Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της πολιτικής που καταδικάζει τα Άτομα με Αναπηρίες σε κοινωνικό αποκλεισμό»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3 Δεκεμβρίου 2012

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία γιορτάζεται σήμερα και στη χώρα μας με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Επικράτεια, ενάντια στην ασκούμενη πολιτική που θέτει τα Άτομα με Αναπηρίες στο περιθώριο της κοινωνίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ με σκοπό οι κυβερνήσεις, οι οργανισμοί και οι κοινωνίες, να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Ο σημερινός εορτασμός στη χώρα μας κάθε άλλο παρά περήφανους μας κάνει να νιώθουμε. Η τρικομματική κυβέρνηση, αντιμετωπίζει τα Άτομα με Αναπηρίες ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού» έχει νομοθετήσει μέτρα με τα οποία καταργεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους και ορθώνει νέα, ψηλότερα τείχη στην προσπάθεια των ΑμεΑ για ενεργή ένταξη στον κοινωνικό ιστό.
Η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται και αποτυπώνεται στα ψηφισθέντα νομοσχέδια, αντιμετωπίζει τα Άτομα με Αναπηρίες ως οικονομικό κόστος που πρέπει να περικοπεί. Όχι μόνο δεν διασφαλίζει τα δικαιώματά τους, αλλά αντίθετα τους εξασφαλίζει «προνομιακή» θέση στον σύγχρονο «ΚΑΙΑΔΑ» της κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Ο ΚΑΙΑΔΑΣ, όπου στην αρχαιότητα οι Σπαρτιάτες έριχναν τα ανάπηρα βρέφη προκειμένου να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους, αναβιώνει στις μέρες μας μέσα από την πολιτική που η τρικομματική κυβέρνηση εφαρμόζει, η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των Ατόμων με Αναπηρίες.
Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πιστοί στις αξίες μας για μια κοινωνία των πολιτών χωρίς αποκλεισμούς, δίνουμε καθημερινά τον αγώνα δίπλα στα Άτομα με Αναπηρίες, μαζί με όλους όσοι στρατεύονται στον κοινό σκοπό για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Από το Πολιτικό γραφείο
Τζένης Βαμβακά
Βουλευτού Β’ Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708180, 210 4929349
E-mail : vamvaka@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/