Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑΚ - ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ


ΕΝΑΚ - ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ - ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ

Ασφαλώς δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, η ραγδαία αύξηση των "κρουσμάτων" και "περιστατικών" κυβερνητικού - "κρατικού" αυταρχισμού, που εκδηλώθηκαν μέσα στον Γενάρη του 2013..Όλες οι περιπτώσεις, στραμένες ενάντια στο εργατικό απεργιακό κίνημα, στούς  λαικούς αγώνες (αγρότες κλπ), στις δημοκρατικές ελευθερίες. Παράλληλα, όλα τα "δυνατά μέσα" τίθενται σε ισχύ και λειτουργία.. Πολιτικές αποφάσεις επιστράτευσης απεργών, δικαστικές αποφάσεις περί "παρανόμων απεργιών", αστυνομικές δράσεις και επιθέσεις εναντίον εργατών - φοιτητών - αγροτών,  "άνωθεν υποδείξεις" πρός δικαστικούς λειτουργούς, που προκάλεσαν την δημόσια διαμαρτυρία εκ μέρους των τελευταίων.. Αυτή η έξαρση, αναμφίβολα και ξεκάθαρα, αποτελεί πολιτική επιλογή του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και ακόμα πιό συγκεκριμένα του κυβερνητικού τμήματος του  - και - του κ. Σαμαρά.. Μιά ολόκληρη πολιτική και κοινωνική, αστική κρατική πρακτική, μια πολιτική με ισχυρές δυναμικές φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, διαμορφώνεται και θεμελιώνεται με τρόπο μεθοδικό και αναμφίβολα ανησυχητικό. Βάση αυτής της πολιτικής, τα κελεύσματα και οι εντολές των διεθνών ιμπεριαλιστικών - καπιταλιστικών κέντρων, που πιστά εκτελούν οι ντόπιες δυνάμεις της εξάρτησης, οι πολιτικοί υπηρέτες των συμφερόντων της εγχώριας αντιπαραγωγικής άθλιας πλουτοκρατίας. Πρόκειται  γιά μιά απροκάλυπτα ταξική πολιτική βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο λαό, στους εργάτες, τους άνεργους, τους κοινωνικά εξαθλιωμένους. Πρόκειται, επίσης, για μια κατάσταση που ανησυχεί και προβληματίζει ευρύτερα. Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές κοινωνικής και πολιτικής ανωμαλίας , απέναντι στην επικύνδινη αυταρχική έξαρση, το εργατικό λαικό κίνημα πρέπει να ορθώσει ένα μαζικό κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης, αναπτυγμένο παντού και κυρίως στους χώρους δουλειάς. Ένα κίνημα εργατικής λαικής δύναμης και δημοκρατικής ενότητας που θα σταθεί αποφασιστικά και νικηφόρα απέναντι στην εκτροπή.

Η αυτοκτονία δεν είναι λύση, η δράση όμως είναι.


Του Σταμάτη Στεφανάκου

Αυτές τις μέρες ένας συνάνθρωπος μας, έκανε το απονενοημένο διάβημα να θέσει τέλος στην ζωή του. Ο εκλιπών ήταν από το Αιγάλεω και με πλούσια κινηματική και πολιτική δράση.
Δεν είναι απόλυτα σαφές τι τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση. Τουλάχιστον ως μη ειδικός δεν θα τολμούσα να πω ποιες διεργασίες ή σκέψεις τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.  Θα παραμείνω στο αποτέλεσμα: στην μακριά λίστα των θυμάτων αυτής της κρίσης προστέθηκε ακόμα ένα…
Δεν άντεξα να πάω στην κηδεία του. Το μυαλό και η ψυχή μου δεν μπορούσε να αντέξει ότι ένας άνθρωπος 33 ετών έφυγε έτσι. Αντίο  φίλε και καλό ταξίδι.
Με αφορμή τα παραπάνω θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες προσωπικές μου σκέψεις.
Για μένα η αυτοκτονία δεν είναι λύση.
Σημείωση: η παραίτηση από την ζωή και τον αγώνα δεν είναι λύση.
Δεν κερδίζει κανείς τίποτα , ούτε προσωπικά ούτε συλλογικά με το να φύγεις από την ζωή με αυτοκτονία.
Με τον  καθημερινό αγώνα και την αυτοθυσία κόσμου ανώνυμου σε διάφορα μετερίζια, δημιουργείται το αύριο. Κόσμου που έχει θυσιάσει υπέρ των πιστεύω του τα πάντα. Χρόνο, χρήμα, την καλοπέραση του.
Προσωπικά για μένα το ιδανικό, είναι  είτε για γυναίκα είτε για  άντρα να  είναι μαχητής. Που δεν παραδίδεται με κανένα τρόπο.  Δρα και αλληλεπιδρά μέσα στην κοινωνία, εκτίθεται και αντιστέκεται. Κάνει λάθη και σωστά. Που έχει θέσει εαυτόν υπέρ του συνόλου και έχει βάλει στην άκρη το εγώ του.
Θα είμαι απολυτά ειλικρινής ότι δεν ξέρω πολλούς που να  έχουν κάνει στάση ζωής αυτή την επιλογή. Δεν είναι επώνυμοι. Δεν αυτοπροβάλλονται. Και τις περισσότερες φορές κινούνται στην σκιά. ¨Ήρωες χωρίς όνομα όπως θα έλεγε η Πηνελόπη Π. Δέλτα.
Δια ταύτα: Η αυτοκτονία δεν είναι λύση. Η απελπισία δεν είναι λύση.
Αν νιώθετε ότι καταρρέετε τότε σε αυτή την περίπτωση αυτό που είναι λύση είναι να μιλήσετε για ότι σας πνίγει, σε φίλο, σύντροφο  ή ακόμα και σε ειδικό.
Το να αφήνεται μαύρες σκέψεις να σας κατακλύζουν, να παραμένετε απαθείς και να καταλήγετε στο περιθώριο της ζωής δεν είναι κάτι ωφέλιμο.
Η συμμετοχή, η δραστηριοποίηση, ο αγώνας είναι λύση. Η δράση είναι λύση.
Η κρίση αυτή δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα. Δεν είναι μια κατάσταση που θα λήξει με ένα μαγικό τρόπο αύριο το πρωί. Ίσως θα περάσουν πολλά χρόνια ίσως και δεκαετίες πριν η κοινωνία μας ισορροπήσει. Ίσως να περάσει και τον δικό μας βιολογικό κύκλο.
Ως  πολίτες είναι ανάγκη, δικαίωμα και καθήκον μας,  να παραμείνουμε ζωντανοί , ενεργοί , θετικοί  και μαχητικοί.  Οι οικογένειες μας , οι φίλοι μας, οι σχέσεις , οι συνεργάτες, η κοινωνία μας χρειάζονται. Δεν είμαστε ούτε αριθμοί , ούτε ανταλλακτικά. Είμαστε άνθρωποι.
Μην παρατάτε το δώρο της ζωής.
Μείνετε ζωντανοί. Μείνετε μαχόμενοι.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία…


