Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, να διεκδικήσουν πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στη Ρόδο,  απεσταλμένου μιας κυβέρνησης που μετατρέπει σε ακόμα μεγαλύτερο Γολγοθά για το λαό τη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, ένα πράγμα σηματοδοτεί:  
Την επίσπευση των σχεδίων άλωσης της δημόσιας υγειονομικής υποδομής για χάρη των επιχειρηματιών που θα θησαυρίσουν από την εκμετάλλευσή της.
Την ίδια στιγμή ένα μεγάλο μέρος του φτωχού λαού θα αποκλείεται συνειδητά, προκειμένου να παραχωρούνται οι υποδομές σε ασθενείς που θα καλοπληρώνουν στα πλαίσια των συμφωνιών για τον «ιατρικό τουρισμό».
Το έδαφος γι αυτή  την εξέλιξη το έστρωσαν ήδη ο Φούχτελ σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και οι απεσταλμένοι του αργότερα, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Ρόδου για να κρίνουν αν έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές για τις επενδύσεις τους. Οι επιχειρηματίες στο τουρισμό  προτείνουν τη Ρόδο να  είναι ανάμεσα στα έξη πιλοτικά προγράμματα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε ξένους επισκέπτες που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα, προσβλέποντας κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τους επενδυτικούς ομίλους τουρισμού και υγείας.
 Αυτή την πολιτική έρχεται να προωθήσει ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προτείνοντας ταυτόχρονα ένα θανατηφόρο τρίπτυχο για τα Νοσοκομεία με ό,τι  αυτό συνεπάγεται  άμεσα ή μακροπρόθεσμα για την υγεία του λαού: Αλλαγές ρόλων των νοσοκομείων, κινητικότητα των εργαζομένων εντός των «υγειονομικών τειχών» του υπουργείου Υγείας και καμιά πρόσληψη προσωπικού. Αυτά επιβάλλει ο «εξορθολογισμός» και το «νοικοκύρεμα» που θρασύτατα διακηρύττουν. Αυτά επιβάλλει ο ανταγωνισμός της καπιταλιστικής οικονομίας που θεωρεί αναπτυξιακή ευκαιρία τους θεσμούς κοινωνικής προστασίας.  Είναι η στάχτη στα μάτια για να μετατραπούν οι ασθενείς σε πελάτες , τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τα λεφτά των περικοπών του ΕΟΠΥΥ να κατευθύνονται σε επιχειρηματίες, ως κίνητρα για επενδύσεις.
Ο  λαός πρέπει να αντιστρέψει τις πιέσεις που δέχεται από τη κυβέρνηση , προσδοκώντας σε μια ανάπτυξη που δεν είναι για τις δικές του ανάγκες, αλλά των μονοπωλίων. Να διαλύσει τις αυταπάτες ότι με την συνύπαρξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Υγείας, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να συμβάλει στη διάσωση του άθλιου συστήματος που ζούμε, θα μπορέσει ποτέ να έχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας όπως του αξίζει.
Χρειάζεται να υπάρξει ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης για να μην επιτραπούν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην Υγεία. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού , να διεκδικήσουν πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, τέτοια που να καλύπτει τις ανάγκες όλων χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Ρόδος 30/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/