Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Αθήνα, 07-09-2020 


Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής 
Αριθ. Πρωτ: 45 

ΕΠΕΙΓΟΝ 

Αθήνα - Κατεχάκη 56, Τ.Κ. : 11525 Προς: Ε.Ο.Δ.Υ. Τηλ. : 2132035750, Φαξ: 2132035723 Συντονιστής Α.Δ.Α 
Τηλ. Προέδρου: 690–6218701 
Ε-mail: alexiosdr@yahoo.gr 
Τηλ. Γεν. Γραμματέα: 690–9030900 
Ε-mail: giannis.kokios@gmail.com Κοινοποίηση: 
Site: syllogosada.blogspot.com Μέλη Σ.Ε.Α.Δ.Α 
E-mail: syllogosada1999@gmail.com 

ΛΗΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ 
covid 19 

Με το με αρ.πρωτ.44/28-08-2020, σας ενημερώσαμε για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ελέγχων για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid 19 στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με απόλυτη προτεραιότητα στις τέσσερις υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής, στο Πρωτόκολλο και στο Γραφείο επισημειώσεως της σφραγίδας της Χάγης (Apostille), το οποίο αγνοήσατε χαρακτηριστικά. 
Σας αναφέρουμε τα ακόλουθα γεγονότα και αναμένουμε την άμεση απάντησή σας, καθότι φαίνεται ότι η υπηρεσία σας λειτουργεί «a la carte», δεδομένου ότι η ύπαρξη περαστικού επενδυτή, θετικού σε covid 19 στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, έθεσε τόσο τους Υπουργούς, όσο και τους υπαλλήλους σε καραντίνα, ενώ αντίστοιχα η ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος σε υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κανένα μέτρο δεν επέφερε (πέραν της απολύμανσης). 
Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τα εξής και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας: 
1. Το Σάββατο 29/8 μετά από τεστ του ΕΟΔΥ, είχαμε υπάλληλο της υπηρεσίας Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θετικό σε COVID-19. 
2. Την Δευτέρα 31/8 στις 13:00 και αφού η Υπηρεσία είχε λειτουργήσει κανονικά(!) έγινε απολύμανση στο κτίριο. 
3. Δεν έχει γίνει καμία ιχνηλάτηση , τεστ ή καραντίνα στους υπαλλήλους που ήταν δίπλα του, πόσο μάλλον στην ίδια αίθουσα και στους πολίτες που ήρθαν σε επαφή μαζί του. 
4. Στην περίπτωση που υπάρχουν θετικά κρούσματα covid 19 ανάμεσα στους υπαλλήλους (ασυμπτωματικοί), οι υπηρεσίες μας θα λειτουργήσουν ως κέντρα διασποράς, καθώς οι υπάλληλοι έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες καθημερινά – ακόμη και σε φυσική επαφή, αφού εκτός των άλλων λαμβάνουν και δακτυλικά αποτυπώματα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. 
Επειδή είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργιά της ΑΔ Αττικής ως υπηρεσία δεύτερης κατηγορίας, καλείστε άμεσα να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να μας ενημερώσετε για όλα τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των υπαλλήλων, όσο και των εκατοντάδων πολιτών που προσέρχονται καθημερινά σε κάθε μία από τις υπηρεσίες μας. 
Η μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων σας καθιστά υπεύθυνους, για οποιαδήποτε δυσμενή κατάσταση, στην υγεία των υπαλλήλων και των πολιτών, οδηγήσει η αδιαφορία σας. 
Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε ρητά για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια κριθεί απαραίτητη. 

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος 
Δρόσος Αλέξης 

Ο Γραμματέας 
Κόκιος Γιάννης 

Συνημμένο: Το με αρ.πρωτ.44/28-08-2020. 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID19 ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Α.Δ.Α 

Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής συνεχίζουν να εξυπηρετούν, εν μέσω της ανεξέλεγκτης αύξησης των κρουσμάτων covid 19, μεγάλο αριθμό πολιτών στις τέσσερις υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής, στο γραφείο Πρωτοκόλλου, καθώς και στο Γραφείο επισημειώσεως της σφραγίδας της Χάγης (Apostille). 
Ενδεικτικά, καθημερινά στις ως άνω υπηρεσίες προσέρχονται περί τους χίλιους πολίτες, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. 

Ζητούμε: 
1. Τον άμεσο και επαναλαμβανόμενο σε τακτά χρονικά διαστήματα, δωρεάν προληπτικό έλεγχο όλων των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με απόλυτη προτεραιότητα στις τέσσερις υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής, στο Πρωτόκολλο και στο Γραφείο επισημειώσεως της σφραγίδας της Χάγης (Apostille). 
2. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19. 
3. Να χορηγηθεί ικανός αριθμός “ιατρικών” μασκών (και όχι υφασμάτινων οι οποίες δεν προστατεύουν ικανοποιητικά και πρέπει να αλλάζουν κάθε 2-3 ώρες), καθώς και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους (αντισηπτικών, γαντιών κλπ). 
4. Να καταρτιστεί ετήσιο σχέδιο προληπτικών απολυμάνσεων όλων των υπηρεσιών της ΑΔΑ. 
5. Κανένας συνάδελφος συμβασιούχος να μην χάνει το μεροκάματό του, όταν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ πρέπει να μένει για προληπτικούς λόγους εκτός εργασίας. 
Καλούμε το Συντονιστή της ΑΔΑ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η υγεία των εργαζομένων και διαβεβαιώνουμε ότι θα παρεμβαίνουμε κάθε φορά που θα χρειαστεί για να προστατεύσουμε την υγεία των συναδέλφων. 

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος 
Δρόσος Αλέξης 

Ο Γραμματέας 
Κόκιος Γιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/