Του Σταμάτη Στεφανάκου

Ο συγκεκριμένος στοίχος του Ανδρέα Κάλβου, δίνει την πληρέστερη απάντηση  τι μας χρειάζεται σήμερα.
Σήμερα που η ελευθερία μας, τίθεται σε αμφισβήτηση. Σήμερα που  η αξιοπρέπεια μας ως άνθρωποι ποδοπατείται. Σήμερα που τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά κεκτημένα, τα αυτονόητα κάποια άλλη εποχή, θεωρούνται ενοχλητικές  «λεπτομέρειες», και βιάζονται ασυστόλως.
Θα βρείτε πολλά κείμενα, ιδεολογικά και μη, που θα σας λένε ότι ο ξεσηκωμός είναι λύση. Σας προτείνω να πάμε ένα βήμα πίσω. Στα βασικά , στην ουσία του πράματος.
Ξεσηκωμός; Ναι. Ανατροπή ; Ναι. Αντίσταση σε όλο αυτή την καταστροφή; Ναι.
Αλλά υπάρχει ένα αναθεματισμένο  «αλλά». Για να γίνουν πράξη και να μην μείνουν απλά θέλω, χρειάζεται πίστη και θυσίες. Πίστη σε ένα καλύτερο κοινό αύριο και θυσία του εγώ.
Αυτές οι δυο προϋποθέσεις δεν  είναι θεωρίες, είναι το θεμέλιο. Ειδάλλως να το πω ωμά, δεν πρόκειται να πάμε πουθενά.
Θέλει τόλμη να πιστέψεις σε κάτι μεγαλύτερο από  σένα, να γίνει υπέρτατη αξία το κοινό καλό και όχι το ατομικό συμφέρον . Να το νιώσεις να σε αγκαλιάζει και να σε απορροφάει. Θυσιάζεις το εγώ σου μπροστά στο μέγεθος της πίστης που απαιτείται.
Θέλει αρετή και αυτοθυσία να ξεχάσεις την «προσωπική» σου αλήθεια για το συλλογικό καλό.  Η εγκατάλειψη της αλαζονείας του «ξέρω» και της αποδοχής ότι το σύνολο  είναι πάνω από όλα, δεν είναι μια χριστιανική ή μια πολιτική θέση. Είναι βαθύς μετασχηματισμός της ανθρώπινης σου υπόσταση από ατομική σε συλλογική.
Καμία ιδεολογία , καμία φιλοσοφική θέση , καμία θρησκεία αν θέλετε δεν μπορεί να λειτουργήσει με αποκομμένες  ανθρώπινες προσωπικότητες και με βάση τον ατομικισμό.
Αυτό που έχουν πετύχει σήμερα,  με διάφορους επικοινωνιακούς τρόπους, με την απαξίωση των ηθικών και κοινωνικών αξιών, την αλλοτρίωση της παιδείας και την διάδοση του ωχαδερφισμού είναι αυτό ακριβώς: μας έχουν μετατρέψει από ολοκληρωμένες προσωπικότητες σε ατομικές  παρενθέσεις.
Με τακτική καρότου και μαστιγίου μια ολόκληρη κοινωνία αντί να δρα σαν σύνολο ανθρώπινων προσωπικοτήτων έχει μετατραπεί σε απομονωμένα άτομα.  Κάναμε εύκολο το παιχνίδι τους.
Στρέφουν το καθένα να δει το πρόβλημα του ως δικό του και μέσω της απομόνωσης που έχουν επιβάλλει και της διάλυσης των βασικών κοινωνικών δεσμών, γινόμαστε εύκολοι στην  διαχείριση   και προβλέψιμοι.
Με την καλλιέργεια δε ενός ψεύτικου μοντέλου ζωής βασισμένο στην κατανάλωση και την απληστία μας οδήγησαν να χαθούμε σε  μια επίπλαστη πραγματικότητα που  αντιπροσωπεύει μια επιφανειακή και πρακτικά εικονική ζωή, βασισμένη στην κατανάλωση. Στην πράξη;  Στην πράξη μας έχουν αποχαυνώσει περισσότερο από ότι να μας τάιζαν  κάθε μέρα με ένα κοκτέιλ χημικών.
Ο ατομικός ευδαιμονισμός έχει εξελιχτεί στην υπέρμετρη κοινωνική αξία.  
Δεν αρκεί για να σπάσει το απόστημα αυτό, άρθρα, κείμενα, και θεωρίες. Θέλει να αλλάξουμε τρόπο ζωής. Ριζικά. Και να γίνει πρακτική ζωής.
Προσθέστε ότι έχουν διαστρεβλώσει πλήρως δε και έννοιες όπως η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός , η πολιτική και η δικαιοσύνη.  Η αλληλεγγύη έχει γίνει ίσο με την ιδρυματοποιήση και την παθητικότητα, ο ανθρωπισμός έχει καταλήξει σε ατομικισμό, ο πολίτης ιδιώτης και η δικαιοσύνη φενάκη αφού η ισονομία έχει γίνει κενού νοήματος αξία.
 Ανατροπή στον τρόπο σκέψης μας χρειάζεται. Και ξεκινάμε με το βασικό: το δικό μου πρόβλημα είναι και του διπλανού, και του διπλανού μου και δικό μου.
Τόλμη για να γίνει καθένας από εμάς αυτόβουλο όν, χωρίς ανάγκη καθοδηγητή υπακούοντας όμως στο γενικό καλό.
Αρετή που υποστηρίζει την προσφορά στην θέση της απληστίας.
Τελειώνοντας θα πω μια φράση από τους Τέσσερεις Σωματοφύλακες: ΕΝΑΣ για όλους, ΟΛΟΙ για ένα. Νομίζω τα λέει όλα.

