Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Θεσσαλονίκη 17, 18 & 19 Ιούνη 2019 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 
ΤΟΥ 23ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, αντιπρόσωποι του 23ου Συνεδρίου 
Το 23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία, όπου είδη έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε στις αρχές της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών στις 7 του Ιούλη. 
Η φετινή αντιπυρική περίοδος, που έχει ξεκινήσει εδώ και πενήντα μέρες περίπου, μας βρίσκει αντιμέτωπους εμάς τους πυροσβέστες με τα ίδια σοβαρά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία τείνουν να γίνουν διαχρονικά, αφού: 
· Για άλλη μια χρονιά ο προϋπολογισμός για την λειτουργία του Π.Σ. βρίσκεται σταθερά μειωμένος χωρίς να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες. 
· Οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε Μ.Α.Π., σε υλικά και μέσα συνεχίζουν να υπάρχουν! 
· Σημαντικό μέρος του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων είναι υπέργηρο και η αντικατάστασή του, λόγο έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης, επαφίεται σε δωρεές, σε προγράμματα της Ε.Ε. μέσω των πολιτικών Περιφερειακών Διοικήσεων κ.α. 
· Εμείς οι πυροσβέστες θα νιώσουμε ξανά στο πετσί μας ακόμα πιο έντονα την παραβίαση του ωραρίου μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αφού θα κληθούμε να δουλεύουμε αμέτρητες ώρες χωρίς να πληρωνόμαστε για την υπερεργασία μας, θα μας μετακινούν από υπηρεσία σε υπηρεσία καλύπτοντας τα μεγάλα κενά σε προσωπικό, αρκετές φορές χωρίς την θέλησή μας και παραβιάζοντας το πνεύμα των όσων ισχύουν στον Κανονισμού Μεταθέσεων, τινάζοντας στον αέρα τον οικονομικό και οικογενειακό μας προγραμματισμό! 
Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε, μαζί με τα όσα ενδεικτικά αναφέρονται παραπάνω, ότι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της φετινής αντιπυρικής περιόδου, έγινε κάτω από την βαριά σκιά των περσινών καταστροφών και απωλειών πλέων των εκατό ανθρώπινων ζωών στο Μάτι Αττικής, βάση των οποίων εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό η δημιουργία ενός νέου φορέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα χρηματοδοτούνταν με 500.000.000€, όμως άνθρακας ο θησαυρός!!! 
Παρά τις τεράστιες ελλείψεις και τα οξυμένα προβλήματα τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο με τον πιο τραγικό τρόπο με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το συμβιβασμένο προεδρείο της Ομοσπονδίας, και οι άλλες παρατάξεις, τήρησαν σιγή ασυρμάτου, δεν έβγαλαν μιλιά για τα ουσιαστικά προβλήματα. 
Αποτελεί ντροπή για τον κλάδο μας και για όλους εμάς τους πυροσβέστες που μετά από μια τέτοια τραγωδία με 101 αθώα θύματα δεν τόλμησαν να οργανώσουν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες κινητοποιήσεις για ουσιαστικές αλλαγές στην πυροπροστασία και στην πυρασφάλεια της χώρας. 
Αυτό ακριβώς έκαναν και το 2007 μετά τις μεγάλες καταστροφές στην Πελοπόννησο και με τους 70 θανάτους. Καμία αντίδραση καμία διεκδίκηση, σαν να μην συνέβη τίποτε και να λοιπόν μετά από 11 χρόνια που επαναλήφθηκε το ίδιο έγκλημα σε βάρος του λαού μας. 
Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος τους! Να βάζουν πλάτη για να προχωρούν τον σχεδιασμό τους οι κυβερνήσεις σε βάρος της πυροπροστασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. 
Και τότε και τώρα μόνη της σήκωνε το βάρος των αντιδράσεων η Ε.Α.Κ.Π. που δεν σταμάτησε συνεχώς να διοργανώνει με τις δικές της δυνάμεις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. 
Το μόνο που θεώρησαν σωστό να κάνουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας όπως και άλλοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του χώρου ήταν, αντί να καυτηριάζουν την διαχρονική αποσάθρωση της πυροπροστασίας, να γυρίζουν από κανάλι σε κανάλι και να ζητούν συγνώμη από τον ελληνικό λαό, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο, μερίδιο ευθυνών για την καταστροφή στο Μάτι, στους πυροσβέστες. Έδωσαν δηλαδή την καλύτερη πάσα στους γνωστούς εντολοδόχους των Μ.Μ.Ε. να χρεώνουν στους πυροσβέστες, ότι από την στιγμή που στο ΜΑΤΙ δεν υπήρξαν θύματα στις τάξεις τους, αυτό σημαίνει ότι δεν δούλεψαν στην πυρκαγιά αυτή!! ΕΥΓΕ!!! 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι 
Σχεδόν 20 χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο ιδρυτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., που αντικατάστησε την Π.Ε.Υ.Π.Σ. Συνολικά δηλαδή 30 χρόνια συνδικαλιστικής δράσης. 
Θεωρούμε όμως και ειδικά αυτή την περίοδο όπου οι δείκτες των διεκδικητικών αγώνων στον κλάδο μας έχουν σταματήσει κάπου εκεί μέσα στην περασμένη δεκαετία και έχουν αντικατασταθεί, με ευθύνη όχι μόνο του σημερινού προεδρείου ( Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. ), αλλά και όλων των υπολοίπων παρατάξεων { Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών - Προοδευτική Ανεξάρτητη Κίνηση Πυροσβεστών ( πρώην Π.Α.Σ.Κ.Π. ) - Όλοι Μαζί - Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες - Συμμαχία Πυροσβεστών }, από τακτικές δημοσίων σχέσεων, υπομνημάτων και δικαστικών αγωγών. Διεκδικητικών αγώνων που προτάθηκαν, οργανώθηκαν, στηρίχθηκαν και έφεραν κατακτήσεις στον κλάδο, με την σημαντική συμβολή των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονταν στις γραμμές της Κίνησης Ενότητας Πυροσβεστών επί Π.Ε.Υ.Π.Σ. και της σημερινής Ε.Α.Κ.Π. επί ημερών Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 
Ποιος, αλήθεια, μπορεί να ξεχάσει και να αμφισβητήσει ότι : 
- Ο Κανονισμός Μεταθέσεων και κατάταξης ( Π.Δ. 170/1996 ), μια μεγάλη κατάκτηση για τον κλάδο μας, που έφερε την αξιοκρατία στις μεταθέσεις και στις προσλήψεις αλλά και την ισορροπία στους οικογενειακούς προγραμματισμούς των πυροσβεστών, συντάχθηκε και ψηφίστηκε με την συμβολή και τους αγώνες όσων τότε αγωνίζονταν μέσα από τις γραμμές της Κίνηση Ενότητας Πυροσβεστών, πρόδρομο της Ε.Α.Κ.Π. Τον κανονισμό μεταθέσεων που σήμερα με τις πλάτες του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και όλων των υπολοίπων παρατάξεων που διεκδικούν εδώ μέσα την ψήφο σας, άρχισαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. από το 2014 να τον αποψιλώνουν συνεχώς με την εφαρμογή των μετακινήσεων και το σπάσιμο του αμετάθετου για τους άγαμους! 
- Το Π.Δ. 145/2002 που προέβλεπε μετακινήσεις με πρόταση του διοικητή, καταργήθηκε από τον δίχρονο αγώνα της Ε.Α.Κ.Π. σε όλα τα επίπεδα, αλλά νεκραναστήθηκε όμως στις μέρες μας με την ανοχή όλων των άλλων παρατάξεων με το Π.Δ. 93/2014. 
- Η Ε.Α.Κ.Π. συμπαραστάθηκε σε κάθε υπάλληλο που αντιμετώπιζε τις αναξιοκρατικές αποφάσεις του συμβουλίου μεταθέσεων με την συνενοχή και των αιρετών εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων. Ποιος δεν θυμάται ότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε και τηρήθηκε πλήρως η αξιοκρατία στις αποφάσεις μεταθέσεων όταν η Ε.Α.Κ.Π. το 2010 βγήκε πρώτη δύναμη με 41 % και κατέκτησε την μία από τις δύο θέσεις στο υπηρεσιακό συμβούλιο. 
- Η Ε.Α.Κ.Π. αγωνίστηκε και μπλοκάρισε μόνη της τις αλλεπάλληλες προσπάθειες των κυβερνήσεων να βάλουν χέρι στο ωράριο όπως: 
ü Από το 2000 μέχρι και το 2010 επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νέας Δημοκρατίας, τις συνεχόμενες παρεμβάσεις για την εφαρμογή του 12ώρου. 
ü Το 2006 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας την προσπάθεια μετά από πρόταση του τότε Αρχηγού για να κόβονται τα ρεπό το καλοκαίρι ως αντάλλαγμα για την έγκριση του 24ωρου! 
ü Το 2008 επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εφαρμοστεί μέσα από νομοθετική διάταξη του σχεδίου Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια, εργασία 63ωρών εβδομαδιαίως τους καλοκαιρινούς μήνες σε οποιοδήποτε χρόνο εντός των 7 ημερών. 
ü Το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το ίδιο ακριβώς τρόπο μέσα από ένα σχέδιο Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια να βάζουν τους πυροσβέστες το καλοκαίρι να εργάζονται σε περίοδο τεσσάρων ημερών 48 ώρες σε οποιοδήποτε χρόνο. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις του 2008 και 2017 ήταν η προσπάθεια εφαρμογής των οδηγιών της Ε.Ε. και του αντεργατικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας από τις κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., αλλά κατά τα άλλα σχίζουν τα ιμάτια τους και νίπτουν τα χέρια τους ότι αυτά είναι ξένες πολιτικές για τα κόμματα αυτά. 
Οι αντεργατικές ρυθμίσεις μετά την αποτυχία να τις εφαρμόσουν στο Π.Σ. με νόμιμο τρόπο ( γιατί με παράνομο και με ην ανοχή όλων των υπολοίπων παρατάξεων, τις εφαρμόζουν χρόνια τώρα με τις επιφυλακές και την παράνομη πρόσθετη εργασία και τα διευρυμένα ωράρια ) από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η Ε.Α.Κ.Π., εφαρμόζονται πλέον για πρώτη φορά στον δημόσιο τομέα από το 2017 στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ακόμη ένα παράδειγμα για το ποια είναι η τεράστια συμβολή της Ε.Α.Κ.Π. στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών. 
- Έβαλε αλλεπάλληλες φορές φρένο σε παράνομες επιφυλακές και στήριξε αποτελεσματικά κάθε συνάδελφο που αντιμετώπιζε καταστρατηγήσεις στο ωράριο του. 
