Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για 3η Σεπτέμβρη

Να παραδώσουμε το ΠΑΣΟΚ στις γενιές του μέλλοντος 
Μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για 3η Σεπτέμβρη 


Η σημερινή αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου. Η 3η του Σεπτέμβρη είναι η ημερομηνία που ένα κίνημα λαού δημιουργήθηκε και έμελλε να αλλάξει τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων. 
Σαράντα τρία χρόνια πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και υποσχέθηκε αυτό που έπραξε μετέπειτα. Την αλλαγή στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. 
Σαν σήμερα, οικοδομήθηκαν τα θεμέλια της λαϊκής κυριαρχίας, της προόδου, της ελευθερίας, της εθνικής συμφιλίωσης. Η Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου αποτέλεσε – και εξακολουθεί να αποτελεί- την ιδεολογική χάρτα του προοδευτικού και δημοκρατικού πολιτικού χώρου της χώρας μας. Με βάση αυτή οργανώθηκε το ΠΑΣΟΚ. Ένα κίνημα λαού, που στηρίχθηκε στην δράση, τη διάθεση και την ιδεολογική εργασία της βάσης των ψηφοφόρων του. 
Το Κίνημα κατέστησε τους ψηφοφόρους του κοινωνούς του πολιτικού προγράμματός του, ένα ρηξικέλευθο στοιχείο στη ζωή του τόπου. Προσέδωσε την ύψιστη αξία στην έννοια του πολίτη κάνοντάς τον μέτοχο στην λήψη αποφάσεων. Καθιέρωσε τη συμμετοχική δημοκρατία, απαραίτητο στοιχείο για την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. 
Χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξε η ζωή των Ελλήνων. Η μικρή Ελλάδα έγινε υπολογίσιμος παίχτης στην γεωπολιτική σκακιέρα. Ανέβηκε το στάτους της χώρας μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, γεγονός που είχε δραστικά αποτελέσματα στη καθημερινότητα των πολιτών. 
Ο κρατικός μηχανισμός άνοιξε για όλους τους Έλληνες. Δόθηκαν σε όλους ίσες ευκαιρίες για να παράξουν πλούτο, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην υγειονομική περίθαλψη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδειξε σε όλον τον κόσμο ότι η συντήρηση, οι κλειστές κάστες και τα μετεμφυλιακά πάθη μόνο δυστυχία και δυσκολίες μπορούν να προσφέρουν στις δημοκρατικές κοινωνίες. 
Απέδειξε πως ένας άλλος δρόμος ήταν ανοιχτός και προσπελάσιμος. Αυτός της κοινωνικής ισότητας και της προόδου, της ελευθερίας και των ευκαιριών. Χάρη στις πολιτικές του το κράτος από επιστάτης των ξένων συμφερόντων έγινε εγγυητής της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. 
Ωστόσο, η κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου αλλοιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου. Το Κίνημα απομακρύνθηκε από τη βάση του και έχασε τα λαϊκά του ερείσματα. Οι διάφοροι αριβιστές που πέρασαν από το Κίνημα νόθευσαν την ταυτότητά αυτού, απομυζώντας στο όνομα της Σοσιαλδημοκρατίας ό,τι μπόρεσαν και συνέχισαν το έργο τους στις Κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών. 
Τεχνηέντως, το κόμμα που αγαπήθηκε λόγω των αρχών του, έγινε ο πολιτικός αποδιοπομπαίος τράγος. Όμως, όσο και να απολογούμαστε ενώπιον των ψηφοφόρων μας για τα λάθη του παρελθόντος -ακόμα και για λάθη άλλων- δεν θα μπορέσουμε να αναγεννήσουμε τον πολιτικό μας χώρο, το ενδιαφέρον και την συμμετοχή. Και ο τρόπος για να θυμίσουμε ποιες είναι οι πολιτικές καταβολές μας είναι ένας. 
Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας, στα χιλιάδες στελέχη μας ανά την επικράτεια, στο όραμά μας και απέναντι σε όλους τους Έλληνες να γίνουμε ξανά ένα κόμμα αρχών. Να επαναφέρουμε στην ατζέντα μας τη συμμετοχική δημοκρατία. Να ορίσουμε ως επίκεντρο των πολιτικών μας ενεργειών τον ίδιο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τους ακρίτες, τις ευπαθείς ομάδες, την οικογένεια και το περιβάλλον. Οι άξονες αυτοί πρέπει να είναι οι παράγοντες που θα διατρέχουν κάθε δράση των οργανώσεων και των στελεχών μας. 
Σήμερα, η 43η γενέθλια επέτειος του ΠΑΣΟΚ ας αποτελέσει το εφαλτήριο για να αναθεωρήσουμε την πολιτική όπως τη γνωρίζουμε. Να προχωρήσουμε σε εκλογικές διαδικασίες και στη διεξαγωγή κανονικού συνεδρίου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με στόχο την αναγέννηση της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και τη χάραξη νέων πολιτικών με επίκεντρο τον πολίτη. 
Αντί να χρησιμοποιούν οι κάθε λογής αριβίστες την διαδρομή τους στο ΠΑΣΟΚ για νέες καριέρες στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ , εμείς οφείλουμε να παραδώσουμε την παράταξη στις γενιές του μέλλοντος. 

3η Σεπτέμβρη 2020 
Βάιος Καλοπήτας Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ & Κίνημα Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/