ΠΑΜΕ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(Π.Α.ΜΕ) μαζί με τις Συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματοβιοτεχνών, εμπόρων (Π.Α.Σ.ΕΒΕ),τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες (ΠΑ.ΣΥ)  ,το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ), το  Παράρτημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε) κάλεσαν  την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους , τους συνταξιούχους,τους άνεργους , τις γυναίκες , τούς νέους και τις νέες του νησιού να κάνουν δική τους υπόθεση αγώνα την υπεράσπιση του δικαιώματος στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παροχή Υγείας και Πρόληψης μέσα από αποφάσεις Δ.Σ των Σωματείων και Γ.Σ.
Το οξυμένο πρόβλημα στο   Νοσοκομείο της Ρόδου είναι πρόβλημα που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών του νησιού και όχι μόνον των εργαζόμενων στο νοσοκομείο, των νοσηλευτών και του επιστημονικού προσωπικού.
Η μείωση των κλινικών, των θέσεων ιατρών, η κατάργηση κλινικών, η παραπέρα εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και παρεμβάσεις διαχειριστικού χαρακτήρα, χωρίς να ακουμπάμε τις αιτίες που φτάσαμε σ' αυτήν την εξέλιξη.
Όλα είναι σχεδιασμένα εδώ και χρόνια και υπηρετούν την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εμπορευματοποιεί την Υγεία και οδηγεί τον εργατόκοσμο του νησιού στον θάνατο. Η ίδια κατάσταση διαμορφώνεται και στις παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,αφού η τρικομματική κυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)σχεδιάζει την συγχώνευση των πολυιατρείων του ΙΚΑ με το πρόσχημα ότι δεν ανταποκρίνονται στην αποστολή τους.
Καμιά μοιρολατρία- κανένας συμβιβασμός!
Καλούμε τα Σωματεία να συνεδριάσουν , να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να απαιτήσουν:
1. Απόσυρση του εγκληματικού Οργανισμού του Νοσοκομείου
2.Την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου αναγκαίου προσωπικού
3.Την Δωρεάν παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους όσοι προσέρχονται να εξεταστούν
4. Την γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας
5.Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, νοσηλευτές και ιατρούς .

Για τις συλλήψεις συνδικαλιστών
Η κυβέρνηση του νόμου και της τάξης δε δίστασε να χτυπήσει και να συλλάβει δεκάδες εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων (Προέδρους, Γραμματείς, κλπ.) που πήγαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το ασφαλιστικό.
Οι χασάπηδες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που άξιος εκπρόσωπός τους είναι ο υπουργός εργασίας, έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους.
Γελιέται η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας που προσπαθεί να δείξει πόσο είναι «πιστός υπάλληλος» των κεφαλαιοκρατών, που απαιτούν ισοπέδωση του ασφαλιστικού, αν νομίζει ότι θα τρομάξει το ΠΑΜΕ και τα στελέχη των Συνδικάτων του ταξικού κινήματος.
Τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και τα αφεντικά του, ότι θα θερίσουν στους ανέμους της βίας και της απανθρωπιάς που σπέρνουν, τις θύελλες των αγώνων μας, όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε Συνδικάτο να καταδικάσουν άμεσα και με κάθε τρόπο αποφασιστικά την κυβερνητική βίας και τον αυταρχισμό. Να εντείνουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.
Ρόδος 31/01/2013

Φωτογραφίες από τη σημερινή κινητοποίηση για τα θέματα της Υγείας στο νοσοκομείο από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, το ΜΑΣ.

ΔΗΚΚΙ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ OI 35 ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
 www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289      31/1/2013

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ OI 35 ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί για να παραπεμφθούν τελικά σε δίκη στις 12 Φεβρουαρίου - παρότι οι κατηγορίες για φθορά περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου κατέπεσαν - τα 35 συλληφθέντα στελέχη του ΠΑΜΕ.
Η νέα πρόκληση καταστολής από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανεργίας αυτή τη φορά κατά εκπροσώπων του  ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ αλλάζει την μέχρι τώρα ακολουθούμενη γραμμή στοχοποίησης και απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.
 Η κυβέρνηση Σαμαρά βαδίζει σταθερά στα χνάρια του αλήστου μνήμης Ευάγγελου Αβέρωφ και το κάνει με την συνδρομή και την κάλυψη του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστερής ΔΗΜΑΡ. Ταυτόχρονα δεν τα βάζει πλεον μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, επιτίθεται σε κάθε πράξη αντίστασης, σε οτιδήποτε αμφισβητεί το καθεστώς της συνταγματικής εκτροπής και αποικιοποίησης, σε οτιδήποτε αμφισβητεί τις αρπαχτικές ορέξεις της Ελληνικής οικονομικής και πολιτικής άρχουσας τάξης που λυμαίνεται την τελευταία 25/ετία τη χώρα.
Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους συναγωνιστές που διώκονται. Παραθέτουμε όμως ταυτόχρονα και μια σκέψη: Μήπως θάπρεπε στην επόμενη πρόκληση - επίθεση της κυβέρνησης Σαμαρά να είμαστε όλοι μαζί; Μήπως σε αυτές τουλάχιστον τις περιπτώσεις κορύφωσης της κρατικής τρομοκρατίας είναι επιβεβλημένη η απάντηση από κοινού;
Η τρομοκρατία των επιστρατεύσεων και το ΜΑΤ δεν θα περάσει.

                                                                                                                              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΗΤΩΔΩΝ

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ: Το θράσος κάποιων επιχειρήσεων πηγάζει από την ανοχή του κράτους

Με αφορμή τη δημοσίευση της απάντησης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου (http://www.mesogianews.gr/nature/7436/I_apantisi_tou_Attikou_Zoologikou_Parkou.htm) στην επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς το Δήμαρχο Σπατών (http://www.mesogianews.gr/nature/ 7397/Kataggelia_gia_to_ delfinario_sta_Spata.htm), τις εν γένει ψευδείς ανακοινώσεις του σχετικά με τη λειτουργία του δελφινάριου και προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, το οποίο πιθανώς πέφτει θύμα παραπλανητικών δηλώσεων, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4039/2012, ''απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες'', ενώ με το άρθρο 13, ΔΕΝ εξαιρούνται τα ζωολογικά πάρκα, αφού αναφέρεται ρητώς ότι και στους χώρους αυτών απαγορεύεται η διεξαγωγή παραστάσεων με τη συμμετοχή ζώων. Παραθέτουμε το άρθρο 13 όπως ακριβώς είναι διατυπωμένο στο σχετικό ΦΕΚ: «Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12, παράγραφοι 1 και 2, εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων». http://wwww.minagric.gr/greek/data/ nomos4039_adespota.pdf
 