- Το 2001 μόνη της η Ε.Α.Κ.Π. πάλεψε για τέσσερεις μέρες στα προπύλαια και κατάφερε, όταν οι άλλες παρατάξεις εγκατέλειψαν τον αγώνα, να υποχρεώσει τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης να υπογράψει ψήφισμα 6 αιτημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν η πληρωμή των αμέτρητων απλήρωτων ρεπό και νυχτερινών, να προσλαμβάνονται στο Π.Σ. τα τέκνα θανόντων πυροσβεστών, να πραγματοποιηθεί επέκταση του Νόμου 1568/1985 για την Υγιεινή και Ασφάλεια και για τους πυροσβέστες που έγινε πράξη με τον Νόμο 3144/2003 για όλα τα Σ.Α.! 
- Το 2006 μετά την έρευνα και την αποκάλυψη που έκανε για την τύχη των 25 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που εξανεμίστηκαν από τα αποθεματικά των ταμείων Τ.Α.Υ.Π.Σ. και Ε.Τ.Υ.Π.Σ., αφού είχαν επενδυθεί σε αμοιβαία κεφάλαια με την σύμφωνη γνώμη των αιρετών εκπροσώπων στα ταμεία της ΠΑ.Σ.Κ. Π. και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., έσωσε μεγάλο μέρος από τα αποθεματικά αφού σταμάτησαν πλέον οι επενδύσεις αυτού του είδους. 
- Η Ε.Α.Κ.Π. με την δράση της το 2007, ήταν αυτή που φανέρωσε και κατάγγειλε στον ελληνικό λαό τους σχεδιασμούς της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ., μετά από πρόταση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., για την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στους δήμους, με αφορμή τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές, καθώς και τις ολέθριες συνέπειες και τους κινδύνους για την πυρασφάλεια και τη ζωή του λαού από μια τέτοια ενέργεια! 
- Η Ε.Α.Κ.Π. ήταν αυτή που μπλοκάρισε τρείς συνεχόμενες φορές, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας με τις καταγγελίες της, αρχής γενομένης από το 2010 τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην συνέχεια το 2012 της Νέας Δημοκρατίας, όπου με άλλοθι σχετικό κατά παραγγελία πόρισμα του Α.Π.Σ., θα καταργούσαν 45 Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και 6 από τις 8 Ε.Μ.Α.Κ. με ότι αρνητική εξέλιξη θα συνεπάγονταν για την ασφάλεια του λαού. Ο αγώνας αυτός είχε σαν συνέπεια να σωθούν τότε εκατοντάδες θέσεις συμβασιούχων πυροσβεστών που μετέπειτα έγιναν πενταετείς ή μόνιμοι, αλλά και να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός αποσάθρωσης της πυροπροστασίας για να επιταχυνθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων πυρασφάλειας σε δήμους και ιδιώτες. 
- Με αγώνες και παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. σε υπηρεσιακό και σε πολιτικό επίπεδο χορηγείται πλέον και στους πυροσβέστες, άδεια ανατροφής τέκνου, που με ευθύνη των συνδικαλιστικών μας οργάνων είναι κουτσουρεμένη!! 
- Μετά από την ανάδειξη και τις παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. σε όλα τα επίπεδα, άρθηκε άλλη μια αδικία για τους πυροσβέστες παθόντες εν ώρα υπηρεσίας και αποδίδεται στους δικαιούχους το επίδομα των 300€. 
- Η επιτυχή εξέλιξη για την πρόληψη των 56 επιλαχόντων δοκίμων πυροσβεστών είχε την σφραγίδα της Ε.Α.Κ.Π. που στήριξε τον αγώνα τους με συνεχόμενες παρεμβάσεις. 
- Συνέβαλε με τους διαχρονικούς αγώνες και τις παρεμβάσεις της στο πλευρό των συμβασιούχων και πενταετών πυροσβεστών για να έχει θετική εξέλιξη ο αγώνας τους για το εργασιακό τους ζήτημα. 
Αυτά και άλλες πολλές μικρές και μεγάλες κατακτήσεις του κλάδου φέρνουν την αγωνιστική σφραγίδα της Ε.Α.Κ.Π. Αντιθέτως όμως οι άλλες παρατάξεις είναι βουτηγμένες μέχρι τον λαιμό στην ρουσφετολογία που ευνόησε την αναξιοκρατία, στην χειραγώγηση συνειδήσεων, τον συμβιβασμό στις εργασιακές ανατροπές και την καλλιέργεια κλίματος παραίτησης από τους εργαζόμενους για διεκδικητικούς αγώνες. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 
Μέσα από τις γραμμές της Ε.Α.Κ.Π. πάλεψαν άνθρωποι που συνέβαλλαν στο να πάει το συνδικαλιστικό μας κίνημα ένα βήμα πιο πέρα, αναδεικνύοντας με την στάση τους, το ήθος τους και την δράση τους την αξία και την υπεροχή του αγωνιστικού συνδικαλισμού για την διεκδίκηση και την κατάκτηση όλων όσων δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι συνάδελφοι υπηρετούν σε περιοχές που την ευθύνη των προεδρείων των τοπικών σωματείων την είχε κάποιες συγκεκριμένες περιόδους η Ε.Α.Κ.Π. όπως στην Στερεά Ελλάδα, στα Χανιά, στη Λακωνία, στο Βόρειο Αιγαίο, στη Ρόδο. 
Τέτοιοι άνθρωποι συνεχίζουν και σήμερα να συσπειρώνονται και να αγωνίζονται μέσα από την Ε.Α.Κ.Π., υπηρετώντας τις ίδιες αξίες και αρχές. 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, διαφαίνεται πλέον με σαφήνεια ότι είναι σε εξέλιξη οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης όσον αφορά την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της χώρας. Τρανταχτό παράδειγμα το γεγονός ότι δεν πήρε κανένα μέτρο επί της ουσίας μετά από την τραγωδία στο Μάτι. Η εφαρμογή του Νόμου 4249/2014 για την αναδιοργάνωση του Π.Σ., που προβλέπει κλείσιμο υπηρεσιών, είναι προ των πυλών, με την σύμφωνη γνώμη και της Ν.Δ. που ήταν ο εμπνευστής του. 
Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ. μετά την πυρκαγιά στα Κύθηρα το 2017, ο οποίος με αφορμή περιοδεία του σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας, σε ερώτημα που του έγινε πως θα εξοικονομούσε πιστώσεις από τις δημόσιες δαπάνες μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας; Έφερε σαν παράδειγμα πρόταση που του έκανε σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο Διοικητής του Νομού. Ότι αν γίνει δηλαδή συγχώνευση των τεσσάρων υπηρεσιών του Νομού σε μία υπηρεσία θα υπάρξει εξοικονόμηση πιστώσεων και οι υπόλοιπες περιοχές θα καλύπτονται με περιπολικά!! 
Τους σχεδιασμούς αυτούς επιδιώκει να προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από το νέο Σχέδιο Π.Δ. για την « ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΟΙΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ». Με το παραπάνω Σχέδιο Π.Δ. καταργείται η οικονομική αυτοτέλεια του Π.Σ. και αναμορφώνεται σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπεται από το ν. 4249/2014. Παράλληλα προβληματίζει το γεγονός ότι αναφέρεται στο παραπάνω σχέδιο η εξαίρεση της μισθοδοσίας των Π.Π.Υ. και των συμβασιούχων πυροσβεστών από τις πιστώσεις του Π.Σ. και θα υπάγονται στην μισθοδοσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας!! 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι αντιπρόσωποι του 23ου συνεδρίου. 
Πολλοί από εσάς βρίσκεστε στις εργασίες του συνεδρίου γιατί ζητήσατε την στήριξη των συναδέλφων σας, προτάσσοντας ως βασικό επιχείρημα την ανεξαρτησία σας από κομματικούς χώρους και ιδιοτελή συμφέροντα! 
Οι συνάδελφοι που σας ψήφισαν σας έστειλαν εδώ για υπερασπιστείτε τα εργασιακά τους συμφέροντα, και με την συμβολή σας στις αποφάσεις του, και στην εκλογική διαδικασία για την νέα σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Σας έστειλαν για να διασφαλίσετε ότι θα υπάρξει αγωνιστικός προσανατολισμός στο κορυφαίο όργανο, για να μην χάσουν ακόμη περισσότερα εργασιακά δικαιώματα και βρεθούν στο άμεσο μέλλον αντιμέτωποι, με την εργασιακή κόλαση που μας ετοιμάζουν σε όλα τα επίπεδα μέσα από την συνεχή κινητικότητα, την διεύρυνση του ωραρίου, την μείωση των μισθών και των συντάξεων, την δημιουργία ακόμη πιο επικίνδυνων συνθηκών εργασίας μέσα από την έλλειψη μέτρων προστασίας, τις ελλείψεις σε Μ.Α.Π., σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε υποδομές που συνεχώς διευρύνονται. 
Έχετε αναλάβει λοιπόν μία μεγάλη ευθύνη απέναντι τους!!! 
Για τον λόγο αυτό μην δώσετε το δικαίωμα στις παρατάξεις που εκπροσωπούν τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και κρύβουν το πραγματικό τους ρόλο κάτω από το καμουφλάζ του δήθεν ανεξάρτητου και του αδέσμευτου, να σας εκθέσουν απέναντι τους προσμετρώντας την ψήφο σας στο ανταλλακτήριο των αυταπατών που έχουν στήσει. 
Αποδείξτε λοιπόν στους συναδέλφους που σας ψήφισαν ότι είστε πραγματικά ανεξάρτητοι από προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες και ΣΤΗΡΙΞΤΕ την Ε.Α.Κ.Π., την μοναδική παράταξη που από συστάσεως της ως βασικό κριτήριο για την συσπείρωση εργαζομένων στις τάξεις της, είναι να υπάρχει ΕΝΙΑΙΑ αντίληψη για τον χαρακτήρα των εργασιακών μας προβλημάτων και τον τρόπο ανάδειξής τους και ΕΝΩΤΙΚΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ διάθεση για την διεκδίκηση τους. 
Τα σκοτάδια της άγνοιας που ήθελαν να υπάρχουν οι κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού για να περνούν ευκολότερα τα αντεργατικά τους σχέδια, τα διέλυε 2 δεκαετίες τώρα η Ε.Α.Κ.Π. με την συνεχή ενημέρωση και τις παρεμβάσεις της και έγινε το πραγματικό αποκούμπι χιλιάδων πυροσβεστών. Να για πιο λόγο θα νοιώσουν ιδιαίτερη ικανοποίηση αν λείψει η παρουσία της Ε.Α.Κ.Π. από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 
Μην τους κάνετε αυτή την χάρη!!! 
Η Ε.Α.Κ.Π. σας καλεί: 
· Να Εγκρίνεται το διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνει με το ψήφισμα της! 
· Να Συσπειρωθείτε στο ψηφοδέλτιο της! 
· Να Στηρίξτε μαζικά την Ε.Α.Κ.Π. για τα όργανα της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – και το Τ.Ε.Π.Α.Σ.Α. 
· Να Αποδυναμώσετε όλους αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα προβλήματα των εργαζομένων που σας στήριξαν. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 
 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΤΗΣ
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΕΤΟΥΣ 2018

Α/Α

Ημερομηνία

ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ


1

02-01-2018
Νέα παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Υπουργό Εργασίας για την προσαύξηση των αποδοχών των συναδέλφων που τελούν σε κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας.

2

06-01-2018
Άρθρο του μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Δημήτρη Βλάχου σχετικά με τις επιπτώσεις του Ειδικού Μισθολογίου -  Φτωχολογίου για τους Πυροσβέστες.
3
09-01-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του Γενάρη του 2018





4





09-01-2018
Συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας εκλεγμένου μέλους στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας στην πικετοφορία στην πλατεία του Αγ. Μηνά στην πόλη της Λευκάδας που ξεκίνησαν το απόγευμα της 09-01-2018 σε κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την παρεμπόδιση της απεργίας.


5


09-01-2018
Συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου σε πικετοφορία που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων και στην πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την παρεμπόδιση της Απεργίας.

6

10-01-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την ακύρωση άδικης πειθαρχικής ποινής σε συνάδελφο και την στάση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.






7








12-01-2018
Συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας εκλεγμένου μέλους στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας, στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας στην πλατεία του Αγ. Μηνά στην πόλη της Λευκάδας, το πρωί της Παρασκευής 12 Γενάρη, στο πλαίσιο της απεργίας των Εργατικών Κέντρων και κλαδικών Ομοσπονδιών σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.










8





12-01-2018

Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώθηκε την Παρασκευή 12 Γενάρη στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της απεργίας των Εργατικών Κέντρων και κλαδικών Ομοσπονδιών σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και περικόπτει αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις. Επίσης έγινε χαιρετισμός από το εκλεγμένο μέλος της Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

9

14-01-2018
Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση για την συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 12-01-2018.


10


15-01-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου με πανό της στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών δυνάμεων στα Ιωάννινα στις 15-01-2018.


11


17-01-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών για την καθαριότητα των υπηρεσιών του Π.Σ.


12


19-01-2018
Έγγραφο της Ε.Α.Κ.Π. προς το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Αν. Μακεδονίας - Θράκης για τις πρόσφατες τροποποιήσεις του καταστατικού της Ένωσης.


13


21-01-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. στην εκδήλωση που οργάνωσε στην Αθήνα η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας.

14

22-01-2018

Υλοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ε.Α.Κ.Π. στην Αθήνα.



15


23-01-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης που έγινε στις 23-01-2018.

16

24-01-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης στις 24-01-2018


17


24-01-2018
Περιοδεία της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Αγιάσου, Καλλονής και Πλωμαρίου.


18


26-01-2018

Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης που
έγινε στις 26-01-2018.


19


26-01-2018
Έγγραφο της Ε.Α.Κ.Π. προς το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την κοινοποίηση των καταστατικών των πρωτοβάθμιων Ενώσεων μελών της.

20

26-01-2018
Ενημερωτικό σημείωμα της Ε.Α.Κ.Π. για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή κονδυλίου για την καθαριότητα των Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών.

21

02-02-2018
Ενημέρωση - Καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. Λακωνίας για την διαρκή αδράνεια του προεδρείου του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Λακωνίας.

22

02-02-2018
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για την κοινή συνεδρίαση των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων Σ.Α. και Ε.Δ. και την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.



23


07-02-2018
Ανακοίνωση - Ενημέρωση της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου για το Δ.Σ. της Ένωσης στις 24-01-2018 και για την περιοδεία της Ε.Α.Κ.Π. στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Λέσβου.

24



11-02-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για προβλήματα και ελλείψεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Ε.Ο. Καλαβρούζας.


25


12-02-2018
Συνέντευξη εκλεγμένου μέλους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας, για προβλήματα και ελλείψεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Ε.Ο. Καλαβρούζας, στον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος ΤV.


26


12-02-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας για τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου στις 25-01-2018.

27

13-02-2018
Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση με αφορμή την ανακοίνωση του προεδρείου της Ομοσπονδίας για την στρατιωτικοποίηση την λειτουργία και την διαβίωση στη σχολή Δοκίμων Πυροσβεστών.
28
17-02-2018
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για τις τελευταίες εξελίξεις.





29

23-02-2018
Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση της Ε.Α.Κ.Π. με εν ενεργεία, μονίμους, Π.Π.Υ., συμβασιούχους και αποστράτους στη Λαμία.








30


24-02-2018
Ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση της Ε.Α.Κ.Π. με εν ενεργεία, μονίμους, Π.Π.Υ., συμβασιούχους και αποστράτους στην Αθήνα (Π.Ε.Α.Π.Σ.).








31


25-02-2018
Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση της Ε.Α.Κ.Π. με εν ενεργεία, μονίμους, Π.Π.Υ., συμβασιούχους και αποστράτους στη Σπάρτη.








32


26-02-2018
Ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση της Ε.Α.Κ.Π. με εν ενεργεία, μονίμους, Π.Π.Υ., συμβασιούχους και αποστράτους στο Αγρίνιο.








33


02-03-2018
Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση της Ε.Α.Κ.Π. με εν ενεργεία, μονίμους, Π.Π.Υ., συμβασιούχους και αποστράτους στη Θεσσαλονίκη.








34


28-02-2018
Αίτημα της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας προς το προεδρείο της Ένωσης για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.








35


03-03-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας σε ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση όλων των συναδέλφων για καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας.







36


04-03-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για τα αποτελέσματα του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 28-02-2018.
37
05-03-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. Αττικής σε ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση.








38


05-03-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας σε ανοιχτή σύσκεψη – συζήτηση όλων των συναδέλφων για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας.








39


05-03-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης που
έγινε στις 05-03-2018
40
05-03-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. σε ανοιχτές συσκέψεις.
41
06-03-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 06-03-2018







42


07-03-2018
Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση της Ε.Α.Κ.Π. με εν ενεργεία, μονίμους, Π.Π.Υ., συμβασιούχους και αποστράτους στη Βέροια.





43


08-03-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χρόνο εργασίας των κατ’ οίκον εφημερίων ετοιμότητας και το προγραμματικό περιεχόμενο της σε συνάρτηση με την εκμετάλλευση του ελευθέρου χρόνου των πυροσβεστών.








44


09-03-2018
Ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση της Ε.Α.Κ.Π. με εν ενεργεία, μονίμους, Π.Π.Υ., συμβασιούχους και αποστράτους στην Αθήνα.






45


13-03-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και πρόγραμμα περιοδειών σε υπηρεσίες της πόλης.

46

13-03-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την αδικαιολόγητη και επικίνδυνη για την υγεία των υπαλλήλων έλλειψη καθαριότητας στις εγκαταστάσεις των Π.Υ. και Π.Κ.

47

17-03-2018
Συνέντευξη μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας, στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, για ενίσχυση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για αγωνιστικά συνδικαλιστικά όργανα.








48


17-03-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας για τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στις 05-03-2018.

49

17-03-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με αφορμή καταγγελία πρωτοβάθμιου σωματείου για παράνομη αυταρχική και αντιδημοκρατική άσκηση διοίκησης.

50

18-03-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αερολιμένων (FRAPORT).







51


19-03-2018
Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα περιοδειών που θα πραγματοποιήσει σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περιφέρειας.








52


19-03-2018
Εκλογική Διακήρυξη της Ε.Α.Κ.Π. Κεντρική Μακεδονίας για τις αρχαιρεσίες στις 31 και 1 Απριλίου 2018.

53

22-03-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε: Π.Κ. Κολινδρού, Π.Υ. Κατερίνης, Π.Κ. Λεπτοκαρυάς και Π.Υ. Λιτοχώρου.








54


23-03-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας στην συνεδρίαση του Εκτάκτου Δ.Σ. της Ένωσης.








55


23-03-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας στην Τακτική Γενική Συνέλευση (4η) των μελών της Ένωσης.

56

24-03-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε: Π.Υ. Σερρών, Π.Κ. Νέας Ζίχνης, και Π.Κ. Ροδολίβους.








57


25-03-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Κ. της Περ/ρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε: Π.Κ. Νιγρίτας.









58


26-03-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την ημερίδα Υγείας και Ασφάλειας στην Θεσσαλονίκη στις 29-03-2018.







59


26-03-2018
Πρόσκληση της Ε.Α.Κ.Π. για την ημερίδα Υγείας και Ασφάλειας στην Θεσσαλονίκη στις 29-03-2018.








60


28-03-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου στις 31-03-2018.








61


31-03-2018
Πρόταση Ψηφίσματος της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για την Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου στις 31-0-2018.








62


01-04-2018
Δελτίο Τύπου γι την πραγματοποίηση της ημερίδας της Ε.Α.Κ.Π. για την Υγιεινή και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα.

63

01-04-2018
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για την ένταξη των τριετών στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ. και την συνέχιση του αγώνα για την εργασιακή αποκατάσταση όλων των Πενταετών και Συμβασιούχων.








64







06-04-2018
Κοινοποίηση των στόχων πάλης της Ε.Α.Κ.Π. για την Υγιεινή και Ασφάλεια στο Πυροσβεστικό Σώμα.






65






06-04-2018
Ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΤ Τρίπολης, εκλεγμένου μέλους της Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., για την ένταξη των τριετών στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ.


\




66







09-04-2018
Εκλογική Διακήρυξη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας για τις αρχαιρεσίες της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας στις 19 και 20 Απριλίου 2018.

67













10-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα : Π.Κ. Πατρών, 2ος Λιμενικός Σταθμός Πατρών, 1ος Π.Σ. Πατρών, Π.Κ. Χαλανδρίτσας, 6η Ε.Μ.Α.Κ. και Π.Κ. Ρίου.

68



11-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα : Π.Υ. Αμφιλοχίας, Π.Υ. Αγρινίου, Π.Κ. Θέρμου, Π.Υ. Ναυπάκτου, Π.Κ. Καλαβρούζας, Π.Υ. Μεσολογγίου.

69

12-04-2018

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα : Π.Υ.  Αιγίου, Π.Κ. Ακράτας, Π.Υ. Καλαβρύτων και  ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.







70


13-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα : Π.Υ. Ζακύνθου, Π.Υ. Α/Δ Ζακύνθου και Π.Κ. Ελατίων.








71


13-04-2018
Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Κεντρικής Μακεδονίας.








72


14-04-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στην Συρία και κάλεσμα συμμετοχής των συναδέλφων στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια.








73


16-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα : Π.Υ. Α/Δ Κεφαλονιάς, Π.Κ. Ληξουρίου, Π.Κ. Σάμης.








74


16-04-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για στήριξη του ψηφοδελτίου της στις αρχαιρεσίες της Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου στις 29 Απριλίου 2018.








75


17-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα : Π.Υ. Αργοστολίου.

76



17-04-2018
Συνέντευξη εκλεγμένου μέλους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας, για τις αρχαιρεσίες της Ένωσης και άλλα ζητήματα, στην ΕΡΑΖ.

77

17-04-2018
Κατάθεση πρότασης της Ε.Α.Κ.Π. στην Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Α.Π.Σ. για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στο Π.Σ.

78

17-04-2018
Συνέντευξη μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Α.Κ.Π. και μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για τις θέσεις και τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στο Π.Σ.







79


17-04-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας στον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών για την πρόταση συγχώνευσης των Π.Κ. Αλιβερίου – Κύμης.







