς, ο ίδιος και η οικογένεια του.
 Διεκδικούμε με βάση της δικές μας ανάγκες:
• Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, συλλογικές συμβάσεις που να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων.
• Σύνταξη για όλους στα 30 χρόνια ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας
• Προστασία των ανέργων. Να παρθούν ειδικά μέτρα για την μητρότητα και την οικογένεια
• Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
• Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Να μην κόβεται το ρεύμα σε κανένα σπίτι εργάτη , άνεργου που δεν έχει να πληρώσει
Η Δ.Α.Σ. μπροστά στις εκλογές του σωματείου, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους που συναντήθηκε στους δρόμους του αγώνα.
                ΨΗΦΙΣΤΕ Δ.Α.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/