Ρόδος, 27 Aπριλίου 2021
Επαιτεί και δεν απαιτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.Αυτό αποδεικνύεται από το θέμα που αφορά την υποβολή αιτήματος, για την κατεπείγουσα νομοθέτηση της δυνατότητας της, να προβαίνει στην πρόσληψη νοσηλευτικού, ιατρικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, με στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Έπρεπε να είχε υποβληθεί από την αρχή, όταν δηλαδή έγινε αντιληπτό πως το σύστημα πάσχει και οι εμβολιασμοί προχωρούν, με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έπρεπε να απαιτήσει την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ιατρών νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού, θα είχαν ολοκληρωθεί και θα επιταχύνονταν οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες, τους εργαζόμενους που είναι στην πρώτη γραμμή και κυρίως για τους απασχολούμενους στον τουρισμό.
Όμως η περιφερειακή αρχή, θέλοντας να είναι αρεστή στην κυβέρνηση δεν συγκρούεται ποτέ μαζί της. Το θέμα της υγείας και της επιτάχυνσης των εμβολιασμών έπρεπε να είναι πρώτο στην ατζέντα των μαχών . Αλλά βούληση για μάχες υπέρ των πολιτών , δεν υπάρχει.
Έτσι το αίτημα υπεβλήθη τώρα, στο παρά πέντε της έναρξης της σεζόν που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, έπρεπε να είχαν λάβει και την πρώτη και τη δεύτερη δόση των εμβολίων, για να είναι θωρακισμένοι έναντι του κορονοϊού.
Και είναι απορίας άξιο, γιατί το σχετικό θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες, όπου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως.
Απλώς η περιφερειακή αρχή, θέλησε να προλάβει τις …εξελίξεις. Γνωρίζοντας από τα ΜΜΕ ότι το θέμα θα ερχόταν προς συζήτηση για άλλη μια φορά, θέλησε να γυρίσει την κατάσταση υπέρ της ανακοινώνοντας, ότι τόσο η υποβολή του σχετικού αιτήματος προς την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Υγείας για την δημιουργία mega εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδο όσο και για την κατεπείγουσα νομοθέτηση της δυνατότητας της να προβαίνει στην πρόσληψη νοσηλευτικού, ιατρικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού είχε υποβληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να απαιτήσει την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων της, από την στιγμή που διαπιστώθηκε πως ο ρυθμός των εμβολιασμών στο νησί σέρνεται ώστε να προχωρούσε γρηγορότερα το πρόγραμμα « Ελευθερία».
Και στα νησιά της Δωδεκανήσου όπου ο κορονοϊός καλπάζει όπως για παράδειγμα η Κάλυμνος τι θα γίνει ;
Ποια θα είναι η μέριμνα για αυτούς τους ανθρώπους που θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα και να θωρακιστούν από την ασθένεια και τις μεταλλάξεις της;
Θα υποβληθεί τώρα το αίτημα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για αυτούς ενώ έπρεπε να υπάρξει μέριμνα από την ώρα που διαπιστώθηκε πως στο συγκεκριμένο νησί υπάρχει ζήτημα;
Από την αρχή οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα νοσοκομεία του νομού Δωδεκανήσου είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχαν ζητήσει προσλήψεις προσωπικού για να δοθεί αποτελεσματικά η μάχη για τον κορονοίό.
Φθάνουμε πλέον στο καλοκαίρι υποβάλλονται τώρα τα αιτήματα για τα… αυτονόητα και αυτό είναι και επίτευγμα.
Αυτοί στους οποίους οι πολίτες αναθέτουν την ευθύνη διοίκησης των τόπων τους, πρέπει να προτρέχουν των καταστάσεων να διαβλέπουν τους κινδύνους, και να τους αντιμετωπίζουν πριν τα προβλήματα διογκωθούν απαιτώντας λύσεις από την κυβέρνηση.
Δυστυχώς στα Δωδεκάνησα αυτό δεν γίνεται .Γι αυτό χάνουμε τις μάχες σε όλα τα μεγάλα θέματα γι αυτό γινόμαστε συνεχώς ουραγοί των εξελίξεων.
ΥΓ.
Είναι αδιανόητο ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς, να επικροτεί το αίτημα της περιφερειακής αρχής ενώ ο ίδιος έπρεπε να δώσει μάχη με παρεμβάσεις και ερωτήσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ με το απαραίτητο ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό κάτι που θα βοηθούσε στην επιτάχυνση του προγράμματος Ελευθερία. Αλλά είναι κοινό μυστικό, ότι η κυβέρνηση συνειδητά δεν ενισχύσει το ΕΣΥ γιατί απώτερος της στόχος είναι μετά την πανδημία με τα πολυδιαφημισμένα ΣΔΙΤ να ιδιωτικοποιήσει την υγεία. Και σε αυτό βρίσκει σύμμαχο και συνένοχο την περιφερειακή αρχή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου