Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε από τη χτεσινή καταιγίδα στη Ρόδο, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο  ανθρώπινες  ζωές και ν’αγνοείται  ένας εκπαιδευτικός, ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι ο κόσμος είναι στο έλεος των καιρικών φαινομένων από τις μεγάλες ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία του νησιού.
Παρ’ όλο που οι καταστροφές από τις πλημμύρες του 2011, χτύπησαν συναγερμό για το οριακό σημείο που βρισκόταν το νησί σχετικά με την έλλειψη υποδομών για την αντιπλημμυρική προστασία, η Τοπική Διοίκηση, Δήμος και Περιφέρεια συνέχισαν να αδιαφορούν εγκληματικά και έχουν τεράστια ευθύνη για τη στάση τους αυτή που επιδείνωσε τις συνέπειες.
Τα έργα «πασαλείμματα»,  που περνούσαν στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, για την δήθεν αποκατάσταση των ζημιών ήταν καταφανής κοροϊδία των κατοίκων, για να τους εφησυχάζουν ότι  είναι ασφαλείς από παρόμοιες καιρικές συνθήκες.
 Αντίθετα , δεν λυπόντουσαν το χρήμα για την προβολή των μεγαλοξενοδόχων, την επιδότησή τους  με εκατομμύρια ευρώ , δεν δίσταζαν να ξεπουλούν δασικές εκτάσεις και προστατευόμενες περιοχές της Ρόδου σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα,  ενώ  την ίδια στιγμή απαξίωναν  και υποβάθμιζαν  τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την προστασία του νησιού. 
Η ανυπαρξία μηχανισμών προστασίας , πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών από τις πλημμύρες, η πλήρης εγκατάλειψη της καθαριότητας των περιοχών των ρεμάτων και των ποταμών που διασχίζουν την Ιαλυσό, τη Κρεμαστή, τη Παστίδα, την Αρχάγγελο και τη Λάρδο, είχαν  σαν συνέπεια να χαθούν ανθρώπινες ζωές και να καταστραφούν περιουσίες, σπίτια και καταστήματα.
Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί της Ρόδου, επιβάλλει εκ των πραγμάτων την ανάγκη να ληφθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα.
Να συγκληθούν άμεσα το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο για τη λήψη μέτρων που θα αφορούν την αποζημίωση στους πληγέντες, την διευκόλυνσή τους σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την καταστροφή των σπιτιών και των καταστημάτων τους, την κατεπείγουσα χρηματοδότηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ρόδος 23 Νοέμβρη 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/