Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 

Συνάδελφοι, 

Στις 16 Μαΐου έγιναν εκλογές στο Σύλλογό μας. 
Θέλουμε καταρχήν, να σφίξουμε το χέρι στους συναδέλφους, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τμήματός μας, που αντιστάθηκαν στην υπονόμευση, στα καλέσματα για αποχή και διάλυση και πήραν μέρος στις εκλογές του Συλλόγου. 
Το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε, είναι ειδικά σε αυτές τις συνθήκες πολύ σημαντικό πρώτα απ’ όλα για τους ίδιους τους φοιτητές. Αυτό ακριβώς είναι «καρφί στο μάτι», όσων έχουν κάτσει στο σβέρκο των φοιτητών όλα αυτά τα χρόνια και έχουν οδηγήσει το Σύλλογο στην απαξίωση και την αδράνεια. 
Συγκεκριμένα οι δυνάμεις τις ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που στις προηγούμενες εκλογές πλειοψήφισαν αμέσως μετά εξαφανίστηκαν. Αρνούνταν να συνεδριάζει το Διοικητικό συμβούλιο, να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις. Όχι όμως τυχαία! Αλλά γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους. Να βάζουνε εμπόδια στην οργάνωση της πάλης για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν. Απείχαν ακόμα και από τις διαδικασίες της προετοιμασίας των εκλογών. 
Από την άλλη οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ που όλο τον χρόνο εξόρκιζαν κάθε προσπάθεια να οργανωθεί έστω μια διαμαρτυρία, έκαναν ανοιχτή προσπάθεια να πείσουν τους φοιτητές να απαξιώσουν, να διαλύσουν στην ουσία το Σύλλογό τους. Δηλαδή να πυροβολήσουν τα πόδια τους! 
Ένα σημαντικό τμήμα των μελών τους Συλλόγου μας, γύρισε την πλάτη και στους δυο. Το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε, είναι ελπιδοφόρο, είναι ένα πρώτο στέρεο βήμα σε μια προσπάθεια να αλλάξει η μέχρι τώρα απαράδεκτη κατάσταση. Όμως αυτή η μάχη δεν τέλειωσε την ημέρα των εκλογών! 
Με ένα στόμα – μια φωνή, ενωμένοι ΔΑΠ και ΕΑΑΚ, επιχείρησαν με πολύ βρώμικο τρόπο να πουν ότι οι εκλογές στο Σύλλογό μας ήταν άκυρες και παράνομες. 
Με διάφορα πραγματικά γελοία «επιχειρήματα», όπως την απίθανη απαίτησή τους να δοθεί έδρα του Διοικητικού Συμβουλίου στα λευκά ψηφοδέλτια (!!), προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, κινητοποιώντας δυνάμεις της ΟΝΝΕΔ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από όλο το νησί και όχι μόνο. 
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εκφοβίζουν και να εκβιάζουν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, με ανώνυμα τηλεφωνήματα δήθεν δικηγόρων ή ακόμα και με εκφοβισμό ότι θα στείλουν εξώδικα και μηνύσεις στις οικογένειες τους. Όσο για τις βρισιές και την χυδαιότητά τους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο! 
Και οι δύο μαζί προσπάθησαν οι νεολαία να μην πάρει θέση, ο Φοιτητικός μας σύλλογος να μην εκλέξει αγωνιστές, αλλά να διαλυθεί ! Η προσπάθεια τους αυτή έπεσε στο κενό. 
Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να βγάλει συμπεράσματα από το τι συμβαίνει όταν συναντιούνται οι πολιτικές δυνάμεις που στους κόλπους τους έχουν ακόμη και υμνητές της Χούντας με τους γιαλατζί αντιφασίστες. 
Κάθε φοιτητής και φοιτήτρια θα πρέπει να κάνει δική του υπόθεση την υπεράσπιση του Φοιτητικού Συλλόγου. Είναι δική μας ευθύνη η ενίσχυση του αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας , των σπουδών και της ζωής που έχουμε ανάγκη. 
Για αυτό πρέπει όλοι μας να πάρουμε θέση , αυτός είναι ο αγώνας για σύλλογος που οι φοιτητές με την γνώμη και την δράση τους θα έχουν στα χέρια τους ένα όπλο , για δημόσια και Δωρεάν Παιδεία , το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά , σταθερή και μόνιμη με δικαιώματα. 
Το νέο Δ.Σ. και όλος ο Σύλλογος δυναμώνουμε την μάχη στο Πανεπιστήμιο για την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για σύλλογο ζωντανό. 
Πριν τις εκλογές δηλώναμε ανοιχτά ότι κάθε ψήφο θα την καταθέσουμε στον αγώνα για να χαράξουμε άλλο δρόμο για την ζωή και το μέλλον που μας αξίζει. 
Σήμερα είμαστε εδώ, ενάντια στα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, ως εκλεγμένοι στο νέο αγωνιστικό ΔΣ του συλλόγου μας και δηλώνουμε ότι παλεύουμε για: 
Ø Για ζωντανό –μαχητικό Φοιτητικό Σύλλογο με τους φοιτητές στην πρώτη γραμμή με τη γνώμη τους, τη δράση τους, τα όνειρά τους 
Ø Για ολοκληρωμένη μόρφωση όπου το κράτος θα καλύπτει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για την ολοκλήρωση των σπουδών μας με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό 
Ø Για Φοιτητικό Σύλλογο που θα αναπτύσσει πολιτιστική, καλλιτεχνική, μορφωτική δραστηριότητα κόντρα τη ναρκωκουλτούρα και τον ατομικό δρόμο. 
Ø Για Φοιτητικό Σύλλογο σε σύνδεση με τα εργατικά σωματεία για την ενημέρωση, την κοινή δράση με επιστημονικές ημερίδες και άλλες ενημερωτικές δραστηριότητες. 
Ø Για Πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, που θα προετοιμάζει τους αυριανούς μισθωτούς επιστήμονες να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους στην πρόοδο και ευημερία του λαού. 
Το νέο Δ.Σ. το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΤΕΠΑΕΣ πρόγραμμα πολύμορφων δράσεων και δραστηριοτήτων έως και το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς. 
Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τμήματος, ακόμα και εκείνους που δεν έκαναν το βήμα να ψηφίσουν, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή, να δυναμώσουν τον φοιτητικό τους σύλλογο. 

20/05/2018 

Εκ του νέου Δ.Σ. του Φ.Σ. του ΤΕΠΑΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/