Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Πρόγραμμα ημερίδας για ιδιωτικοποιήσεις

ΚΚΕ Τ.Ε.Ν. Δωδ/σου
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;
Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Είναι πολιτική την οποίαν το σύστημα που ζούμε εφάρμοζε συχνά, ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό πήραν με την συνθήκη του Μάαστριχτ. Οι διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων  επιταχύνθηκαν στην χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με την βαθειά καπιταλιστική κρίση. Τα μεσοπρόθεσμα σχέδια και οι δανειακές συμβάσεις μεθόδευσαν  την επιτάχυνση αυτών των διαδικασιών.

Η αστική προπαγάνδα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης της  Ν.Δ. και του  ΠΑΣΟΚ, και όλων όσων ταυτίζονται μαζί τους, προσπαθεί να πείσει το λαό, ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος διεξόδου από τη κρίση. Προσπαθεί με το πρόσχημα του χρέους να ενσωματώσει  τη συνείδηση  των εργαζομένων στα συμφέροντα που εξυπηρετεί δηλ. στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε κερδοφόρες δραστηριότητες που μέχρι τώρα τις είχε το καπιταλιστικό κράτος, για να τους αποφέρουν άμεσα και μέγιστα κέρδη. Τα αποκαΐδια των εργασιακών σχέσεων των εργατικών δικαιωμάτων, η ανεργία ιδιαίτερα των νέων, η υποαπασχόληση, η καταστροφή των μικρών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος,  αποτελούν το γόνιμο έδαφος για την κερδοφόρα δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων. 
Παράλληλα πολιτικές δυνάμεις που κινούνται εντός των τειχών της Ε.Ε. με πόλο το ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζουν επί μέρους πλευρές των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες πλευρές  σε τελευταία ανάλυση είναι ανώδυνες για το σύστημα και τις επιδιώξεις του.
Δημιουργούνται αναπόφευκτα συγχύσεις και ερωτηματικά σε κάθε σκεπτόμενο λαϊκό άνθρωπο για το τι πραγματικά συμβαίνει και τι πραγματικά ισχύει. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στο νησί της Ρόδου όπου οι ιδιωτικοποιήσεις παίρνουν τεράστιες διαστάσεις.
Το ερώτημα «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;» είναι υπαρκτό, επίκαιρο και η ανάγκη να αναλυθεί και να απαντηθεί είναι επιβεβλημένη.
Η Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στην προσπάθειά της να συμβάλει στο προβληματισμό και στην ανάγκη ανάπτυξης της  πάλης για τα λαϊκά συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από τα συμφέροντα του κεφαλαίου,   συνεχίζει την οργάνωση ημερίδων. Στις ημερίδες αυτές γίνεται προσπάθεια προσέγγισης του θέματος από πολλές πλευρές. Η συμμετοχή σας, ο προβληματισμός και οι παρεμβάσεις σας θα βοηθήσουν σ΄αυτήν την κατεύθυνση.
Πρόγραμμα Ημερίδας:
Έναρξη 6 μμ.
  Ιδιωτικοποιήσεις - Ανάπτυξη για ποιόν;
Εισηγητής, Τάκης Πότσος  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό  Συμβούλιο Ρόδου, γραμματέας της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.
6,15 μμ- 6,45μμ.
Ιδιωτικοποίηση  των Αεροδρομίων  Διαγόρας και Μαριτσών.
Εισηγήτρια, Δέσποινα Κασιώτη μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου.
6,45μμ- 7,05μμ.
Οικονομική πλευρά των ιδιωτικοποιήσεων.
Εισηγητής,  Στέλιος Χαραλάμπου, μέλος του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Δωδ/σου.
7,05μμ-7,30μμ.
  Νομοθετικό πλαίσιο – η ιδιαιτερότητα της Δωδεκανήσου- αιγιαλοί- γεωαναφορά των ιδιωτικοποιήσεων.
Εισηγητής, Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ τμήματος Δωδ/σου, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.
7,30μμ-8,00μμ.
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ  8,00μμ  -  8,15μμ 
Ιδιωτικοποιήσεις και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις – ΜΚΟ.
Εισηγήτρια, Ντέπη Μιχαηλίδη,  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, αντιπρόσωπος στην ΠΟΕ- ΟΤΑ.
8,15μμ-8,45μμ.   
Τοπική διοίκηση και ιδιωτικοποιήσεις.
Εισηγητής, Περδικάρης Γιάννης, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δωδ/σου.
8,45μμ-9,00μμ.
Ανάπτυξη της πάλης, με ποιους σε ποια κατεύθυνση.
Εισηγητής, Τάκης Πότσος  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό  Συμβούλιο Ρόδου, γραμματέας της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.
9,00μμ-9,15μμ.
Παρεμβάσεις – συζήτηση - Συμπεράσματα
9,15μμ-10,00μμ.

Παρασκευή 29 Αυγούστου  2014     6μμ  στο Γυμνάσιο Παραδεισίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/