80


18-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα : Π.Υ. Λευκάδας και Π.Κ. Βασιλικής.

81

19-04-2018
Συνέντευξη μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Α.Κ.Π. και μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV για τα προβλήματα των πυροσβεστών και τον αγώνα που δίνει η Ε.Α.Κ.Π.








82


19-04-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για το πρόγραμμα περιοδειών της παράταξης σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας.







83


20-04-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας με το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο στις αρχαιρεσίες της Ένωσης σε Ν. Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Περ.  Ιονίων Νήσων.








84


20-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα : Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Πρέβεζας, Π.Κ. Θεσπρωτικού.









85


23-04-2018

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα :5η Ε.Μ.Α.Κ., Π.Κ. Παραμυθιάς, Π.Κ. Βουτσαρά.








86


24-04-2018
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ε.Α.Κ.Π. σε Π.Υ. και Π.Κ. της Περ/ρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα : Π.Υ. Φιλιππιάδας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Φιλιατών.
87

29-04-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την Εργατική Πρωτομαγιά.







88


01-05-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας για τις εκλογές στην Ε.Υ.Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας.







89


01-05-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου.







90


04-05-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας.

91
04-05-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 04-05-2018.







92


10-05-2018
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για την συνάντηση του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας με τον Αρχηγό του Π.Σ.








93


16-05-2018
Έγγραφο της Ε.Α.Κ.Π. προς το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στην λειτουργία πρωτοβάθμιων σωματίων – μελών της Ομοσπονδίας.


94


16-05-2018
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για συγκρότηση του Δ.Σ. της Ένωσης σε σώμα.

95

19-05-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών για την χορήγηση εκπαιδευτικών αποζημιώσεων σε συναδέλφους – προκαταβολή οδοιπορικών εξόδων.

96

19-05-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών για την χορήγηση πλήρους μηνιαίων μισθολογικών και οφειλομένων αποδοχών τους 5ετεις συναδέλφους μας που μονιμοποιήθηκαν.

97

20-05-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου προς τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση μετεγκατάσταση του Π.Κ. Καρλοβασίου και την αναβάθμιση του σε Πυρ/κο Σταθμό Γ΄ Τάξης.








98


25-05-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος  για μετακινήσεις υπαλλήλων για εκτέλεση υπηρεσίας με φύλλο πορείας.
99
29-05-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. στο 22ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην Κυλλήνη 29-30 Μαΐου.







100






29-05-2018
Κατάθεση αντιιμπεριαλιστικό Ψήφισμα της Ε.Α.Κ.Π. στο 22ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
101
29-05-2018
Κατάθεση ψηφίσματος της Ε.Α.Κ.Π. για το 22ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
102
11-06-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για τα αποτελέσματα του 22ου Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.







103







11-06-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας για την άσκηση άδικης πειθαρχικής δίωξης και παράτυπης ένορκης διοικητικής εξέτασης στην Κέρκυρα.
104
19-06-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 19-06-2018.







105







22-06-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων.







106







24-06-2018
Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για την τοποθέτηση στη βουλή του χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση.








107








25-06-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών για την πρόσληψη όλων των επιλαχόντων του τελευταίου διαγωνισμού κατάταξης.







108







25-06-2018
Προτάσεις θεμάτων της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το Δ.Σ. της Ένωσης στις 26-06-2018.







109







26-06-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας στις 26-06-2018.








110







28-06-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας στις 26-06-2018.







111






28-06-2018
Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. με αφορμή τις νέες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της χώρας.







112







02-07-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 26-06-2018.












113

04-07-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. στον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών για αδικαιολόγητες προσαυξήσεις ασφαλιστικής εισφοράς και μείωση στους μισθούς των πυροσβεστών - Λοιπές περιπτώσεις επιβολής κρατήσεων στις αποδοχές των μηνιαίων μισθών.





114






08-07-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
115
12-07-2018
Συμμετοχή Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
116
16-07-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 16-07-2018.












117



23-07-2018
Δελτίο Τύπου – Καταγγελία στις Ε.Α.Κ.Π. για την πολιτική αναλγησίας που συνεχίζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση απέναντι στις συναδέλφους των Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ή πολεμικής διαθεσιμότητας.








118







24-07-2018
Δελτίο Τύπου για στις καταστροφικές πυρκαγιές που καταστρέφουν την περιουσία του λαού και τον δασικό πλούτο στις χώρας.







119






25-07-2018
Συνέντευξη του εκπροσώπου στις Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. στις Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Δημήτρη Βλάχου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.






120






25-07-2018
Συνέντευξη του εκπροσώπου στις Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. στις Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Δημήτρη Βλάχου στον Τηλεοπτικό Σταθμό Βήμα.


121







26-07-2018
Συνέντευξη του εκπροσώπου στις Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. στις Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Δημήτρη Βλάχου σε έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή του 902.gr.


122


03-08-2018
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου για στις απαράδεκτες δηλώσεις του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου σε βάρος στις προσφοράς των πυροσβεστών.


123


06-08-2018
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου στις Ε.Α.Κ.Π. για την συντονισμένη και αισχρή επίθεση σε βάρος των πυροσβεστών.



124










06-08-2018
Ανακοίνωση στις Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στις το προεδρείο στις Ένωσης για σύγκληση Εκτάκτου Δ.Σ.

125

16-08-2018
Παρέμβαση στις Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας στις τον Αρχηγό του Π.Σ. για στις συνθήκες εργασίας και την ελλιπή διοικητική μέριμνα για στις πυροσβέστες κατά την κατάσβεση στις μεγάλης πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας.


126



18-08-2018
Συνέντευξη του μέλους στις Ε.Α.Κ.Π. Κώστα Κέκη στον ραδιοφωνικό σταθμό FM-1 Λαμίας και ο αντίκτυπος στις παρέμβαση στις Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας στα ΜΜΕ.

127







18-08-2018
Κάλεσμα στις Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου γα την παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει στην Περιφερειακή Διοίκηση Ηπείρου στις 23-08-2018.

128

19-08-2018
Παρέμβαση στις Ε.Α.Κ.Π. στις τον Υπουργό Εσωτερικών για να σταματήσουν οι πρακτικές που βάζουν σε μεγαλύτερους κινδύνους το λαό στις, το δασικό πλούτο και στις πυροσβέστες.

129

20-08-2018
Έγγραφο στις Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στις τον διοικητή στις Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου για συνάντηση μαζί του και συζήτηση προβλημάτων και επίδοση του συνόλου των αιτημάτων και διεκδικήσεων.

130

20-08-2018
Έγγραφο στις Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στις τον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για συνάντηση μαζί του και συζήτηση προβλημάτων και επίδοση του συνόλου των αιτημάτων και διεκδικήσεων.








131







21-08-2018
Συνέντευξη του μέλους στις Ε.Α.Κ.Π. Δημήτρη Βλάχου για την κινητοποίηση στην Ήπειρο στις 23-08-2018







132







21-08-2018
Ανακοίνωση – Πρόταση στις Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το Διοικητικό Συμβούλιο στις Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας στις 22-08-2018.


133




22-08-2018
Συμμετοχή στις Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας στις 22-08-2018.
134
22-08-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 22-08-2018.








135








22-08-2018
Δελτίο Τύπου - Καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για την επιχείρηση υπονόμευσης του αγώνα των πυροσβεστών από συμβιβασμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.








136








23-08-2018
Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ιωαννίνων για τα προβλήματα στην πυροσβεστική.







137







23-08-2018
Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για την παράσταση διαμαρτυρίας στις 23-08-2018 στα Ιωάννινα.


138




24-08-2018
Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Α.Κ.Π. υπό το βάρος των εξελίξεων σχετικά με την προβοκατόρικη φραστική εξύβριση σε βάρος στελέχους της  Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας, από τον προϊστάμενο του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Ψαχνών, κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας.








139








26-08-2018
Δελτία Τύπου για την υβριστική επίθεση σε στέλεχος της Ε.Α.Κ.Π. και την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Α.Κ.Π.








140







03-09-2018
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 27-08-2018.








141







03-09-2018
Παρέμβαση στον Αρχηγό του Π.Σ. - Χορήγηση πλήρους μηνιαίων μισθολογικών και οφειλόμενων αποδοχών στους Π.Π.Υ. που μονιμοποιήθηκαν.
142
07-09-2018
Ανακοίνωση κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για την ΔΕΘ 2018.
143
07-09-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. με πανό στο συλλαλητήριο των Ένστολων στη ΔΕΘ..