Θέλουμε επίσης να καταστεί σαφές, ότι, όπως προκύπτει από τα σχετικά πιστοποιητικά των δελφινιών, ΔΕΝ είναι όλα γεννημένα σε καθεστώς αιχμαλωσίας, όπως η εν λόγω επιχείρηση σε ανακοινώσεις της ψευδώς και διαρκώς ισχυρίζεται και διαδίδει. Προφανές είναι επίσης  ότι η αναφορά (ομολογία) της εν λόγω επιχείρησης στις ενέργειές της να ενταχθεί στο νόμο περί αυθαιρέτων κτισμάτων, απλώς επιβεβαιώνει τις κατηγορίες για αυθαίρετες κατασκευές, τις οποίες έως σήμερα είχε το θράσος να χαρακτηρίζει "ανακριβείς κατηγορίες περί δήθεν παράνομων εγκαταστάσεών μας"! Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι δια του με αριθ. πρωτ. 5308/15.7.2010 εγγράφου της, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάτων είχε εκφράσει από τότε την αδυναμία της να αποφανθεί σχετικά με την ασφάλεια για το κοινό των ανωτέρω εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι δεν είχε κατατεθεί σχετική οικοδομική άδεια ούτε και οι απαιτούμενες μελέτες, γεγονός για το οποίο αναρωτιόμαστε αν ποτέ θορυβήθηκε η Δημοτική Αρχή.

Παραπλανητική είναι επίσης κάθε δήλωση σχετικά με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των παραστάσεων με δελφίνια, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες "δεν υπάρχει κανένα αδιάσειστο στοιχείο μέχρι σήμερα που να αποδεικνύει ότι οι ζωολογικοί κήποι και τα ενυδρεία προωθούν αλλαγή στάσης ή ότι εκπαιδεύουν τους επισκέπτες, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο''. Παρόλα αυτά, η διεύθυνση του Αττικού Πάρκου, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, χαρακτηρίζει κατ' ευφημισμό τις παραστάσεις των δελφινιών ως «εκπαιδευτικές», παραπλανώντας το κοινό, και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την άδικη και παράλογη επίθεση που δέχεται από τις φιλοζωικές οργανώσεις! Κάθε εχέφρων άνθρωπος, ωστόσο, μπορεί να αντιληφθεί ότι οι δεξαμενές των δελφιναρίων αδυνατούν εκ φύσεως να προσομοιάσουν το φυσικό περιβάλλον των κητωδών, με αποτέλεσμα αυτά να βασανίζονται ή/και να πεθαίνουν πρόωρα. Η αιχμαλωσία οποιουδήποτε ζώου, εκτός των άλλων, το στερεί από τη φυσική και κοινωνική του ζωή και από τα φυσικά ερεθίσματα που είναι απαραίτητα για την ευζωϊα του. Όσον αφορά δε την «εκπαιδευτικότητα» των θεαμάτων αυτών, διερωτιόμαστε πόσο εκπαιδευτική μπορεί να είναι μία παράσταση όταν εξαναγκάζει ζώα που γεννήθηκαν με τη φυσιολογική δυνατότητα να διασχίζουν πελάγη και ωκεανούς, να εκτελούν τις οποιεσδήποτε εντολές προς εντυπωσιασμό του κοινού, εγκλωβισμένα μέσα σε μια δεξαμενή. Τέτοιες παραστάσεις μόνο ένα μήνυμα μπορούν να μεταδώσουν: Ότι τα ζώα μπορούν να διαβιούν σε συνθήκες αιχμαλωσίας εφόσον εξυπηρετούν τις ανθρωποκεντρικές μας ανάγκες.

Καθώς οι αντιδράσεις εναντίον των δελφιναρίων σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχώς αυξάνονται, οι ζωολογικοί κήποι και τα θαλάσσια πάρκα, βλέποντας το κοινό να ενημερώνεται και να ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο για τη φύση και την άγρια ζωή, προσπαθούν απεγνωσμένα και ανεπιτυχώς να μάς πείσουν ότι συμβάλλουν στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την εκμετάλλευση των ζώων και παρουσιάζοντας την αιχμαλωσία ως αναγκαία για την διατήρηση των ειδών.

Όμως, οι ισχυρισμοί αυτοί στερούνται επιστημονικής εγκυρότητας καθώς τα ζώα σε αιχμαλωσία που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους παραστάσεις, προσφέρουν ως επί το πλείστον μόνο διασκέδαση στους θεατές και ελάχιστες πληροφορίες για τη διατήρηση και την προστασία των φυσικών τους ενδιαιτημάτων. Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δημιουργούν έναν ψευδή εφησυχασμό για την επιβίωση και την ευημερία της άγριας ζωής, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ο κάθε ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος πολίτης αλλά και οι περιβαλλοντικές και φιλοζωϊκές οργανώσεις καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιου είδους θεάματα.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η νομική επιστήμη όσο και η επιστήμη της ψυχοβιολογίας και της συμπεριφοράς εκδηλώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την προστασία των δελφινιών και των φαλαινών και σε όλο τον κόσμο τα δελφινάρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, έπειτα από αντιδράσεις της κοινής γνώμης, ενώ χώρες προχωρούν σε απαγορεύσεις διατήρησης κητωδών σε αιχμαλωσία. Στη Γερμανία τα δελφινάρια κλείνουν το ένα κατόπιν του άλλου, η Ελβετία απαγόρευσε την εισαγωγή νέων κητωδών, ενώ στη μακρινή Ινδία, πολύ πρόσφατα απαγόρευσαν τα δελφινάρια, καθώς έκριναν ότι οι παραστάσεις κητωδών αποτελούν κακοποίηση των ζώων αυτών και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία αλλά και την ίδια τους την επιβίωση, αφού τέτοιες εγκαταστάσεις συνδέονται με υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας. Επίσης, λαμβανομένης υπόψιν της ιδιαιτερότητας αυτών των ειδών, διαπίστωσαν ότι οι παραστάσεις με δελφίνια δεν διαφέρουν από τα τσίρκο, ενώ δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θαλάσσια ζωή και το περιβάλλον.

