Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατικής τάξη του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να προβληματιστεί για τα τραγικά γεγονότα από την πρόσφατη καταιγίδα στο νησί .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί το σύνολο της εργατικής τάξης του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να προβληματιστεί πολύ σοβαρά για τα τραγικά γεγονότα  από την πρόσφατη καταιγίδα στο νησί . Είναι όντως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν τέτοια τραγικά αποτελέσματα, ή  είναι η διαχρονική απαξίωση  των μέτρων ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής και  του περιβάλλοντος;
Πώς  είναι δυνατόν οι  πολιτικές που συνθλίβουν καθημερινά τις ζωές μας στα σύγχρονα κάτεργα των λουσάτων νεόδμητων και ανακαινισμένων ξενοδοχείων με χρήμα ζεστό βγαλμένο από τον ιδρώτα των εργαζόμενων της χώρας μας, να πάρουν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας; Είναι η ίδια πολιτική που υπερασπίζεται την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, που στέλνει εκατομμύρια στην ανεργία , στη κατάθλιψη στην μιζέρια και τους ζητά κι από πάνω να πληρώσουν κάθε σπιθαμή  γης  που τους άφησαν κληρονομιά η οικογένεια τους. Είναι οι ίδιες πολιτικές που υπηρέτησαν διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΠΟΛΑΝ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και εκείνα τα κόμματα όπως ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α που παρουσιάζονται σαν αντιμνημονιακά  και αντισυστημικά , αλλά στην ουσία υπηρετούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί την ανταποδοτικότητα των δημοσίων έργων και την εξασφάλιση εγγυημένου καπιταλιστικού κέρδους.
Πρέπει ή δεν πρέπει να απολογηθούν οι απολογητές της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού που απαιτούν και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  για να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα και στους χώρους εργασίας  με εντατικοποίηση της  σύγχρονης δουλείας, αλλά  και εκτός χώρου εργασίας στο έλεος της κυβερνητικής θεομηνίας;
Ολοι  όσοι  προσκύνησαν τον ‘’Καλλικράτη’’ αλλά και προηγούμενα τον ‘’Καποδίστρια’’ από θέσεις  εκλεγμένων της Τοπικής Διοίκησης είναι υπεύθυνοι για μια σειρά ενέργειες  που υποβάθμιζαν σταδιακά και συστηματικά το οικιστικό περιβάλλον δίνοντας το βορά στις ορέξεις των εργολάβων και των  επιχειρηματιών του ξενοδοχειακού κεφαλαίου.
Ας απαντήσουν: σε πιο Πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο με εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια  υπήρχε πρόβλεψη –μελέτη για:
-αντιμετώπιση του φαινομένου της ερημοποίησης που αρχίζει να εμφανίζεται απειλητικά στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας;
-προστασία των δασών , των αιγιαλών  και όλης της δημόσιας γης την στιγμή που οικισμοί και ξενοδοχειακά συγκροτήματα συνεχίζουν να επεκτείνονται σε παραλιακά μέτωπα  και δίπλα σε ρέματα εμποδίζοντας  την εκβολή των ομβρίων;
-εκτέλεση έργων και λήψης  μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας , όπως αναδασώσεις και συστήματα  μικροφραγμάτων;
και τέλος ,τι έγιναν οι μελέτες  του 2012 για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιαλυσού και παλαιότερες  που αφορούσαν άλλες περιοχές του νησιού;
 Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι!
Η συστηματική απαξίωση του περιβάλλοντος που πραγματοποιείται  μεθοδικά εδώ και δεκαετίες στο νησί έχει ένοχο και συνεργάτες. Είναι  η έλλειψη μέτρων δασοπροστασίας, αντιπλημμυρικών έργων, οι απολύσεις των υπαλλήλων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η απαξίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο εγκιβωτισμός ποταμών σε οικιστικά συγκροτήματα, η  επέκταση οικισμών χωρίς Πολεοδομική Μελέτη, η δόμηση ρεμάτων με την ανοχή και την συνενοχή των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν και των εκλεγμένων πλειοψηφιών στην Τοπική Διοίκηση.
Ας απαντήσουν οι παλαιότεροι και οι νυν Δήμαρχοι –Αντιδήμαρχοι, οι Νομάρχες-Αντινομάρχες, Περιφερειάρχες- Αντιπεριφερειάρχες , παλιοί και νέοι βουλευτές του Νομού που’’ ανεβαίνουν τώρα στα κεραμίδια΄΄  για νόμους της ανομίας από 2001 μέχρι σήμερα:
Νόμος  2971/2001 που επιτρέπει την τσιμεντοποίηση των αιγιαλών  και των παραλιών. Νόμος 3105/2003 που επιτρέπει  στην Εταιρεία  Τουριστικών Ακινήτων να αίρει την προστασία μεγάλων τμημάτων του αιγιαλού και των παραλιών γύρω από τις τουριστικές μονάδες του ΕΟΤ και τις παραχωρεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Νόμος  2742/2011 με τον οποίο παραχωρούνται δάση και Εθνικοί  Δρυμοί στο μεγάλο κεφάλαιο , προκειμένου να κατασκευάσει και να εκμεταλλευτεί με προνομιακούς όρους  και κίνητρα διάφορα Αιολικά Πάρκα.Η τροπολογία στο νόμο 3127/2003 για τη σύνταξη  του Εθνικού Κτηματολογίου, με την οποία αίρεται το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου  και χαρίζονται χιλιάδες δημόσιες εκτάσεις , που βρίσκονται εντός σχεδίων πόλης και έχουν  τσιμεντοποιηθεί , στους καταπατητές. Ο νόμος 3044/2002 περί μεταφοράς συντελεστή δόμησης που επιτρέπει να χτιστούν μέχρι και  τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε περιοχές με τεράστιο ενδιαφέρον και πλήθος άλλων ‘’φωτογραφικών ‘’διατάξεων που νομιμοποιούν συσσωρευμένες παρανομίες.
Η Γραμματεία  του Π.Α.ΜΕ  καλεί τον εργατόκοσμο της περιοχής ,τους άνεργους , τις νέες και τους νέους να αναρωτηθούν και να απαντήσουν μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ, την ΕΕ που τσακίζει την ζωή τους και κερδοσκοπεί ασύστολα στο περιβάλλον στα ερωτήματα :ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ;
Η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος στα πλαίσια  της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων δεν μπορεί να υπάρξει αφού και αυτό αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα. Η αντιπλημμυρική προστασία καθώς και η αντισεισμική θωράκιση του νησιού είναι ασύμβατα με την δράση του επιχειρηματικού τουριστικού κεφαλαίου  και των κατασκευαστικών ομίλων.
Το ΠΑΜΕ  καλεί τα Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο νησί να συνεδριάσουν και να εντάξουν στο διεκδικητικό τους πλαίσιο τα μέτρα , που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων  και θα σχετίζονται και με την  θωράκιση του νησιού από πλημμύρες, σεισμούς ,πυρκαγιές, καύσωνα. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και υπόθεση κυρίως του εργατικού ,λαϊκού κινήματος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ  ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ . Ο  Ο.Α.Ε.Δ  ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/