144







08-09-2018
Ένστολη συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. με πανό στο συλλαλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στη ΔΕΘ το Σάββατο 08-09-2018.








145







09-09-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για τις συνθήκες μετάβασης πυροσβεστικών δυνάμεων για ενίσχυση στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Σάμο.
144
12-09-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για τη συμμετοχή της στη ΔΕΘ.












145












12-09-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου προς τον Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Β. Αιγαίου για τις συνθήκες εργασίας και την ελλιπής διοικητική μέριμνα κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο.










146









12-09-2018
Παρέμβαση - Καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την απίστευτη ταλαιπωρία των πυροσβεστών που επιστρέφουν από την πυρκαγιά της Σάμου.


147


13-09-2018
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων της Ε.Α.Κ.Π. σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και μεταφοράς των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά της Σάμου.




148




16-09-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας προς τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος για τα κτιριακά προβλήματα και τις ελλείψεις στο Π.Κ. Σκύρου.


149


18-09-2018
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου Ε.Α.Κ.Π. Λακωνίας για εκπαίδευση και ατομικό εξοπλισμό.


150


19-09-2018
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. ως απάντηση στην από 14-09-2018 ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
151
18-09-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 18-09-2018.


152


20-09-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την χορήγηση αποζημίωσης στους δόκιμους πυροσβέστες κατά την διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης.

153

22-09-2018
Υλοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ε.Α.Κ.Π. στην Αθήνα.



154





25-09-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος για την απρόσκοπτη και χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχής όλων των πυροσβεστών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων του Π.Σ.


155


28-09-2018
Παρέμβαση Ε.Α.Κ.Π. προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τις πυρκαγιές στην Κεφαλονιά.


156


29-09-2018
Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για τον τραγικό θάνατο συνάδελφου πυροσβέστη στις Σέρρες.


157


30-09-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος για παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων και καθηκόντων.


158


02-10-2018
Δελτίο Τύπου έκφρασης συμπαράστασης στους συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ. που διώκονται και σέρνονται στα δικαστήρια.


159


02-10-2018
Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.


160


03-10-2018
Παρέμβαση Ε.Α.Κ.Π. προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για χορήγηση εκπαιδευτικών αποζημιώσεων και προκαταβολή εξόδων εκτός έδρας.
161
03-10-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 03-10-2018.


162


07-10-2018
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 03-10-2018.


163


08-10-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για τις ζημιές από τις πλημύρες στο Π.Κ. Μαντουδίου.


164


09-10-2018
Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. με αφορμή τις δηλώσεις του πυροσβέστη Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη για τον φασισμό.


165


11-10-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την στάση του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σχετικά με την χορήγηση αδειών.

166

12-10-2018`
2η Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. για την απρόσκοπτη και χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή των πυροσβεστών στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
167
14-10-2018
Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
168
14-10-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 14-10-2018

169

15-10-2018
2η Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για την άμεση εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών στέγασης και υγιεινής του προσωπικού που στελεχώνει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαντουδίου.
170
16-10-2018
Παραχώρηση συνέντευξης εκλεγμένων στελεχών της Ε.Α.Κ.Π. στο Π.Α.ΜΕ. web radio.


171


18-10-2018
Ενημερωτικό σημείωμα της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα της παρέμβασης γι το Π.Κ. Μαντουδίου.
172
22-10-2018
Αναγγελία της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Μακεδονίας.


173


23-10-2018
Προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας στις 25-10-2018.


174


25-10-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ Στερεάς Ελλάδας στις 25-10-2018.


175


29-10-2018
Παρέμβαση – Καταγγελία της Ε.Α.Κ.Π. προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την πυρκαγιά στην Σιθωνία Χαλκιδικής.


176


30-10-2018
Πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. της Ένωσης στις 30-10-2018.


177


30-10-2018
Ανακοίνωση για την περιοδεία της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου σε Υπηρεσίες της Λέσβου.


178


31-10-2018
Περιοδεία Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου σε υπηρεσίες της Λέσβου και συγκεκριμένα: Στις 31-10-2018, σε Π.Κ. Πλωμαρίου, Π.Κ. Αγιάσου, Π.Υ. Μυτιλήνης και Π.Κ. Καλλονής.


179


31-10-2018
Προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου για συζήτηση θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου στις 31-10-2018.


180


02-11-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων.


181


02-11-2018
Κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για μαζική στήριξη στις εκλογές για το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων – Αποσπάσεων.


182


05-11-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου για τα αποτελέσματα του Δ.Σ. της Ένωσης και της περιοδείας της Ε.Α.Κ.Π. στις υπηρεσίες της Λέσβου στις 31-10-2018.


183


05-11-2018
Ιδρυτική Διακήρυξη και κάλεσμα υπερψήφισης του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.


184


10-11-2018
Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για την καταβολή αναδρομικών αποδοχών των ειδικών μισθολογίων.


185


12-11-2018
Παρέμβαση της Ε.Α.Κ.Π. προς την κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για προσπάθεια διακίνησης ψηφοδελτίων.


185


14-11-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 14-11-2018 στην Φιλιππιάδα.

186

14-11-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την 17 Νοέμβρη 2018 και την συμπλήρωση 45 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1943 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία.



187



18-11-2018
Κάλεσμα Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της Ε..Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου.


188


21-11-2018
Νέα παρέμβαση Ε.Α.Κ.Π. για την απαξιωτική στάση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών.


189


23-11-2018
Συμμετοχή της Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου στη Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου.
190
25-11-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για την φυλάκιση της καθαρίστριας
191
27-11-2018
Κάλεσμα Ε.Α.Κ.Π. για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28-11-2018


192


28-11-2018
Συμμετοχή εκπρόσωπου της Ε.Α.Κ.Π. Δυτικής Ελλάδας στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λευκάδα στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας.


193


28-11-2018
Συμμετοχή μελών της Ε.Α.Κ.Π. Ηπείρου στην απεργιακή συγκέντρωση στα Ιωάννινα στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας.


194


02-12-2018
Ανακοίνωση Δελτίο Τύπου Ε.Α.Κ.Π. Βορείου Αιγαίου για την Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου.


195


04-12-2018
Καταγγελία Ε.Α.Κ.Π. για την επιχείρηση φίμωσης και ποινικοποίησης του αγωνιστικού συνδικαλισμού.

196

04-12-2018
Συμμετοχή εκλεγμένου μέλους της Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)  που συναντήθηκε με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στις 04-12-2018.


197


04-12-2018
Συμμετοχή εκλεγμένου μέλους της Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 04-12-2018 στην Αθήνα.


198


07-12-2018
Ανακοίνωση Ε.Α.Κ.Π. για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και για την συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


199


13-12-2018
Συμμέτοχη της Ε.Α.Κ.Π. στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ Στερεάς Ελλάδα την ίδια ημέρα.
200
26-12-2018
Ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. για περιοδεία σε Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Μαγνησίας.





ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Θεσσαλονίκη 17-18-19 Ιουνίου 2019

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταθέτει ως ψήφισμα για το 23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, τη θέση και την πρότασή της για την αγωνιστική δράση που θα πρέπει να αναλάβει άμεσα, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των πυροσβεστών. 
Η πρότασή μας αποτελεί την κατάλληλη απάντηση απέναντι στις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προωθούν με μεγαλύτερη ένταση την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει, υποβαθμίζουν την πυρασφάλεια και την δασοπροστασία της χώρας δημιουργώντας τραγωδίες όπως της περσινής αντιπυρικής περιόδου στην Ανατολική Αττική, και όλα αυτά για να ισχυροποιηθούν και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: 
Ø Έναρξη κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με σταδιακή κλιμάκωσή τους. Πραγματοποίηση άμεσα συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη Βουλή και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως υπάλληλοι του Π.Σ. και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών μας και του συστήματος πυρασφάλειας. 
Ø Με την λήξη των εργασιών του συνεδρίου να οργανωθεί συνέντευξη τύπου από το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με διαπαραταξιακή συμμετοχή και την προβολή ειδικού προπαγανδιστικού σποτ στα Μ.Μ.Ε. για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις δομές της πυροπροστασίας και για τα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών. Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών να στηθούν μόνιμα στέκια σε κεντρικά σημεία των μεγαλουπόλεων, για την διανομή ανάλογου περιεχόμενου προπαγανδιστικού υλικού, καθώς επίσης να γίνετε κατά περιόδους η διακίνηση του και στα διόδια των κεντρικών οδικών αξόνων με σκοπό την πλατιά ενημέρωση του κοινού. 
Ø Για την καλύτερη οργάνωση με σκοπό τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν περιοδείες από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ( με πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί έγκαιρα με ανακοίνωση ), σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για το σύνολο των αρνητικών εξελίξεων που τσακίζουν τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως και όλων των εργαζομένων και του λαού. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των πυροσβεστών για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να κατανοηθεί από όλους η αναγκαιότητα για οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων, με τη συμμετοχή των περισσότερων συναδέλφων και την απαιτούμενη προετοιμασία.
Ø Να γίνει ανάρτηση πανό σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας. 