Τα δελφίνια σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται στα διάφορα θεάματα που διοργανώνουν για το κοινό οι επιχειρήσεις των ζωολογικών κήπων, και φυσικά δεν ανήκουν στις πισίνες των θαλάσσιων πάρκων. Τα δελφίνια είναι άγρια ζώα, ιδιαιτέρως χαρισματικά, με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο νοημοσύνης, πλασμένα για να ζούν κολυμπώντας δεκάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα, που αναπτύσσουν ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς, επικοινωνούν μεταξύ τους με πολυσύνθετες γλώσσες αλλά και διαλέκτους, και αναγνωρίζονται ως οντότητες εξαιρετικά εξελιγμένες όχι μόνον από φυσιολογική άποψη αλλά και από ψυχοδιανοητική. Μελέτες στην ανοικτή θάλασσα με τα σύγχροντα μέσα της τεχνολογίας αναδεικνύουν όλο και περισσότερες ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων και των κητωδών και όλο και περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι τα κητώδη πρέπει να αναγνωριστούν ως «μη ανθρώπινα όντα», ενώ εργάζονται για να κατοχυρωθούν δια νόμου τα δικαιώματά τους και θεωρούν ηθικά απαράδεκτο τον εγκλεισμό τους σε ψυχαγωγικά πάρκα. Ακόμη και οι πλέον αδαείς δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστούν από το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος επιστημονικός οργανισμός του κόσμου, η American Association for the Advancement of Science, έχει «ανοίξει συζήτηση» για την αναγνώριση της «μη ανθρώπινης προσωπικότητας» και νοημοσύνης των δελφινιών και φαλαινών, που η σοφία των αρχαίων Ελλήνων είχε από τα χρόνια εκείνα ονομάσει «λαό της θάλασσας».

Τέλος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση τριών μεγάλων παγκοσμίου κύρους οργανώσεων, στα δελφινάρια της ΕΕ κανένα κητώδες σε αιχμαλωσία δεν έχει τη δυνατότητα να εκδηλώσει φυσιολογική συμπεριφορά, η απουσία ή η ύπαρξη της οποίας αποτελεί βασικό κριτήριο για τον έλεγχο της ευζωϊας. Το άγχος (που είναι πλέον γνωστό ότι στα δελφινάρια δεν μπορει να αντιμετωπιστεί χωρίς φάρμακα) και η στερεοτυπική συμπεριφορά είναι συνηθέστατες παθολογικές καταστάσεις για τα κητώδη που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, ενώ τα δελφινάρια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ικανοποιήσουν ούτε κατά προσέγγιση τις κατά φύσιν ανάγκες που ορίζει το είδος του καθενός από αυτά.
Όσον αφορά την άποψη των μαθητών σχετικά με το ζήτημα της αιχμαλωσίας και της εκμετάλλευσης των δελφινιών, όποιος θέλει μπορεί να τους ρωτήσει ο ίδιος, αρκεί να είναι έτοιμος να ακούσει την απάντηση.

Σχετικά με τη νομιμότητα τόσο της επιχείρησης όσο και της διακίνησης των ζώων που επικαλείται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, θα θέλαμε να αναφερθούμε εν συντομία στα παρακάτω: Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα τα οποία είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, οι αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή και την επιβολή της Σύμβασης CITES, κατόπιν ελέγχου που διενήργησαν για τα θαλάσσια θηλαστικά στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Α.Ε., διαπίστωσαν ότι η ενδοκοινοτική διακίνηση έντεκα ρινοδέλφινων που πραγματοποιήθηκε από το Θαλάσσιο Μουσείο της Λιθουανίας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε., έγινε χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία πιστοποιητικά, αλλά και χωρίς ο χώρος προορισμού και φύλαξής τους να διαθέτει την προβλεπόμενη από την εθνική νομοθεσία άδεια ίδρυσης και λειτουργίας γι’ αυτό και προέβησαν στην επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Στο πλαίσιο των διοικητικών αυτών κυρώσεων, η Περιφερειακή Διαχειριστική Αρχή CITES δια του Δασαρχείου Πεντέλης ως αρμόδια αρχή επιβολής της CITES, κατάσχεσε τα 11 ρινοδέλφινα και λόγω του ότι δεν υπάρχουν στη χώρα μας κατάλληλοι χώροι υποδοχής δελφινιών, ορίστηκε ότι τα δελφίνια πρέπει να παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Α.Ε., με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα συμμετέχουν σε παραστάσεις προς το κοινό και δεν θα αποτελούν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης. Στο πλαίσιο των ανωτέρω κυρώσεων, με σκοπό την αποτροπή των παραστάσεων συντάχθηκαν τα κατασχετήρια των 11 δελφινιών ενώ το Δασαρχείο Πεντέλης υπέβαλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνύσεις κατά του νομίμου εκπροσώπου του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Α.Ε. κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ (την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2011) για παράνομη εμπορική - οικονομική εκμετάλλευση και έκθεση κατασχεθέντων δελφινιών. Όμως όλα αυτά δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τη λειτουργία του δελφινάριου. Η ανοχή της πολιτείας και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής επιτρέπουν σε μία ιδιωτική επιχείριση να περιφρονεί τις αποφάσεις των αρχών και τους νόμους του κράτους, ενώ η έμπρακτη περιφρόνηση των νόμων αποδεικνύεται και εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Καλούμε τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διακοπούν οι παράνομες παραστάσεις στο δελφινάριο και να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος. Διαφορετικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι όποιος επιλέγει τη Σιωπή και την Αδράνεια, επιλέγει ταυτόχρονα και τη Συνενοχή.

Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Πρωτοβουλία Κατά Της Αιχμαλωσίας Των Κητωδών

ΠΑΜΕ: Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι ικανά να κάνουν και τις πέτρες να σηκωθούν


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ
ΤΗΛ: 6932533381
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι ικανά να κάνουν και τις πέτρες να σηκωθούν.
Για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους ,χτύπησαν εργαζόμενους, σέρνουν στα δικαστήρια μέλη των σωματείων, το ΠΑΜΕ,  που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για τη καινούργια ληστεία που ο κ. Βρούτσης, με τις ευλογίες της αδίστακτης κυβέρνησης θα κάνει στις συντάξεις που μας απέμειναν.
Τώρα πια βία είναι η απεργία, εξτρεμισμός και βία η διαμαρτυρία, η αντίσταση στον αφανισμό μας, τώρα είναι ακραία συμπεριφορά να διεκδικεί ο συνταξιούχος και ο εργαζόμενος να μη πεθάνει χωρίς φάρμακα, χωρίς δουλειά, χωρίς φαγητό. Αυτά λέει η κυβέρνηση, αυτά λένε και οι παπαγάλοι, τα τσιράκια τους στα μεγάλα κανάλια.
Με τις προβοκάτσιες που στήνουν θέλουν να πιστέψει ο καταβασανισμένος κόσμος , ότι καταλύεται η δημοκρατία και κινδυνεύει ο λαός.
 Θέλουν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους να πάνε άκλαφτοι. Να δεχτούμε τη μοίρα μας, να δεχτούμε την καταδίκη της νέας γενιάς, των παιδιών μας και των εγγονιών μας.
Ε, ΟΧΙ! Και τη ζωή μας θα δώσουμε ν’ απελευθερώσουμε τα παιδιά μας από την εξαθλίωση και τη δουλεία . Θα σηκώσουμε εμείς το βάρος του αγώνα να καταργήσουμε τα παράσιτα που μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή και δεν θα το φορτώσουμε στην αυριανή γενιά. Κι αυτό θέλουν να προλάβουν με κάθε τρόπο. Αυτό δείχνει η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και συνταξιούχους στο Υπουργείο Εργασίας.
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συνάδελφοι.
   Η Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας


Γεωργία Φαρμακίδου                           Ιωάννης Γεωργίου

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης: Από τις αναγραφόμενες Περιφερειακές Ενότητες υλοποίησης του προγράμματος....”απουσιάζει” η Ρόδος...


“Δυστυχώς...επιβεβαιωθήκαμε”
  
          Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί στα...“Κέντρα Δια Βίου Μάθησης” του Δήμου Ρόδου, καταθέτοντας  δημόσια,  ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή.
          Συγκεκριμένα,  προκάλεσαν προβληματισμό τα εξής :

1. Έχουν ιδρυθεί Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στη Ρόδο, με βάση τις διατάξεις του Ν. 3879/2010 (ΦΕΚ Τεύχος Α 163/21-09-2010) ;
2. Υφίσταται Απόφαση Δ.Σ. περί συμμετοχής του Δήμου στις ανωτέρω Πράξεις;
3. Υφίσταται Απόφαση Δ.Σ. περί ορισμού Υπευθύνου Εκπροσώπου του Δήμου;
4. Έχει γίνει διάθεση χώρου Διοίκησης και χώρου(ων) εκπαίδευσης;
5. Έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του χώρου διοίκησης και του(ων) χώρου(ων) εκπαίδευσης σε απογευματινές ώρες;
6. Υπάρχει εξοπλισμός στο χώρο διοίκησης και τον(ους) χώρο(ους) εκπαίδευσης;
7. Έχει πραγματοποιηθεί η διάθεση στοιχειωδών προϋποθέσεων λειτουργίας (θέρμανση, ύδρευση, τουαλέτες, σύνδεση με το Διαδίκτυο κλπ) στους χώρους εκπαίδευσης;
8. Έχει εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα Α.ΜΕ.Α. στο χώρο διοίκησης και τουλάχιστον σε ένα χώρο(ους) εκπαίδευσης;
9. Έχει λάβει χώρα η επιλογή Προγραμμάτων Εκπαίδευσης;
10. Έχει πραγματοποιηθεί η επιλογή Προγραμμάτων Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων;
11. Η υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2007-2013;
          Δυστυχώς για την Κοινωνία της Ρόδου, η υπ. αρ. Πρωτ. 602/19/3926/24-12-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με θέμα Σύναψη Σύμβασης Έργου για τις θέσεις Εκπαιδευτών των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης,  έρχεται να μας επιβεβαιώσει...
          Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι... από τις αναγραφόμενες Περιφερειακές Ενότητες υλοποίησης του προγράμματος....”απουσιάζει” η  Ρόδος...


 Γλαρός Ιωάννης
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Ν.Δ Τ.Ο. Ρόδου

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Στο νοσοκομείο της Ρόδου καταργούν κλινικές, μειώνουν κρεβάτια, μειώνουν προσωπικό.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες,
·        Να μην επιτρέψουμε άλλο ένα  έγκλημα σε βάρος της Υγείας των παιδιών μας, των γονιών μας και των οικογενειών μας.
·        Στο νοσοκομείο της Ρόδου καταργούν κλινικές, μειώνουν κρεβάτια, μειώνουν προσωπικό.
·        Ως πότε  οι επιχειρήσεις του κλάδου της Υγείας, της Πρόνοιας, του Φαρμάκου θα κρατούν δεμένο χειροπόδαρα το λαό;
·        Ως πότε το κέρδος θα καθορίζει ποιος θα ζει και ποιος θα πεθαίνει;
·        Επιβάλλουν νέα χαράτσια για εξετάσεις, εισιτήρια και πληρωμές για φάρμακα.
·        Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία.
·        Αρκεί να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
·        Το ΠΑΜΕ  καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες να στείλουν μήνυμα απόρριψης και καταδίκης των νέων μέτρων, να αποσυρθεί ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου, να μην καταργηθεί καμιά κλινική, κανένα κρεβάτι. Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό, να δοθεί κρατική χρηματοδότηση για τις προμήθειες του νοσοκομείου.
·        Να πάψει η ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.
·        ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ,
·        ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ .
·        Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
·        ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 10:00 το πρωί στο Νοσοκομείο Ρόδου, ημέρα Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας των Υγειονομικών για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην υγεία, το δικαίωμά μας στη ζωή.
Ρόδος 29/01/2013

ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Η ευθιξία, είναι ξένη αρετή για την πολιτική ποιότητα του κ. Τσουκαλά


ΡΟΔΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Η ευθιξία, είναι ξένη αρετή για την πολιτική ποιότητα του κ. Τσουκαλά
 Ρόδος, 29 Ιανουαρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο κ. Νίκος Τσουκαλάς σε απάντηση των χθεσινών δηλώσεων των μελών της δημοτικής παράταξης “H Ρόδος Μπροστά”, διένειμε σήμερα στους δημοσιογράφους μία δισέλιδη δήλωση που απευθύνει στον κ. Γιώργο Χατζημάρκο, στην οποία εκτός από το να υβρίζει και να προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως οσιομάρτυρα της αυτοδιοίκησης, δεν λέει ούτε μία λέξη για τις παρανομίες, τις αυθαιρεσίες και το πελατειακό σύστημα που εφαρμόζει και έχει δημόσια ομολογήσει.

Επειδή σύμφωνα με τελευταίες έρευνες του  Πανεπιστημίου του Κιλ της Βρετανίας, το βρίσιμο λειτουργεί ως εξαιρετικό παυσίπονο στην καταπολέμηση του πονοκεφάλου, ευχόμαστε στον επαγγελματία υβριστή κειμενογράφο του κ. Τσουκαλά, περαστικά.

Επί της ουσίας, ο κ. Τσουκαλάς,  και όχι ο κειμενογράφος του, οφείλει απαντήσεις στους δημότες και όχι στον κ. Χατζημάρκο.