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ
Ø Προς όλους τους 5ετούς θητείας και τους συμβασιούχους συναδέλφους και τα συνδικάτα τους, για κοινή κάθοδο στους αγώνες με μαζικό – δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Για κοινή συμπόρευση και κοινό αγώνα, σε σωματεία και συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας τους αφορούν άμεσα, αφού στοχεύουν στην αναβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας και την ενίσχυση των υπηρεσιών μας, προς όφελος της προστασίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου, στόχοι που πρέπει να γίνουν υπόθεση του ίδιου του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

ΒΑΣΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
· Αύξηση των κρατικών δαπανών για το Πυροσβεστικό Σώμα για την πλήρη κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του, την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την αναβάθμιση της πυρασφάλειας για το λαό. Άμεση αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης του Π.Σ., σε πρώτη φάση, στα επίπεδα του 2009 ( 500 εκατομμύρια ευρώ περίπου ). 
Δημιουργία ασφαλούς δικτύου πρόληψης και πυροπροστασίας σε όλη τη χώρα, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου. Κατάργηση των αντιδασικών νόμων και απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα δάση. 
Κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων ( Π.Δ. 93/2014 και 13/2017 ) που ξεσπιτώνουν τους πυροσβέστες με μεταθέσεις και μετακινήσεις, διαλύουν τον προσωπικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό και παράλληλα αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες των περιοχών που υπηρετούσαν πριν να ξεσπιτωθούν. Όχι στις μετακινήσεις - ξεσπίτωμα των πυροσβεστών σε μόνιμες δομές στην Αθήνα, που προωθεί η κυβέρνηση για τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι μετακινήσεις αυτές εκτός από τα καινούργια σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσουν σε αρκετούς συναδέλφους μας, θα αποδυναμώσουν κι άλλο την ήδη μειωμένη δύναμη αρκετών περιφερειών της χώρας και θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την πυρασφάλεια στις περιοχές τους. Καμία μετακίνηση για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με φύλλα πορείας. Σύσταση νέου αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων, που ως προϋπόθεση θα έχει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, για την κάλυψη όλων των κατά τόπους πραγματικών κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις υπηρεσίες τους, όλοι οι συνάδελφοι που ξεσπιτώθηκαν με μεταθέσεις και μετακινήσεις και μέχρι να γίνει αυτό, να τους παρέχεται δωρεάν διαμονή σε κατάλληλες κατοικίες ή χορήγηση αντίστοιχου στεγαστικού επιδόματος και επιδόματος σίτισης, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με ευθύνη της υπηρεσίας και του κράτους. Όχι στις προτάσεις του προεδρείου και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, όπου και εκεί για ξεσπίτωμα συναδέλφων γίνεται λόγος. Αποκατάσταση όλων των συναδέλφων που υπέστησαν αδικίες, από τις διαχρονικές παράνομες αποφάσεις και τις στρεβλώσεις στο καθεστώς των Μεταθέσεων. 
Μονιμοποίηση με σταθερές υπηρεσιακές σχέσεις όλων των 5ετούς θητείας και των εποχικών συμβασιούχων συναδέλφων, στο Πυροσβεστικό Σώμα, τη Δασική Υπηρεσία και τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό. 
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω των πανελληνίων εξετάσεων για να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις του Π.Σ. και να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες μας. 
Καμιά κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας, πυροσβεστικής υπηρεσίας και πυροσβεστικού κλιμακίου και αναβάθμισή τους με πλήρη στελέχωση σε μόνιμο προσωπικό, κατάλληλο εξοπλισμό και υποδομές. Ίδρυση νέων πυροσβεστικών υπηρεσιών όπου απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, η εξέλιξη της επιστημονικής – τεχνολογικής ανάπτυξης των υποδομών και η προστασία του φυσικού μας πλούτου. 
· Αναβάθμιση της λειτουργίας και της εκπαίδευσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των κλιμακίων. 
· Πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευόμενων δοκίμων πυροσβεστών και αξιωματικών με το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό και την δημιουργία ενός άρτιου εκπαιδευτικού προγράμματος, που να εμπεριέχει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο όλα τα απαραίτητα δεδομένα και την υλικοτεχνική υποδομή για την πληρότητα της επαγγελματική τους κατάρτισης.
· Τοποθετήσεις αξιωματικών σε όλα τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια προκειμένου να εκτελούν τα καθήκοντα των προϊσταμένων, για να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση του προσωπικού και η λειτουργία των Κλιμακίων.
· Κατάργηση της στρατικοποίησης του Π.Σ. με δομή πολιτικού σχεδιασμού και αποχαρακτηρισμό του από Σώμα Ασφάλειας, στην βάση του κοινωνικής του αποστολής. 
· Κατάργηση του αντιδραστικού και αναχρονιστικού εσωτερικού κανονισμού υπηρεσίας ( Κ.Ε.Υ.Π.Σ. ) και εφαρμογή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα με τις απαραίτητες φιλεργατικές ρυθμίσεις. 
Ανανέωση των πυροσβεστικών οχημάτων και άμεση απόσυρση όλων των πεπαλαιωμένων. Αποκατάσταση των βλαβών και αντικατάσταση όλων των φθαρμένων και μη προβλεπόμενων ελαστικών των οχημάτων. Ετήσιος τεχνικός έλεγχος όλων των οχημάτων της υπηρεσίας, από τα κρατικά Κ.Τ.Ε.Ο. 
Προμήθεια αξιόπιστου, σύγχρονου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών καθώς και προμήθεια συσκευών ελέγχου ποιότητας του αέρα των φιαλών σε όλες τις Π.Υ. που έχουν αεροσυμπιεστές πλήρωσης αέρα. 
Αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως Βαρύ Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο με την θέσπιση και εφαρμογή των απαιτούμενων αυξημένων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην υπηρεσία κατά την διάρκεια των εγγενών δραστηριοτήτων, που η έλλειψή τους αποτελεί την κύρια αιτία της πλειοψηφίας των τραυματισμών και των θανάτων των συναδέλφων μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καταγραφή των επαγγελματικών ασθενειών και των αιτιών που τις προκαλούν. Πλήρη και τακτικό ιατρικό έλεγχο όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν εμπλακεί σε συμβάντα, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με ασθενοφόρο στην διάρκεια των μεγάλων συμβάντων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών υγείας και ατυχημάτων. Επιστροφή των 9 ασθενοφόρων στο Π.Σ. Εξασφάλιση των απαραίτητων, σύγχρονων εγκαταστάσεων για την ξεκούραση και την ανθρώπινη - αξιοπρεπή μεταφορά και διαβίωση των πυροσβεστών, κυρίως όταν συνδράμουμε σε δασικές πυρκαγιές άλλων περιφερειών μακριά από την έδρα μας και ανάληψη όλου του κόστους από την Υπηρεσία. 
Χορήγηση πλήρους διοικητικής μέριμνας σε όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους κατά την διάρκεια εμπλοκής σε μεγάλα συμβάντα που απαιτούν και ενίσχυση από όμορες περιοχές, με την χορήγηση ολοκληρωμένου γεύματος και συνεχή τροφοδοσία πόσιμου νερού. 
Μετεγκατάσταση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων που στεγάζονται σε ακατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας. Ένταξη των απαιτούμενων έργων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή σε αντίστοιχα προγράμματα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Επαρκή καθαριότητα στους χώρους εργασίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις. 
Προστασία του ωραρίου από τις υπερβάσεις και τις καταστρατηγήσεις, με πρόσθετη υπηρεσία και συνεχείς επιφυλακές. Να καταργηθούν οι επιφυλακές, που γίνονται χωρίς να υπάρχουν συμβάντα σε εξέλιξη, καθώς και αυτές που γίνονται για καλύψουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες του Π.Σ. ( στάδια, προληπτικές επιφυλακές, κάλυψη και στελέχωση προσωπικού σε Π.Υ. και Π.Κ. λόγω των μεγάλων ελλείψεων, όταν υπάρχουν συμβάντα ). 
Χορήγηση των γονικών αδειών και διευκολύνσεων στο σύνολο των υπαλλήλων του Π.Σ. με πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. ( Με τα Π.Δ. 82/2016 και 72/2017 διατηρούνται αρκετοί περιορισμοί στη χορήγηση των αδειών κύησης και διακόπτεται η άδεια ανατροφής τέκνου τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Παράλληλα μειώνονται και οι άδειες των εξετάσεων των πυροσβεστών, που είναι σπουδαστές, φοιτητές κ.α. ). 
· Κατάργηση του νέου αντιδραστικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και πλήρη επαναφορά των οικονομικών απωλειών στα επίπεδα του 2009, με ενσωμάτωση επιδομάτων στον βασικό μισθό. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη για όλους τους υπαλλήλους του Π.Σ. Θέσπιση ειδικών επιδομάτων για τους κατόχους διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Χορήγηση επιδόματος για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή φύση της εργασίας. 
Πραγματική χρηματική αμοιβή της υπερωριακής υπηρεσίας, καταβολή αποζημίωσης για τις Κυριακές, τις εξαιρέσιμες ημέρες και για τα νυχτερινά, όπως καταβάλλεται σε όλους τους πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους. Η συλλογή υπέρογκου αριθμού ρεπό είναι κοροϊδία, ενώ ακόμα και αυτά δεν χορηγούνται, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό. Πληρωμή των οφειλόμενων ρεπό. 
· Πληρωμή των οφειλόμενων οδοιπορικών εξόδων και εκπαιδευτικών αποζημιώσεων στους δικαιούχους συναδέλφους, σύμφωνα με ότι προβλέπει η νομοθεσία. 
Κατάργηση του νόμου 4249/14 για την αναδιοργάνωση του Π.Σ., που επιβάλλει στον εργασιακό μας χώρο αρκετές διατάξεις που είχαν προαποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με αφορμή την κρίση, εφαρμόζονται μέσω των μνημονίων και αναμένεται να επεκταθούν περισσότερο ( διεύρυνση ελαστικών υπηρεσιακών σχέσεων και εποχικότητας, σωρηδόν μεταθέσεις, αξιολόγηση του προσωπικού, συγχώνευση - κατάργηση υπηρεσιών, εμπορευματοποίηση δομών του Π.Σ. κ.α. ). 
Κατάργηση του άρθρου 78 του νόμου 4368/2016, που μας επιβαρύνει με νέες αρμοδιότητες ( καθήκοντα οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας ), λόγω έλλειψης προσωπικού στον συγκεκριμένο τομέα της Υγείας. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής θα είναι η μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας, η νέα αποδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος και η μεγαλύτερη υποβάθμιση των ήδη ανεπαρκών παροχών και των Κέντρων Υγείας και του Π.Σ., προς τον ελληνικό λαό. 
· Όχι στην υποκατάσταση πυροσβεστικών υπηρεσιών από τον εθελοντισμό, που αξιοποιείται ως όχημα για να συρρικνώνεται το προσωπικό και οι υποδομές του Πυροσβεστικού Σώματος και για να καταργούνται δικαιώματά μας. Άμεση κατάργηση των διατάξεων του Νόμου 4029/2011 που προβλέπουν την ίδρυση εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών με ευθύνη των δήμων, για να περάσει σταδιακά η υποχρέωση του κράτους για παροχή οργανωμένης πυρασφάλειας σε ανταποδοτική βάση σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων. 
Συμμετέχουμε στους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. ΕΝΩΜΕΝΟΙ μόνιμοι, Π.Π.Υ., εποχικοί πυροσβέστες, μαζί με τους εργαζομένους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους ανέργους και τη νεολαία, οργανώνουμε τον αγώνα μας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ρήξης και ανατροπής με τις πολιτικές που μας διαλύουν τη ζωή και στοχεύουν να καταργήσουν όσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει. Προτείνουμε την οργανωμένη και μαζική συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων μας, σε όλες τις διαδηλώσεις του αγωνιζόμενου λαού, που θα θέτουν ως βασικό διεκδικητικό πλαίσιο πάλης:
§ Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 για όλους τους εργαζόμενους, καθώς και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Όχι μόνο την εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. που αφορούν ένα μέρος των μεγάλων μειώσεων που έχουμε υποστεί ως ένστολοι. 
§ Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και την αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια για όλους, με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Την επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης. Την κατάργηση όλων των νόμων που προωθούν τη μετατροπή των ασφαλιστικών μας ταμείων, σε επαγγελματικά, με στόχο να οδηγήσουν απευθείας τα χρήματά μας στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών εταιριών και των τραπεζών. Η επαγγελματική ασφάλιση που προωθούν από κοινού τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, θα μας κάνει πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρήσεων υγείας. Θα παραδώσει τα αποθεματικά των ταμείων μας, τα δικά μας χρήματα και κρατήσεις, για να τα κάνουν επενδύσεις τα κοράκια των μεγάλων επιχειρήσεων.
§ Τη δημιουργία Ενιαίου, Καθολικού, αποκλειστικά Δημόσιου, Δωρεάν, Υποχρεωτικού, σύγχρονου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
§ Την επέκταση του θεσμού βαρέων, ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων, σε όλους τους εργασιακούς χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις. 
Απαιτούμε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας να πάρει πίσω τις προτάσεις που έχει καταθέσει για τις μεταθέσεις και τις μετακινήσεις, την επαγγελματική ασφάλιση κ.λ.π. που είναι παραπλήσιες με τα μέτρα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και καταργούν τα δικαιώματα των πυροσβεστών.
Καταδικάζουμε τις άθλιες τακτικές της πλειοψηφίας της Γ.Σ.Ε.Ε. που μέσα από διαδικασίες συνεδρίων με την συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων και ανθρώπων της εργοδοσίας, στόχο έχουν τον αγωνιστικό και διεκδικητικό αφοπλισμό της εργατικής τάξης και την παράδοση της ανεφ όρων στα εργοδοτικά συμφέροντα. 
Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και την κατάργηση όλου του αντεργατικού και αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου. Διεκδικούμε και απαιτούμε ως βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του συνολικού πλαισίου των αιτημάτων μας, τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και την παράλληλη κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αντιστεκόμαστε μαζί με το λαό, ενάντια στους ανταγωνιστικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της πατρίδας μας στα πολεμικά σχέδια των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, που εντείνεται από τη σημερινή κυβέρνηση για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών της ντόπιας αστικής τάξης και βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το λαό μας με το ενδεχόμενο μιας γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή. Παλεύουμε για την ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών και την προάσπιση των κατοχυρωμένων κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κρατούνται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, εξαιτίας των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτούμε την προστασία τους από το κράτος, ενάντια στη δράση των εγκληματικών ομάδων και των δυνάμεων που καλλιεργούν την ξενοφοβία, το μίσος και τον ρατσισμό.
Απομονώνουμε το ναζιστικό - εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που δημαγωγεί για τα προβλήματα μας, ενώ στο πρόγραμμά της υποστηρίζει την κατάργηση του συνδικαλισμού και στο Πυροσβεστικό Σώμα. Θέλει τα Σώματα Ασφαλείας να εντείνουν ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό και την καταστολή, προς τους εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται για το δίκιο τους. Επιδιώκει την εμπλοκή της χώρας μας σε επεμβάσεις και πολεμικές συρράξεις σε βάρος άλλων λαών, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών που στηρίζει. 
Η πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. αποτελεί βασική υποχρέωση της Ομοσπονδίας, απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπεί. Θεωρούμε ότι ο προσανατολισμός των συνδικαλιστικών οργάνων πρέπει να είναι αγωνιστικός - διεκδικητικός, με τη ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας, ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Σας καλούμε να στηρίξετε και να ψηφίσετε τις προτάσεις μας για αγωνιστικές δράσεις.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/