Γιατί,  τους δημότες της Ρόδου προσβάλει με τις πρακτικές και τις μεθόδους που ακολουθεί.
Τους δημότες της Ρόδου αντιμετωπίζει ως πολιτική πελατεία.
Τους δημότες της Ρόδου υποτιμά και υποβάλει στην εξευτελιστική διαδικασία της συνδιαλλαγής.

Όντως, οι πολίτες τους κρίνουν όλους. Μόνο που όσοι κρίνονται από τους πολίτες θα πρέπει και να τους σέβονται και να τιμούν την εμπιστοσύνη .

Για ευθιξία, ούτε λόγος δεν μπορεί να γίνει αφού αποτελεί απολύτως ξένη αρετή για την πολιτική ποιότητα του κ. Τσουκαλά και των κειμενογράφων του.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η τροϊκανή κατοχική κυβέρνηση καταδικάζεται πλέον στη συνείδηση ευρύτερων στρωμάτων εργαζομένων


ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
 www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289

ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΛΛΑ «ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ» ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ! Ο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ» ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ! ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Η τροϊκανή κατοχική κυβέρνηση καταδικάζεται πλέον στη συνείδηση ευρύτερων στρωμάτων εργαζομένων που αποστέλλουν μαζικά ψηφίσματα στήριξης στους κλάδους που κινητοποιούνται.
Η κατοχική κυβέρνηση για να περάσει την πολιτική της κατέφυγε σε στρατιωτικά μέτρα όπως η επίταξη, η επιστράτευση, τα φύλλα πορείας και η βίαιη καταστολή εναντίον των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εξάντλησε τα έσχατα μέτρα που διαθέτει.

Ωστόσο τα βάρβαρα εξοντωτικά μέτρα, που δεν έχουν τελειωμό έκαναν πλέον τους πολίτες να μην υπακούουν. Η επιχείρηση για το τελειωτικό σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων, και των εργασιακών και συνταξιουχικών δικαιωμάτων και η αφαίρεση - μέσω των χαρατσιών και της περικοπής των αποδοχών - ακόμη και των αποταμιεύσεων ανάγκης των πολιτών, έφερε τον  κόμπο στο χτένι.

Τα χαλκευμένα ΜΜΕ και η δικτατορία της μονο-πληροφόρησης αυτή την φορά δεν μπόρεσαν να πείσουν και οι μεγαλο-δημοσιογράφοι πλέον καθημερινώς γελοιοποιούνται.

Όλο και περισσότεροι πολίτες κατανοούν τώρα πως ήρθε η ώρα να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της διαβίωσής τους και του τόπου τους. Να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, την αξιοπρέπεια και το βιός τους και να μην αποδέχονται τις μειώσεις των αποδοχών τους. Να μην καταστούν ισόβιοι δούλοι ξένων επεκτατικών συμφερόντων και των εγχώριων εκπροσώπων τους, μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν ταλαιπωρούνται από τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις αλλά ελπίζουν σε αυτές για την ανατροπή της δίδυμης τρόικας.

Αν κάτι πρέπει πρώτο να κρατήσουμε από την υπόθεση των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ότι ο λεγόμενος «κοινωνικός αυτοματισμός» και οι καταιγιστικές επιθέσεις των ΜΜΕ, που μέχρι τώρα απέδιδαν, δεν πέρασαν, και αυτό λέει πολλά…

Προχθές, την πλατεία Συντάγματος φάνηκε ότι θα αντικαταστήσει το αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ. Η καταστολή μπορεί να έφερε προσωρινά αποτελέσματα για την κυβέρνηση αλλά γίνεται φανερό ότι δε μπορεί να αποτρέψει την Εξέγερση του λαού που έρχεται. Η νέα αρχή έγινε. Σύντομα πολλά «αμαξοστάσια» θα ξεφυτρώσουν παντού για την ανατροπή του νεοφιλελεύθερου, διεφθαρμένου και εθνικά υποτελούς καθεστώτος. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται όλο και από περισσότερους κλάδους εργαζομένων και μια Γενική Πολιτική Απεργία είναι σήμερα ορατή.

Μαχόμαστε και θα επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, θα επανασυστήσουμε το κοινωνικό κράτος, θα πάρουμε πίσω τον κλεμμένο δημόσιο πλούτο, τις υποδομές, τις «εθνικές επιχειρήσεις», όλα τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τον ιδρώτα των εργαζομένων που καταλεηλατούνται.
Με ανοικοδόμηση - παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με αληθινό και όχι χρηματιστηριακό χρήμα, έξω από μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και ψεύτικα χρέη του χρηματιστικού κεφαλαίου, έξω από τις πολιτικές κερδοσκοπίας των εγχώριων και ξένων μονοπωλίων.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων. Θεωρούμε πως στο εξής πρέπει να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της άμεσης παρουσίας όλων μας στην επόμενη σύγκρουση που θα προκύψει από κάθε κλάδο, κατηγορία εργαζομένων ή δημοκρατικά οργανωμένη συλλογικότητα που θα βρεθεί στο μάτι του τυφώνα.
Για να ανάψει η σπίθα και να προκύψει η αφετηρία ενός γενικού ξεσηκωμού. Ας αρχίσει έτσι το ξήλωμα της λαίλαπας. Το καπάκι της κατσαρόλας είναι έτοιμο να τιναχτεί στον αέρα.
                                                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Παράνομη διαχείριση οικονομικών ζητημάτων στον Δήμο Ρόδου...


Ρόδος, 25 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομολογία παράνομης διαχείρισης οικονομικών ζητημάτων από τον κ. Νίκο Τσουκαλά.

Με την ομολογία του κ. Νίκου Τσουκαλά για την παράνομη διαχείριση στο ζήτημα των κλήσεων στάθμευσης προηγούμενων ετών που εστάλησαν στους δημότες της Ρόδου, έκλεισε η χθεσινή συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του έτους 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η έλλειψη παντός άλλου επιχειρήματος από πλευράς του κ. Τσουκαλά, μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε η παράταξη “Η Ρόδος Μπροστά”, οδήγησε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών στην μελοδραματική ομολογία ότι η παροχή εκπτώσεων ή διαγραφή των κλήσεων που εστάλησαν στους δημότες, γίνεται από τον ίδιο παράνομα.

“Το φυτώριο προϊόντων των πελατειακών σχέσεων συνεχίζει να παράγει την χαμηλότερου επιπέδου πολιτική που γνώρισε ο τόπο μας. Η παράνομη και με προσωπικά κριτήρια διαχείριση οικονομικών ζητημάτων γίνεται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών απροκάλυπτα και η ομολογία του ότι λειτουργεί παράνομα αποδεικνύει την βεβαιότητα της ατιμωρησίας στην οποία τα προστατευμένα παράγωγα μικροπολιτικής έχουν συνηθίσει. Ο τόπος μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα αυτών των συμπεριφορών και νοοτροπιών και ήρθε πλέον ο καιρός να καταλάβουν όλοι όσοι διαχειρίζονται δημόσια ζητήματα ότι η διαιώνιση του είδους τους αποτελεί μόνο δική τους προτεραιότητα και δεν αφορά τους πολίτες και το μέλλον αυτού του τόπου”, δήλωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Για το ζήτημα του Προϋπολογισμού του έτους 2013 του Δήμου Ρόδου, που εγκρίθηκε με την θετική ψήφο μόνο των μελών της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά” κ. Γιώργος Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“O προϋπολογισμός των 231 εκατ. ευρώ του Δήμου Ρόδου, εκτός από εξωπραγματικός ως προς το ύψος του και επικίνδυνος ως προς την προετοιμασία του εδάφους για την ενεργοποίηση  των προβλέψεων επιβολής νέων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία περί αποκλίσεων στην εκτέλεση του, αποτελεί και την δεύτερη ομολογία της δημοτικής  αρχής στην ίδια συνεδρίαση, αυτή της απουσίας βούλησης για μεταρρυθμιστικές τομές και αναδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου. Το χειρότερο μήνυμα του Προϋπολογισμού είναι η απουσία σχεδίου και ελπίδας. Ο αγώνας για την κάλυψη της μισθοδοσίας δεν μπορεί να είναι η μάχη που αξίζει η Ρόδος”.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και στη λογική της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δυνάμεις της Δ.Ε.Α.Σ(Π.Α.ΜΕ) δίνοντας απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία και στη λογική της πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ κατέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρόδου την πρόταζη του ΠΑΜΕ για τη νέα ΕΓΣΣΕ και απαίτησε να γίνει συζήτηση και ο καθένας να πάρει θέση.Η πρόταση κινείται στους εξής άξονες:

1.ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.
2. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΩΡΑΡΙΑ-ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
3. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
3.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΣΥΝΤΑΞΗ
4.ΑΔΕΙΕΣ
5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ
6. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ αποτελεί ουσιαστικό και μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε σχέση με την μέχρι σήμερα κατάσταση όπου η μείωση των μισθών, η καταβολή μισθού κάτω απο τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ ήταν μια αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια απο την μεριά του εργοδότη.
Νομιμοποιεί δηλαδή την αξίωση και πρακτική του εργοδότη.
Δεν νομιμοποιεί μόνο τις μειώσεις μισθών , ανοίγει δρόμο στην ατομική συμφωνία, υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους θα είναι οδυνηρές. Δεν θα έχουμε μόνο την άμεση και απευθείας μείωση μισθού και του ημερομισθίου. Θα έχουμε μείωση σε σημαντικό βαθμό των συνολικών αποδοχών των εργαζόμενων αφου επι του βασικού  μισθού υπολογίζονται βασικά επιδόματα γάμου, τέκνων, προϋπηρεσίας, ανθυιγιεινού, επιστημονικά, αποζημιώσεις,δώρα, άδειες, κ.α.Θα πλήξει όλους του εργαζόμενους , αφου ο κατώτερος μισθός και μεροκάματο αποτελεί βάση για τον υπολογισμό των κλαδικών Σ.Σ.Ε.

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμα πιο μαζικές απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα εργαζομένων με προϋπηρεσία, με δικαιώματα αφού το κόστος απόλυσης για τους εργοδότες θα μειωθεί ακόμα πιό πολύ απο τι έχει μειωθεί με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις και στόχος τους είναι να ξεμπερδεύουν με τους παλιούς εργαζόμενους με δικαιώματα.

Η εργατική τάξη πρέπει να απορρίψει και να ματαιώσει αυτή την βάρβαρη εξέλιξη.Η αντίσταση σε αυτή την επιδίωξη της κατάργησης του βασικού μισθού της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων, η παρεμπόδιση της , η ματαίωση της, η υπογραφή συμβάσεων που στην παρούσα φάση να δυσκολεύουν τις επιδιώξεις των δυνάμεων του κεφαλαίου πρέπει να γίνουν στοιχείο της ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, να σημάνει συναγερμός και να αποτελέσει αφετηρία αντεπίθεσης.

Και τούτο διότι η ματαίωση της μείωσης μισθών, η υπογραφή συμβάσεων με αυξήσεις απαιτούν μαζικά σωματεία με την πλειοψηφία των εργαζομένων να συμμετέχουν σε αυτά, σωστα προσανατολισμένους και με αποφασιστικότητα αγώνες, κοινή δράση και αλληλεγγύη απο όλα τα άλλα τμήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλαγή των συσχετισμών ύπερ του ταξικού ρεύματος, δηλαδή βήματα στούς όρου και τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να προχωρήσουν τα συνδικάτα σε συζήτηση στα Δ.Σ, σε  Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, να πάρουν πρωτοβουλίες, να ενημερώσουν πλατιά την εργατική τάξη και να δημιουργήσουν πνεύμα ανάτασης,τις προϋποθέσεις για να απαντήσει η εργατική τάξη με απεργιακή κινητοποίηση. Στα πλάισια αυτά κατατέθηκε η πρόταση για απεργία μέσα στον Φλεβάρη.  Τέθηκε ζήτημα το Ε.Κ.Ρ να αποφασίσει απεργία ανεξαρτητα απο την όποια απόφαση της ΓΣΣΕ , αφού είναι σε εξέλιξη μια σειρά απο προβλήματα που οξύνονται σε τοπικό επίπεδο, όπως Νοσοκομείο,ΕΟΠΠΥ,Ακτοπλοϊκό,Απολύσεις στο Καζίνο,απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι,αύξηση του αριθμού των ανέργων,επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης κ.α.

Η Δ.Ε.Α.Σ  καλεί τα Σωματεία, τους εργαζόμενους , όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επίταξη των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς.Είναι αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους.Η "σιδερένια φτέρνα " του αστικού κράτους (νόμοι, κατασταλτικοί μηχανισμοί, δικαιοσύνη, Μέσα Ενημέρωσης) με την όποια συγκυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της για να στηριχθούν τα κέρδη και τα προνόμια των καπιταλιστών, πρέπει να τσακιστεί απο την ενιαία αντάσταση και πάλη της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ!
ΦΤΗΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/